واضح آرشیو وب فارسی:مهر: تامين كالاهاي اساسي در ماه رمضان
وزير جهاد كشاورزي گفت: در آستانه ماه مبارك رمضان براي تامين كالاهاي اساسي و به ويژه محصولات پروتئيني، تمهيدات لازم پيش بيني شده است و هيچ كمبودي در اين زمينه نداريم.
به گزارش رجانيوز به نقل از واحد مركزي خبر : محمدرضا اسكندري امروز در نشستي خبري گفت: تاكنون 830 هزار راس دام ( گوسفند و بز) در 18 استان خريداري شده كه گوشت بخشي از ان به تدريج وارد بازار و بخش ديگر هم پس از كشتار ، ذخيره سازي شده است.
وي افزود: هم اكنون حدود 200 هزار راس دام رنده در مراكز جمع آوري دام جهاد كشاورزي نگهداري مي شود و قرار است در آستانه ماه مبارك رمضان كشتار و به بازار عرضه شود تا كمبودي در اين خصوص نداشته باشيم.
اسكندري گفت: هم اكنون روزانه 1200 راس دام براي تامين بازار تهران كشتار مي شود و قرار است در آستانه ماه مبارك رمضان علاوه بر اين تعداد ، روزانه يكهزار راس ديگر نيز كشتار و توزيع شود تا پاسخگوي نياز بازار باشيم.
وزير جهاد كشاورزي گفت: براي تامين گوشت مرغ هم مشكلي نداريم و شرايط توليد عادي است و بيش از نياز هم توليد شده كه مازاد آن خريداري و ذخيره سازي شده است.
وي افزود: گوشت مرغ به صورت منجمد و گرم در ايام ماه رمضان به اندازه نياز بازار عرضه مي شود تا مشكلي در تنظيم بازار و قيمت مشكلي پيش نيايد.
توليد برنج به 2 ميليون تن مي رسد
وزير جهادكشاورزي با اشاره به آغاز برداشت برنج گفت : امسال حداقل دو ميليون تن برنج سفيد توليد مي شود.
محمدرضا اسكندري در نشست خبري امروز با اشاره به اينكه پارسال سه ميليون و300 هزار تن برنج شلتوك توليد شد، افزود: براساس محاسبه مصرف سرانه برنج در اين وزارتخانه كه براي هر نفر 36 كيلو برآورد شده است امسال براي تامين نياز داخلي به 800 هزار تن واردات برنج نياز داريم.
وي تاكيد كرد: محققان و پژوهشگران وزارت جهادكشاورزي در مزارع برنج كشور در تلاش هستند تا با بكارگيري فناوري هاي نوين توليد در خشكسالي ، توليد را مشابه سال قبل داشته باشيم.
اسكندري افزود: در استان هاي جنوبي كشور به علت نبود آب توليد برنج متوقف شده است.
13 ميليون تن كاهش توليد داريم
وزير جهاد كشاورزي گفت: امسال با توجه به شرايط خشكسالي ، توليد در بخش هاي زراعت و باغباني 13 ميليون تن كاهش يافته است.
اسكندري با اشاره به اينكه سرما در بخش باغباني و خشكسالي بر بخش زراعت تاثير گذار بوده است افزود: توليد در بخش زراعي 9 ميليون تن شامل گندم ، جو و دانه روغني كلزا و در بخش باغباني نيز 4 ميليون تن كاهش داشته است.
اسكندي گفت: از 4 ميليون هكتار زراعت گندم ديم امسال تقريبا محصولي نداشتيم.
وي گفت: در بخش دام و شيلات نه تنها كاهشي گزارش نشده است بلكه افزايش توليد هم پيش بيني مي شود.
وزير جهاد كشاورزي افزود: با اجراي طرحهاي نوين علمي و انتقال دانش كشاورزي در مزارع در كشت پاييزه و بهاره كه از اواخر شهريور اغاز مي شود آثار افت توليد كاهش خواهد يافت.
اسكندري با اشاره به تصويب لايحه بودجه خشكسالي و سرمازدگي و اختصاص 2100 ميليارد تومان از اين بودجه به بخش كشاورزي گفت: بر اساس تصميم گيري هاي انجام شده در ستاد خشكسالي حدود 800 ميليارد تومان بصورت يارانه براي تامين نهاده هاي مورد نياز كشاورزان اختصاص مي يابد.
