واضح آرشیو وب فارسی:موج: گفت و گويسيماي كردي 12ساله شدشبكه جهاني سحر آبستن تغيير /حوزه مخاطب خارجي ثبات مي خواهد
خبرگزاري موج - گروه اقتصاد فرهنگ مدير سيما كردي گفت: ما نيازمند تحول در نوع ديدگاه ها در سطح كلان برنامه هاي حوزه شبكه جهاني سحر هستيم.
سيماي كردي در واقع در زمره يكي از قديمي ترين سيماهاي تأسيس شده در شبكه جهاني سحر محسوب مي شود كه از 5 مرداد سال 1376 وارد عرصه رقابت رسانه اي با ساير رسانه هاي بين المللي دنيا شد و گرچه در اوايل آغاز به كار خود با مدت زمان پخش بسيار محدود مواجه بود ولي اكنون با ورود به دوازدهمين سال فعاليت خود توانسته با مجموع زماني 4 ساعت پخش صبحگاهي و شبانگاهي ضمن بهره مندي از تجربيات حاصله هم در حوزه ارتباط با محيط مخاطب و هم در حوزه ارتباط با تبليغ سياست هاي نظام جمهوري اسلامي ايران به توليد و پخش برنامه براي مخاطبان كردزبان خود در نقاط مختلف جهان بپردازد. گفت و گويي در اين زمينه با «داوود واريز» مدير سيماي كردي داشته ايم. آنچه از نظر مي گذرانيد حاصل گفت و گوي ما با وي است.
دوازدهمين سال فعاليت سيماي كردي چگونه سپري مي شود؟
سيماي كردي دوازدهمين سالگرد فعاليت خود را در بين رسانه هاي رقيب كردي سپري فعاليت مي كند ما براي برنامه هاي آينده در قالب استراتژي هاي بلند مدتي كه براي كل مجموعه ديده شده سياست هاي سالانه را انتخاب مي كنيم و درحوزه بالاتر منتقل مي كنيم. رويكردي كه براي سال جديد انتخاب كرده ايم جذب مخاطب به واسطه شناخت نيازهاي مخاطب است. همچنين شفاف سازي شفاف سازي براي مخاطب در مورد واقعيت هاي جمهوري اسلامي ايران به جهان از ديگر اهداف ما به شمار مي رود چرا كه معتقدم اين وظيفه را داريم كه مخاطب از واقعيت هاي نظام جمهوري اسلامي ايران وهر آنچه را كه اتفاق افتاده با حفظ امينت ملي كشور در هر زمينه اي را به اطلاع مخاطبان خارج از كشوربرسانيم. در بخش فرهنگ هم فرهنگ غني ايراني را به مخاطب جهاني عرضه مي كنيم. همچنين در سال گذشته برنامه اي تحت عنوان «مجله اقتصادي» پخش شد كه در آن برنامه تحولات اقتصادي كشور، پيشرفت ها و رشد اقتصادي كشور در همه مناطق به تصوير كشيده شد كه براي ساخت قسمت دوم اين برنامه مرحله پيش توليد آن آغاز شده و قرار است گروهي به منطقه اعزام شوند. با تمام اين تفاسير سعي داريم كه افكار عمومي را روشن كنيم.
آيا بودجه مناسبي در اختيار داريد كه بتوانيد اين برنامه ها را تهيه و پخش آن را ادامه دهيد؟
همه اين برنامه ها در قالب بودجه مناسب و حمايت هاي سازماني محقق مي شود درواقع ما نياز به حمايت بيشتري هستيم. حوزه مخاطب خارجي شايد آن ثباتي را مي خواهد كه مخاطب داخلي دارد. مخاطب خارجي متغير است. رسانه هاي رقيب ما هر روز سعي مي كنند كه به شكل جديد در قالب رنگي بهتري مخاطب ما را به خود جذب كنند درحوزه برون مرزي نياز به ديدگاه ويژه اي داريم.
