واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: دانشمندان ميگويند درمان جديدي را براي مبتلايان به پوکي استخوان کشف کردهاند.
محققاني از 27 کشور جهان اين درمان جديد را براي سه سال مورد ارزيابي قرار دادهاند و نتيجه آن را در مجله معتبر پزشکي نيواينگلند (New England Journal of Medicine) منتشر كردهاند. مهمترين مزيت اين دارو اين است كه يك بار مصرف آن در سال كافي است، درحاليكه داروهاي فعلي اغلب بايد بصورت روزانه مصرف شوند.
محققان دانشگاه کاليفرنيا بيش از 7 هزار و 500 زن بالاي 65 سال را مورد مطالعه قرار دادند و به نيمياز آنها داروي تزريقي زولدرونيک اسيد (Zoledronic acid) و به نيميديگر دارونما دادند.
يافتهها حاکي بود که اين درمان تزريقي خطر شکستگي لگن خاصره را تا 40 درصد و شکستگي در ستون فقرات را تا 70 درصد کاهش ميدهد و به اين ترتيب اثر درماني زولدرونيک اسيد (که نام تجاري آن آکلاستا است) به اثبات رسيد.
توليدکنندگان اين دارو اميدوارند مقامات اروپا در طي سال جاري ميلادي مجوز توزيع زولدرونيک اسيد را صادر کنند.
اين دارو فقط يک بار در سال بايد تزريق شود و تزريق آن نيز 15 دقيقه بيشتر طول نميکشد.
داروهايي که تاکنون براي پوکي استخوان تجويز ميشده به صورت قرص بوده و هر روز بايد مصرف شود و تحقيقات نشان داده که بيماران پوکي استخوان به طور منظم داروهاي خود را مصرف نميکنند؛ عوارض جانبي اين داروها، از جمله تورم لوله مري که بلع را دشوار ميکند، باعث ميشود بيمار پس از 6 ماه مصرف آن را رها کند.
بهاي آلکاستا، حدود 600 دلار است و مهمترين عارضه آن افزايش خطر نوسان غيرطبيعي ضربان قلب است.
پروفسور ديويد ريد، از دانشگاه آبردين بريتانيا که گروه وي در اين تحقيق شرکت داشته، جلوگيري از شکستگي لگن خاصره، که مهمترين عارضه پوکي استخوان در سالمندان است، را امري حياتي دانسته چراكه حتي در پيشرفتهترين كشورها حدود 20 درصد از بيماراني که لگن آنها دچار شکستگي شده، در عرض 6 ماه ميميرند.
با اين که بسياري بر اين تصور هستند که پوکي استخوان يکي از بيماريهاي دوران سالمندي است اما گفته ميشود که ابتلا به آن در دوران نوجواني آغاز ميشود.
بيمارياي که در آن استحکام نسج استخوان افت كرده و احتمال شکستگي چند برابر ميشود. نيمياز زنان بالاي 50 سال دچار شکستگي استخوان ميشوند که دليل اصلي آن پوكي استخوان يا «استئوپروز» است.
سن بالا، رفتارهاي ماشيني، فعاليت بدني كم و سابقه ژنتيكي از جمله علل ايجاد پوكي استخوان هستند.
پزشكان ميگويند با توجه به اين كه از 30 سالگي به بعد بافت استخواني تحليل ميرود احتمال بروز پوكي استخوان نيز در سنين ميانسالي و كهنسالي افزايش مييابد كه برخي از عوامل از جمله يائسگي در زنان به دليل كاهش سطح استروژن منجر به تسريع اين عامل قبل از زمان مذكور است.
با اينحال با تغذيه مناسب، يعني غذاهايي كه حاوي ويتامين D و كلسيم باشد و نيز فعاليت بدني مناسب ميتوان دانسيته استخوان را افزايش داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 233]