وي افزود: 800 ميليارد تومان از اين بودجه به اجراي طرحهاي فني و عمراني در مزارع خسارت ديده و 600 ميليارد تومان نيز به استمهال بازپرداخت سود و كارمزد كشاورزاني كه وام دريافت كرده اند، اختصاص يافته است.
وزير جهاد كشاورزي با بيان اينكه 200 ميليارد تومان از اعتبارات اين لايحه براي توسعه بيمه محصولات كشاورزي اختصاص دارد گفت: به اين ترتيب جمع بودجه بيمه محصولات كشاورزي به 430 ميليارد تومان مي رسد كه مي توان سطح بيشتري از كشاورزي را تحت پوشش بيمه قرار داد.
اسكندري همچنين از اختصاص دويست ميليارد تومان بودجه خشكسالي و سرمازدگي براي پرداخت خسارت به كشاورزاني كه بيمه نبودند خبر داد و افزود: خسارت كشاورزان كه بيمه نيستند بر اساس گزارشهاي كارشناسان ، از محل اين بودجه پرداخت مي شود.
وي با شاره به اينكه ميزان واردات محصولات كشاورزي در سال 1380 كه خشكسالي بود به حدود 12 ميليون تن رسيد ، گفت: امسال با وجودخشكسالي و شرايط مشابه ، فقط 6/6 ميليون تن محصولات كشاورزي وارده شده است.
870 ميليارد تومان يارانه كود هدفمند
وزير جهاد كشاورزي گفت: 870 ميليارد تومان يارانه كود براي پايدار كردن توليد محصولات كشاورزي به ويژه محصولات راهبردي هدفمند مي شود.
اسكندري با اشاره به اينكه در بودجه امسال870 ميليارد توماني براي كودهاي ازته و فسفات اختصاص يافته و اين برنامه از 50 سال پيش معمول بوده است ، افزود: به راحتي مي توان از دستاوردهاي نوين علمي براي مبارزه بيولوژيك با آفات و بيماري ها استفاده كرد و هيچ نيازي نيست كه از كودهاي شيميايي استفاده شود.
وي گفت: هم اكنون 17 عامل بيولوژيك براي مبارزه با آفات به كشاورزان معرفي شده است كه مي تواند جايگزين كود معرفي در مزارع شود.
وزير جهاد كشاورزي افزود: يارانه بخش كود براي توسعه زيرساخت ها مانند اجراي طرحهاي نوين آبياري ، توسعه كشت گلخانه اي ، بازسازي و نوسازي باغات و افزايش بهره وري در بخش دامپروري اختصاص خواهد يافت.
اسكندري تصريح كرد: هم اكنون 90 درصد كودي كه با يارانه در اختيار عاملان توزيع قرار مي گيرد بدست كشاورز نمي رسد و كشاورزان كود مورد نياز را با قيمت آزاد تهيه مي كنند بنابراين با هدفمند كردن يارانه اين نهاده توليد علاوه بر حذف شبكه ناسالم توزيع و كوتاه كردن دست سوء استفاده گران ، اين بودجه قابل توجه را به چرخه توليد باز مي گردانيم.
وي افزود: با اختصاص بخشي از يارانه كود در مدت 4 سال تمام اراضي كشاورزي تحت پوشش ابياري نوين قرار مي گيرد.
وزير جهاد كشاورزي با اشاره به تجربه اين وزارتخانه در زمينه حذف يارانه سم در سال گذشته گفت: 32 ميليارد تومان بودجه اي كه براي يارانه سم اختصاص مي يافت براي توسعه و اجراي طرحهاي علمي و پژوهشي اختصاص يافت و 50 درصد نيز مصرف سم در مزارع كمتر شده است.
اسكندري صرفه جويي 130 ميليون دلاري و اشتغال 4300 نفر از فارغ التحصيلان رشته كشاورزي را از ديگر دستاوردهاي حذف يارانه سم دانست.
وي همچنين از دستگيري عاملان فروش كود يارانه اي با قيمت آزاد خبر داد و گفت: اين افراد دستگير و پرونده آنها در مجامع قضايي در دست بررسي و رسيدگي است.
سه شنبه 1 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 304]