واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: احمد مسجد جامعي: نيازمند فرهنگ سازي در مقوله شادي هستيم
در برنامه اول توانستيم موقعيت و جايگاه فرهنگ و هنر را نظام مديريت كلان كشور مطرح كنيم كه جشنوارههاي موسيقي، سينما، تئاتر و نمايشگاههاي كتاب شكل گرفت.
آفتاب: وزير سابق فرهنگ وارشاد اسلامي گفت: «مقوله شادي در جامعه ما نيازمند فرهنگ سازي جدي است».
به گزارش سرويس فرهنگ و انديشه آفتاب، احمد مسجدجامعي شب گذشته در مراسم ميلاد حضرت جواد(ع) در موسسه جوادالائمه يزد با بيان اين كه ما در مراسم عزاداري سابقه خوبي داريم ولي در مراسم شادي اينگونه نيست، تصريح كرد: «در دوران فعاليت فرهنگي مان نگاهي نو به فعاليت هاي نشاط آور داشتيم و در مقطعي به بازبيني فعاليت ها پرداختيم كه درحوزه ديني روز ميلاد حضرت علي اكبر به عنوان روزجوان، جشن آسمان از عيد قربان تا غدير و جشن رضوي ودر حوزه ملي روز حافظ، مولوي كه در تقويم ها افزوده شد نمونه اي از اين فعاليت ها است».
رييس كميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي اسلامي شهر تهران با بيان اينكه امروز صداي هنر ايراني جهاني شدهاست گفت: «كمتر جشنواره بزرگي در دنياست كه نمونههايي از آثار فرهنگي و هنري ايران در آن نباشد».
وي كه در خصوص تبيين سياستهاي فرهنگي نظام در طول سالهاي پس از انقلاب سخن ميگفت ، اظهار داشت: «در نخستين سالهاي انقلاب با سمت و سويي كه فرهنگ و هنربه خود گرفته بود، تمام اين فعاليتها بويژه هنر معاصر مورد سوال جدي قرار گرفت».
مسجد جامعي با اشاره به اينكه اعتبارات فرهنگي و هنري نيز كاهش يافت و موسيقي ، سينما و تئاتر به كلي تعطيل شد، افزود: «در اين شرايط بود كه نقش امام(ره) به عنوان يك نگاه تعيينكننده در عرصه فرهنگ و هنر جلوهاي ديگر يافت».
به گفته وي، امام راحل تفاوتي بين هنر و سينما و آنچه كه بيبند و باري است قائل شدند و فرمودند كه ما با سينما و موسيقي مخالف نيستيم بلكه با فساد و فحشا مخالفيم.
وزيرسابق فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: «اين موارد موجب شد كه ما بتوانيم از ظرفيتها ي فرهنگ و هنر بهره ببريم و صنعت فرهنگي را با هويت ايراني ، ظرفيتهاي اسلامي و گنجينه ذخاير ملي مطرح كنيم».
وي اضافه كرد: «زماني رابه ياد آوريم كه در اين كشور با سينما مشكل داشتيم ولي حال در زماني به سر مي بريم كه 1100 جايزه بين المللي به نام محصولات سينماي ايران ثبت و ضبط شده است. به ياد آوريد كه اجراي موسيقي در جمع هاي مذهبي مورد نقد بود و شرايط را با حال قياس كنيم كه موسيقي سنتي با اشعاري متناسب در روز ولادت امام جواد (ع) نواخته مي شود».
هنرمند كيمياگر است
ويبابيان اينكه فرهنگ و هنر ايراني با شناسنامه ايراني بايد طنين جهاني و بينالمللي داشته باشد افزود: «هنرمند يك كيمياگر، چشمه جوشان و يك جريان به هم پيوسته است كه پشتوانه آن يك تاريخ و مجموعه ارزشهاست كه ميتواند به حقانيت برسد».
عضو شوراي اسلامي شهر تهران گفت: «ايده گفتگوي تمدنها كه صورت بينالمللي به خود گرفته است ريشه در همين نوع نگاه دارد و تعاملي كه با گروههاي فكري و اديان ابراهيمي در نظام ما وجود دارد نيز ريشه در فرهنگ، هنر و مذهب ما دارد».
رييس كميسيون فرهنگي اجتماعي شوراي شهر تهران گفت: «سالها پيش نخستين سمفوني ديني ساخته شد كه روايتي بود از حركت حضرت سيدالشهدا از مدينه تا كربلا، كه در سالهاي بعد از آن اين حركت استمرار يافت و زبان جديدي براي ارايه ديدگاه حقانيت آيين ما در حوزه هنر گشوده شد».
وي همچنين در خصوص برايند سياستهاي فرهنگي ظرف ۳۰سال گذشته گفت: «ما در برنامه اول توانستيم موقعيت و جايگاه فرهنگ و هنر را نظام مديريت كلان كشور مطرح كنيم كه جشنوارههاي موسيقي، سينما، تئاتر و نمايشگاههاي كتاب شكل گرفت».
مسجد جامعي با بيان اينكه در برنامه دوم زيرساختها در حوزه كالبدي ايجاد شد، خاطر نشان كرد: «در برنامه سوم و چهارم نيز فرهنگ و هنر از بخش به ميان بخش و فرا بخش آمد كه نتيجه آن افزايش كمي و محصولات فرهنگي و هنري بود و همچنين چشم انداز ۲۰ساله كشور به عنوان مهمترين سند جمهوري اسلامي با رويكرد فرهنگي تدوين شد».
احمد مسجدجامعي گفت: «استان يزد چهره هاي بين المللي سرشناسي دارد كه سرامد آنان آقاي خاتمي ، به عنوان محصول فرهنگ اصيل استان يزد است».
وي به مسئولان يزدي پيشنهاد كرد: «اينگونه اقدامات مي تواند در استان يزد نيز انجام شود و جشن گرفتن ميلاد حضرت جوادالائمه تا ميلاد حضرت اميرالمومنين مي تواند نمونه خوبي براي آن باشد».
بر اساس اين گزارش پيش از سخنان مسجد جامعي مهندس غلامعلي سفيد استاندار سابق يزد و مدير عامل موسسه جوادالائمه گزارشي از وضعيت فرهنگي استان وفعاليت هاي آموزشي وفرهنگي اين موسسه ارائه كرد.
سه شنبه 25 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]