واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک:
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی یکی از موسسات آموزشی-تحقیقاتی دانشگاه تهران میباشد.
تاریخچه
پردیس کشاورزی و منابع طبیعی فعالیت خود را در سال ۱۳۸۴ با ادغام دو دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی آغاز کرد. پیشینه دانشکده کشاورزی به سال ۱۳۰۱ و تاسیس مدرسه فلاحت میرسد. در سال ۱۳۰۲ این مدرسه با عنوان مدرسه عالی فلاحت و صنایع روستایی به گروههای آموزشی ماشینهای کشاورزی، دامپزشکی، نوغان و چایکاری تقسیم شد. در سال ۱۳۱۳ دانشکده دامپزشکی به این مدرسه ملحق شد و این دو تحت عنوان بنگاههای علمی فلاحتی به فعالیت خود ادامه دادند. این مرکز در نهایت در سال ۱۳۱۹ به دانشکده تبدیل شد و در سال ۱۳۲۸ به عنوان یکی از دانشکدههای دانشگاه تهران به رسمیت شناخته شد. این دانشکده قدیمی ترین و بزرگترین دانشکده کشاورزی ایران بودهاست. همچنین دانشکده منابع طبیعی اولین و بزرگترین مرکز آموزش عالی منابع طبیعی ایران به شمار میرفت. این دانشکده با نام دانشکده جنگلداری در سال ۱۳۴۵ تاسیس شد و از سال ۱۳۵۱ به دانشکده منابع طبیعی تغییر نام داد. قبل از آن رشته جنگل و مرتع از سال ۱۳۲۱ در دانشکده کشاورزی کرج دایر بود و انستیتو جنگل و مرتع نیز به منظور تحقیقات در این زمینه دایر شدهاست.
دانشکدهها
اقتصاد و توسعه کشاورزی
باغبانی و گیاه پزشکی
علوم زراعی و دامی
مهندسی بیوسیستم کشاورزی
مهندسی آبیاری، آبادانی و خاک شناسی
منابع طبیعی
فعالیتهای پژوهشی
دانشکدههای مختلف در حوزه امکانات استانداردی که در پردیس و مراکز وابسته به آن وجود دارد، پروژههای تحقیقات مختلفی را به انجام رساندهاند. کارهای به انجام رسیده تا کنون نقش به سزایی در توسعه صنعت کشاورزی ایران داشتهاست. متخصصان بسیاری نیز با به تحقق رساندن اهداف آموزشی و پژوهشی نقش مهمی را در ارتقاء فرهنگی و علمی دانشگاه تهران و کشور ایفا کردهاند. برخی از تحقیقات انجام شده برروی ساختار سد منطقهای، توسعه روستایی، رابطه بین IT و فناوری آموزشی در کشاورزی، خاک شناسی، طراحی و ساخت ماشینهای کشاورزی و GM foods تمرکز یافتهاست. علاوه برآن بحث احیا و مصرف اکوسیستمهای آبی و خاکی و نگهداری و تصفیه آن از اهمیت بالایی در نزد اعضاء هیات علمی و محققان دانشکدههای مختلف برخوردار است. دیگر پروژههای تحقیقاتی برروی صنعت و علوم چوب و احیای مناطق بیابانی تمرکز یافتهاست.
امکانات آموزشی و پژوهشی
کتابخانه دانشکده منابع طبیعی
۷۲ آزمایشگاههای تخصصی
۱۳ سایت کامپیوتر
۳ مجله: «منابع ملی ایران»، «علوم کشاورزی ایران» و «مجله پژوهش مهندسی بیوسیستم کشاورزی»
کارخانه شیر پاستوریزه
باغ گیاه شناسی، موزه جانور شناسی و گلخانه
مزرعه آموزشی-پژوهشی واقع در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی به منظور ارائه امکانات کمک آموزشی به دانشجویان و محققان زراعت و اصلاح نباتات، گیاه پزشکی و علوم باغبانی
مرکز پژوهشی و بین المللی همزیستی با کویر
ایستگاه پژوهشی طالقان
جنگل آموزشی و پژوهشی خیرودکنار (نوشهر)
ایستگاه پژوهشی کوهین با عنوان «ایستگاه حفاظت آب و خاک مزارع خشک»
مرکز پژوهشی بیوتکنولوژی کشاورزی
مرکز پژوهشی گروه باغبانی
مرکز پژوهش کنترل بیولوژیک
منبع: ویکیپدیا (wikipedia)
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 228]