واضح آرشیو وب فارسی:الف: وزير علوم: وزارت علوم را كرمانستان نكردم
وزير علوم، تحقيقات و فناوري در واكنش به آنچه كه تحت عنوان "فضاسازي وزارت علوم عليه دانشگاه آزاد اسلامي" مطرح مي شود، تاكيد كرد: وزارت علوم به هيچ وجه عليه دانشگاه آزاد اسلامي فضاسازي نكرده است.
به گزارش خبرنگار مهر، دكتر محمد مهدي زاهدي امروز در دهمين هم انديشي اساتيد بسيجي كشور در كتابخانه آستان قدس رضوي در پاسخ به سوالات اعضاي هيئت علمي و در مورد موضع وزارت علوم نسبت به دانشگاه آزاد گفت: وزارت علوم واقعا بر عليه دانشگاه آزاد فضايي درست نكرده است. دانشگاه آزاد يك شجره طيبه است و نهالي است كه در اين انقلاب كاشته شده و بايد به خوبي آن را حفظ و حراست كنيم تا تبديل به درختي تنومند شود.
زاهدي خاطرنشان كرد: آنچه كه وزارت در مورد آن بحث دارد و نگران آن است ميوه هايي هستند كه دانشگاه آزاد اسلامي مي دهد كه البته نگرانيهاي وزارت علوم كاملا قانوني است. البته خوشبختانه هيئت رئيسه جديد دانشگاه آزاد در حال تجديد نظر در بسياري از اهداف و برنامه ها است و وزارت علوم اين حركت را به فال نيك مي گيرد.
وزارت علوم را كرمانستان نكرده ام
وي در پاسخ به انتقاد يكي از اساتيد بسيجي در مورد اراده وزير علوم مبني بر بكارگيري همشهريان كرماني خود در پستهاي مهم وزارتخانه گفت: بر عكس وزارت علوم را كرمانستان نكرده ام و اگر در ميان مسئولين وزارت علوم از اهالي كرمان به چشم مي خورد به خاطر شايستگي هايي بوده كه در اين مديران وجود داشته است و نه به خاطر همشهري بودن با وزير.دكتر لطفي و دكتر حسيني رئيس دانشگاه پيام نور كه از اهالي استان كرمان هستند مورد اعتماد مسئولان نظام نيز هستند.
پاسخ زاهدي به انتقاد يك استاد در مورد بكارگيري مديران دولت پيشين در وزارت علوم
وزير علوم در پاسخ به انتقاد يكي از اساتيد بسيجي كه معتقد بود هنوز هم برخي از مديران دولت پيشين در وزارت علوم و دانشگاهها بر سر كار هستند، گفت: نگاهمان اينگونه نباشد كه عنوان كنيم هر كس در دولت قبل حضور داشته آدمي است كه مقابل اين دولت و مقابل آرمانخواهي اسلامي ايستاده است زيرا اگر اينگونه فكر كنيم به ضررمان تمام مي شود و بسيج اساتيد بايد همه را به خود جذب كند و نبايد در اين زمينه خيلي خشك برخورد شود.
زاهدي ادامه داد: در سه سال اخير بسياري از روساي دانشگاهها تغيير كرده اند و اكثر آنها يا عضو بسيج هستند يا در عمل نشان داده اند كه طرفدار و حامي دولت هستند.
محمد مهدي زاهدي در پاسخ به يكي ديگر از اساتيد بسيجي كه معتقد بود وزارت علوم با توسعه دانشگاههاي پيام نور و غير انتفاعي در پي انحلال دانشگاه آزاد اسلامي است، گفت: وزارت علوم بر اساس نص صريح قانون برنامه چهارم توسعه عمل مي كند يعني بر اساس اين قانون ظرفيت پذيرش دانشجويان بايد به گونه اي باشد كه حداقل 30 درصد از جوانان 18 تا 23 ساله وارد دانشگاه شوند يعني در پايان سال آينده بايد حداقل 3 ميليون و 700 هزار دانشجو داشته باشيم با توسعه صورت گرفته سال قبل 3 ميليون و 300 هزار دانشجو سال تحصيلي جديد 3 ميليون و 500 هزار دانشجو و سال آينده 3 ميليون و 700 هزار دانشجو خواهيم داشت. آيا اجراي قانون سياسي كاري است؟
كاهش تعداد دانشجويان علاقه مند به تحصيل در خارج كشور
به گزارش مهر، وزير علوم اضافه كرد: دليل ديگر توسعه دانشگاههاي غير انتفاعي و پيام نور وضعيتي است كه دانشجويان طالب علم در خارج از كشور پيدا كرده اند. توسعه كمي دانشگاهها موجب شد كساني كه به خصوص در دوره هاي ليسانس علاقه مند به تحصيل در خارج از كشور هستند بسيار كاهش پيدا كند، به عنوان مثال ساليانه يك هزار دانشجو از ايران به اوكراين مي رفت اما اين تعداد در سال 85 به 600 دانشجو و در سال 86 به 300 دانشجو رسيد و امسال نيز به 30 تا 40 نفر بيشتر نخواهد رسيد.
برنامه هاي وزارت علوم براي تغيير در محتواي كتب علوم انساني
زاهدي همچنين در مورد برنامه هاي وزارت علوم براي تغيير در محتواي كتب علوم انساني گفت: من براي اين تغييرات به معاون فرهنگي چراغ سبز نشان دادم تا آنچه را براي بازنگري نياز دارد اعلام كند و ما هم تامين كنيم. رقم دقيق آن را نمي گويم اما درحال حاضر پژوهشكده هاي مختلفي همچون موسسه پژوهشي امام خميني (ره) روي اين مسئله كار مي كند. هزينه مهم نيست چون براي ما خروجي مهم است.
محمدمهدي زاهدي در مورد اساتيد بسيجي نيز افزود: اساتيد بسيجي بايد فرهنگ بسيجي را در سطح جامعه و مراكز آموزش عالي اشاعه داده و انتقال دهنده اين روحيه و فرهنگ به نسل آينده باشند.
وي با اشاره به اينكه بسيج اساتيد در دولت نهم جايگاه ويژه اي دارند، يادآور شد: استادان بسيجي بايد از ظرفيت و توانمنديهاي خود براي افزايش كارآمدي دولت در بخشهاي مختلف به خصوص در تحقق اهداف چشم انداز سند 20 ساله كشور استفاده كنند.
زاهدي با بيان اينكه بسيجيان كشور يادآور خاطرات پرشكوه و مجاهدتهاي دليرانه رزمندگان در طول جنگ و دوران انقلاب هستند خاطرنشان كرد: امروز نقش اساتيد بسيجي ايجاد نوآوري و تحول در فعاليتهاي علمي مراكز آموزش عالي است و بايد از اين توان براي توسعه كشور استفاده شود.
دهمين همانديشي سالانه اساتيد بسيجي مراكز آموزش عالي كشور از سوم تا پنجم مرداد ماه در مشهد در حال برگزاري است.
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]