لحاظ ايده هاي خلاقانه در همه حوزه ها(سياسي، فرهنگي، اجتماعي، اقتصادي و...) شعار سيماي كردي در سال جاري است، هدف از انتخاب اين شعار چه بود؟
اين شعار را با توجه به فرمايشات مقام معظم رهبري كه سالجاري را با عنوان سال نوآوري و شكوفايي انتخاب كردند، برگزيديم و در اين راستا همكاران سيماي كردي را تشويق كرديم كه در همه عرصه ها خلاقيت داشته باشند و مفاهيم مورد نظر را به شكلي متفاوت و خلاقانه به مخاطب عرضه كنند. درواقع سعي كرده ايم براساس نياز مخاطب با رنگ و زبان جديد تأمين كنيم. در اين راستا هر آنچه كه در توان داريم در قالب نوآوري به مخاطب عرضه كنيم.اين شعار تا اندازه اي محقق شده است و تلاش مي كنيم كه بيشتر از اين ها با خلاق گرايانه به حوزه مخاطب و شناخت بيشتر مخاطب كارها را عرضه كنيم زيرا معتقديم رسانه تأثيربيشتري مي تواند برمخاطب بگذارد.
با گذشت 5 ماه از سالجاري تا چه اندازه به اهداف خود نزديك شده ايد؟
از اسفند سال 86 در طي جلسات به اين نتيجه رسيديم كه برنامه ها را با رويكرد منطقي تر به مخاطب عرضه كنيم. همكاران طرح هاي خود را در اواخر سال 86 آماده كرده بودند و اكثرا طرح ها نهايي و بحث مالي تمام شده و درمرحله توليد بودند. ما در دوماهه آخر سال برنامه هاي آخرسال آينده را برنامه ريزي مي كنيم تا بتوانيم شعار مورد نظر را در سال آينده محقق كنيم و درحال حاضر كه تا حدودي نيمي از سالجاري گذشته است اما به بيش از نيمي از اهداف خود نزديك شده ايم.
آيا از امكانات مالي سيماي كردي راضي هستيد؟
معتقدم علاوه بر اين كه بايد ديدگاه ها تغيير پيدا كند بايد بودجه ها هم افزايش داشته باشد. همچنين علاوه بر اين ها بخش ديگر نيازها و خواسته هاي ما به بخش امنيت شغلي مربوط مي شود. با توجه به اين بودجه هاي اندك شرايط براي نگهداشتن نيروهاي حرفه اي سخت تر مي شود به لحاظ اين كه دستمزد نيروهاي حرفه اي بالاتر است و ديگر نمي توانند اين شرايط را بپذيرند. طبيعي است كه دنياي حرفه اي شرايط حرفه اي را مي طلبد. بودجه اي كه براي سيماي كردي در نظر گرفته شده نمي تواند رقابت جدي با رسانه هاي رقيب كرد درواقع اشغالگران از اين وضعيت سوء استفاده مي كنند و مخاطبان را رنگ و لعاب بيشتربه سمت رسانه هاي خود جذب مي كنند، زيرا رنگ و لعاب آن شبكه ها بيشتر است. ما بايد اين مؤلفه ها را بشناسيم. رسانه ها با امكانات مالي خوبي كه دارند به سمت تهيه و توليد فيلم و سريال ها و دوبله آن ها پرداخته اند كه اين وضعيت درحوزه داخل كشور اتفاق افتاده است اما در حوزه برون مرزي شاهد هيچ اتفاقي نيستيم و درحوزه فارسي اين اتفاق نيفتاده است.6 سال پيش ميزان رسانه هاي رقيب ما كمتر از انگشتان دست بود اما امروزه تعداد آن ها به بيش از 16 رسانه رسيده است درنهايت اين كه حوزه برون مرزي و يا سيماي كردي نياز به حمايت بيشتر دارد و با بودجه سال هاي قبل نمي توان با اين رسانه ها رقابت كرد. متأسفانه بودجه هيچ تغييري پيدا نكرده است. يكي از مشكلات جدي ما در حفظ نيروهاست كه نمي توانيم با اين بودجه هاي اندك نيروهاي حرفه اي خود را حفظ كنيم. ما به راحتي مي توانيم مخاطب را جذب كنيم اما مشروط بر اين كه پشتيباني از سيماي كردي صورت بگيرد.يك جرقه نمي تواند ادامه پيدا كند جز اين كه حمايت و پشتيباني شود. به خاطر فضاي رقابتي و فضايي كه مخاطب ما دارد نياز به اين حمايت داريم.
