واضح آرشیو وب فارسی:الف: سفر بشار اسد به تهران شايعات را پايان داد
در حاليكه ايران و سوريه توافقنامه هاي فرهنگي سياسي و اجتماعي و مبادلات گسترده تجاري با هم دارند ، مذاكرات چندي پيش اين كشور با رژيم صهيونيستي بر سر موضوع بلندي هاي جولان باعث بوجود آمدن برخي شايعات درباره روابط تهران – دمشق شد و سفر امروز بشار اسد مي تواند خط بطلاني بر اين شايعات بي پايه و اساس باشد .
به گزارش برنا ، حجم مبادلات تجاري ايران و سوريه در پنج ماهه نخست سال جاري ميلادي به 13 ميليارد و 860 ميليون دلار رسيد كه در مقايسه با مدت مشابه پارسال 32 درصد رشد داشته و بيشترين ميزان سرمايه گذاري ها در بخش حمل و نقل دو كشور ديده مي شود.
اين در حالي است كه سيد مسعود مير كاظمي، وزير بازرگاني كشورمان در حاشيه ديدار از نخستين نمايشگاه اختصاصي كالاهاي صنعتي ايران در سوريه نيز خبر از دو برابر شدن سرمايه گذاري ايران در سوريه داد .
در حال حاضر شركتهاي ايراني بالغ بر يك ميليارد دلار طرح فني و مهندسي را در سوريه اجرا كرده يا دردست اجرا دارند .
اين سومين سفر بشار اسد به تهران به شمار مي رود كه قرار است پس از استقبال رسمي محمود احمدي نژاد رئيس جمهور كشورمان با برخي مقامات ايراني از جمله منوچهر متكي وزير امور خارجه نيز ديدار كند .
تاريخچه سفرهاي مقامات عاليرتبه ايراني و سوري نشان مي دهد كه محمود احمدي نژاد تا كنون دو بار (يك بار در سال 84 و بار ديگر در سال 86) به دمشق سفر كرده است و در مقابل با احتساب سفر فرداي بشار اسد به تهران ، وي تاكنون سه مرتيه به ايران آمده است .
اين تعداد سفرهاي متقابل بين مقامات عالي رتبه و وزراي ايران و سوريه نشان از روابط گرم دولت ها و ملت هاي ايران و سوريه دارد كه شاهد ان امضاي يادداشت تفاه هاي بسيار در سفرهاي متقبال هيئت هاي ايراني وسوري و سرمايگذاري هاي مشترك است .
روابط ايران و سوريه پس از انقلاب 1357 همواره روندي رو به رشد داشته است. دو كشور اين همكاري ها را "استراتژيك" مي خوانند ، سوريه تا كنون در مجامع بين المللي از حاميان ايران بوده و از حقوق هسته اي ايران دفاع كرده است. اين كشور در نهادها و مجامع بين المللي همواره به نفع ايران راي داده است.
سوريه تحت رهبري حافظ اسد، پدر رئيس جمهوري فعلي، در زمان جنگ ايران و عراق، تنها كشور عربي بود كه تا پايان جنگ در كنار ايران ماند و از اين كشور حمايت كرد.
در آن زمان، دولت حزب بعث در سوريه، كه تحت تسلط شيعيان علوي بود و با دولت حزب بعث در عراق رقابتي ديرينه داشت، به جاي حمايت از يك كشور عربي، به طرفداري از ايران پرداخت و از جمله لوله انتقال نفت عراق از طريق سوريه را قطع كرد و البته ايران نيز در مقابل از لحاظ اقتصادي به سوريه ياري رسانده است.
ايران و سوريه در بسياري از مسايل منطقه اي و بين المللي اشتراك نظر دارند. در مورد مساله فلسطين، دو كشور خواهان پايان اشغال سرزمين هاي فلسطيني از سوي اسرائيل و تامين حقوق فلسطينيان از جمله آوارگان فلسطيني هستند. دو كشور از گروه هايي مانند حماس در مناطق فلسطيني حمايت مي كنند كه از سوي اسرائيل، آمريكا و اتحاديه اروپا به عنوان گروهي تروريستي شناخته مي شود.
در مورد عراق، هر دو كشور خواهان پايان يافتن حضور نظامي آمريكا در اين كشور هستند و مي گويند كه ادامه حضور اين نيروها باعث شده تا ناآرامي ها در عراق ادامه يابد.
در لبنان نيز ايران و سوريه متهم به دخالت در اوضاع داخلي و تلاش براي بي ثبات كردن دولت فواد سنيوره، نخست وزير اين كشور هستند كه مورد حمايت آمريكا و كشورهاي اروپايي است. اين اتهام از سوي هر دو كشور رد شده است. ايران و سوريه از حزب الله لبنان حمايت مي كنند، كه توسط آمريكا به عنوان يك سازمان تروريستي محسوب مي شود.
اگر چه ايران و سوريه روابط نزديك و مستحكمي دارند اما برخي كشورهاي غربي تلاش مي كنند كه سوريه را از حلقه دوستان ايران دور كنند كه تلاش براي آغاز مذاكرات صلح ميان اسرائيل و سوريه و شايعه پردازي هاي رسانه اي پيرامون آن يكي از جديديتريتن اين تلاش ها است
در حاليكه رژيم صهيونيستي و سوريه پس از هشت سال گفتگوهايي را به منظور دستيابي به صلح و بازگرداندن بلنديهاي جولان به سوريه به صورت غيرمستقيم و با وساطت تركيه آغاز كرده اند، وزيرخارجه اين رژيم اعلام كرد كه سوريه براي دست يافتن به صلح بايد از ايران و همچنين گروه شيعه حزب الله در لبنان و گروه اسلامگراي حماس كه كنترل باريكه غزه را در سرزمينهاي فلسطيني در دست دارد دوري بجويد.
وزيراطلاعات سوريه پس از اين ادعاي صهيونيست ها در گفتگو با تلويزيون الجزيره گفت كه روند صلح نيازي به شرط گذاشتن ندارد، شروطي كه اسرائيل مطرح كرده پيشتر رد شده و مردم سوريه براي دستيابي به حق خود نيازي به دادن "امتيازات دردناك" ندارند.
روزنامه دولتي تشرين در سوريه نيز كه بيانگر مواضع حكومت است در سرمقاله امروز خود نوشته كه سوريه حاضر نيست بر سر روابط خود با ديگر كشورها با اسرائيل به مصالحه بپردازد.
به هر حال وجود روابط و مناسبات بسيار بين ملت ها و دولت هاي ايران و سوريه روابط تهران و دمشق را تا حدي محكم و استوار كرده است كه به نظر نمي رسد ، شايعه پراكني ها و اقدامات تخريبي صهيونيست ها و غربي ها بتواند خللي در اين مناسبات ديرين ايجاد كند .
سفر سوم بشار اسد ، رئيس جمهوري سوريه به تهران براي بحث و تبادل نظر پيرامون مسائل جاري منطقه و جهان و همچنين روابط فيمابين دو كشور ، مي تواند خط بطلاني بر شايع پراكني هاي رسانه اي در خصوص روابط تهران و دمشق پس از انجام مذاكرات بين سوريه و رژيم صهيونيستي باشد .
شنبه 12 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 372]