واضح آرشیو وب فارسی:حيات: تقدير از 50 برگزيده نخستين جشنواره هنري نماز و نيايش
تهران-حيات
شامگاه شنبه 12 مرداد 87 نخستين جشنواره هنري نماز و نيايش با معرفي 50 برگزيده و تقديرشده در بخش هاي هنرهاي تجسمي، تئاتر و موسيقي در فرهنگسراي نياوران به پايان رسيد.
به گزارش گروه خبري حيات ،در آغاز مراسم اختتاميه «اصغرمهرآيين» دبير نخستين جشنواره هنري نماز و نيايش و رييس فرهنگسراي نياوران در سخناني گفت:« در دنيايي زندگي مي كنيم كه نياز به معنويت بيش از هرزمان ديگري احساس مي شود و نماز و نيايش مهم ترين و نيكوترين راهكار ايجاد معنويت در دنياي گرفتار امروز است»
وي با يادآوري اين نكته كه نماز سرچشمه همه خوبي هاست ابراز اميدواري نمود جشنواره هنري نماز و نيايش براي هنرمندان اين انگيزه را به همراه آورد تا در اين مجال بر بال زيباي هنر، شماري از اين خوبي ها را از منظر نماز به تصوير كشند.
در ادامه اين مراسم حجت الاسلام «حميدرضا ارباب سليماني» مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي و دبير ستاد عالي كانونهاي فرهنگي و هنري مساجد در سخناني گفت: «نماز وجه مشترك همه اديان الهي است و 124 هزار پيامبر آخرين وصيت شان اقامه نماز بود»
وي با بيان اين مطلب كه نماز، زيباترين، ساده ترين و عميق ترين مسير ارتباط با خداوند است گفت:«ارتقا فرهنگ عمومي مهم ترين وظيفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ست و بالاترين فرهنگ عمومي، بندگي خداوند متعال است كه درسايه توجه بايسته به نماز ترويج مي شود.
مشاور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به هنرمندان، معاونت هنري و فرهنگسراي نياوران به پاس برپايي جشنواره هنري نماز و نيايش تبريك گفت و از آنها تشكر كرد و گفت: «ارسال 118 تئاتر، يك هزار اثر تجسمي و 29 اثر موسيقي به دبيرخانه جشنواره هنري نماز و نيايش بيانگر شوق، تعهد و توجه هنرمندان سراسر ايران به نماز و نيايش است كه بايد اين عشق و ارادت را قدر شناخت.
«آيت پيمان»، جانشين معاونت هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در اين مراسم نخستين جشنواره هنري نماز و نيايش را فضاي جديد و عرصه اي نو پيش روي جامعه هنري خواند و تأكيد كرد:«نماز از بالاترين ارزشها و يك دستورالعمل بسيار روشن و واضح براي نائل آمدن به سعادت است ما اميدواريم هنرمندان با خلق آثار هنري مناسب، سهم خود را در اين عرصه به خوبي ادا نمايند.»
در ادامه اين مراسم از «يدالله كابلي»، «نصرالله افجه اي» داوران بخش خوشنويسي، «طه بهبهاني»، «ناصر آراسته»، «شاهرخ ديلمقاني» داوران بخش نقاشي و حجم، «داريوش پيرنياكان»، «داود گنجه اي» و «حميدرضا نوربخش» داوران بخش موسيقي و «حجت الاسلام ابولقاسم نادري»، «دكتر فردوس حاجيان»، «حسين راضي»، «عبدالحي شماسي» داوران بخش تئاتر تقدير به عمل آمد.
بيانيه مشترك هيأت داوران اين جشنواره را «حجت الاسلام ابوالقاسم نادري» خواند. در اين بيانيه با اشاره به اين نكته كه از آنجا كه جشنواره نماز و نيايش به دليل ظرافت و عمق موضوع نسبت به ساير جشنواره ها از وجوه متمايز برخوردار بود، كار داوري آثار اين جشنواره نيز حساسيت و دقت بيشتري را مي طلبيد. اعلام شد: هنگامي كه موضوع كار غير زميني و الهي است، هركس آنچه در توان دارد در طبق اخلاص به پيشگاه خالق بزرگ تقديم مي كند. بر همين اساس و با اين پيشينۀ انديشه اي، آثار اين جشنواره كه شامل هنرهاي تجسمي، موسيقي و نمايش است در دو بخش واقع گرا و تخيل گرا مورد ارزشيابي واقع شد. در اين بيانيه تصريح شده است: پندار و خيال در نماز و نيايش امري مجرد و فردي است. هركس خدا را با نگاه انتزاعي خود مي پرستد.
داوران در پايان اين نوشتار ابراز اميدواري نمودند: اميدواريم سنگ گران قدري كه امسال به عنوان پايه براي اين جشنواره الهي و معنوي بنا شد به برج عظيمي از عشق، محبوبيت و سرسپردگي در مقابل مالك هستي تبديل شود.
در بخش پاياني اين مراسم براساس آراي هيأت داوران 50 نفر از هنرمندان در بخش هاي هنرهاي تجسمي، موسيقي و تئاتر، به عنوان برگزيده و تقدير شده دست يافتند كه جوايز خود را دريافت نمودند.
در بخش هنرهاي تجسمي در بخش نقاشي با نگاه واقع گرا به موضوع احسان قلافگر حائز رتبه نخست و در بخش نقاشي با نگاه تخيل گرا به موضوع «سيدعليرضا سعادتمند» و «ميترا با نژاد» به طور مشترك به مقام نخست دست يافتند. در بخش مجسمه «نبي الله مصدق» اول شد و در بخش خوشنويسي «روح الله دلخاني» و «محمدمهدي يعقوبيان» به طور مشترك به مقام نخست دست يافتند.
در بخش تئاتر «پريا اميري» و «نسترن پيكانو» به طور مشترك بهترين نقش خوان زن، «موسي هدايتي» بهترين نقش خوان مرد، «عليرضا ديلمي» بهترين كارگردان، «كاظم سياحي» بهترين نمايشنامه نويس و «فطرس» با كارگرداني «عليرضا ديلمي» به عنوان بهترين اجراي جشنواره معرفي شدند.
در بخش موسيقي از هر 5 گروه راهيافته به بخش اجرايي جشنواره، «گروه مشتاق از شيراز»، «خايدالو از لرستان»، «موسيقي تربت جام»، «عاشيق آذربايجان» و «قطعه اذان از اصفهان» بدون الويت تقدير به عمل آمد.
نخستين جشنواره هنري نماز ونيايش با همكاري معاونت هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، ستاد اقامه نماز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و بنياد آفرينشهاي هنري نياوران 8 تا 12 مرداد 87 در فرهنگسراي نياوران برپا شد.
پايان پيام
يکشنبه 13 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]