براي اغناي اوقات فراغت مخاطبان چه برنامه هايي را تدارك ديده ايد؟
هدف ما بيشترتأمين برنامه براي مخاطب خارجي است. ما در قالب فيلم و سريال، برنامه آموزش تلاش داريم كه اوقات فراغت مخاطبان را پر كنيم. ما تا سال گذشته پخش سريال به صورت روتين نداشتيم و از امسال به صورت هر شب براي مخاطبان خود سريال داريم و سريال ها به صورت پيوسته از سيماي كردي پخش مي شود. همچنين براي خانواده ها هم برنامه هاي خاصي همچون اجتماعي، پرشكي، ورزشي و... تهيه مي شود.درواقع تمامي طبقات مختلف مخاطبان را در نظر گرفته ايم.
درخصوص پيگيري مصوبات سفرهاي استاني رياست جمهوري برنامه خاصي را تهيه كرده ايد؟
يكي از اهداف ما نشان دادن توانمندي هاي كشور ايران به جهانيان است و همانطور كه در بخش هاي قبلي صحبت هايم گفم در برنامه مجله اقتصادي بود. درواقع قرار است در برنامه شماره 2 مجله اقتصادي سرمايه گذاري كشور در حوزه استان هاي كردنشين به شكل برجسته نشان دهيم. سفرهاي استاني رياست محترم جمهوري و پيگيري مصوبات كه در پيشرفت هاي اقتصادي مؤثر بوده را دراين برنامه به تصوير مي كشيم.80 پروژه اقتصاي كه در سفر استاني در چهارچوب برنامه قرار گرفته كه در مجله اقتصادي برنامه ريزي شده است.
نگاه شما نسبت به انتقاد سازنده چيست؟
گر هر انتقادي كه درراستاي پيشبرد اهداف باشد استقبال مي كنيم. در داخل ارزيابي هايي داريم كه برنامه ها و سيماي كردي كه مورد ارزيابي قرار مي دهند. جاهايي كه نقطه ضعف باشد تلاش مي كنيم كه اين نقاط ضعف را رفع كنيم زيرا معتقدم هيچ رسانه اي خالي از ضعف نيست. خوشحال مي شويم كه از ما انتقاد كنند تا بتوانيم مسير پيشرفت را هرچه سريعتر طي كنيم.
در طول يك سال گذشته تا چه اندازه به تجهيزات فني مجهز شده ايد؟
در يك سال گذشته با حمايت برون مرزي تجهيزات فني دچار تغيير و تحول شده و به روز شد. درطول اين يكسال شاهد تكميل آرشيو بوديم.خوشبختانه تحولات خوبي اتفاق افتاده است. همچنين آموزش نيروها را در اين يكسال مدنظر قرار داده ايم و معتقديم نيروي انساني نيازمند آموزش و به روز شدن هستند.
آيا قطعي برق مشكلاتي را در بخش فني براي شما ايجاد نكرده است؟
خوشبختانه تا به حال با چنين مشكلي مواجه نشده ايم و شايد در حوزه داخلي سازمان اين مشكلات وجود داشته باشد اما درحين پخش برنامه، برق حوزه برون مرزي قطع نشده است.
جمعه 11 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]