واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: شاهرودي : نظارت ويژه بر سازمان بازرسي
هر گونه كوتاهي و تقصير از طرف سازمان بازرسي در تنظيم گزارش، آينده اين دستگاه را به خطر مي اندازد.
هموطن آنلاين _رئيس قوه قضائيه نظارت بر سازمان بازرسي كل كشور را ضروري خواند و گفت: سازمان هاي نظارتي رانت قدرت و اقتدار خاصي دارند كه بايد بر آن ها نظارت ويژه صورت گيرد.
آيت الله هاشمي شاهرودي چهارشنبه در مراسم معارفه مصطفي پورمحمدي به عنوان رئيس سازمان بازرسي كل كشور بحث نظارت و جايگاه ناظر را جايگاه ويژه اي ذكر كرد و افزود: دستگاههاي نظارتي به ويژه سازمان بازرسي به مسائل دستگاههاي اجرايي اشراف دارند و اين موضوع مهم و حساس است.
وي جايگاه سازمان بازرسي را به علت وجود مسائل محرمانه و اسرار نظام در آن بسيار مهم خواند و افزود: اسرار اين سازمان نبايد به بيرون درز كند و به دست دشمن بيفتد كه اين امر به نظارت ويژه نياز دارد .
آيت الله هاشمي شاهرودي گفت: سازمان بازرسي به مسائل مربوط به اشخاص در دستگاههاي مختلف دسترسي پيدا مي كند كه ممكن است از آن سوء استفاده شود ووسيله معامله قرارگيرد.
وي افزود: هر گونه كوتاهي و تقصير از طرف سازمان بازرسي در تنظيم گزارش، آينده اين دستگاه را به خطر مي اندازد.
رئيس قوه قضائيه با بيان اين كه سازمان بازرسي يك نظارت ويژه و همه جانبه بر مديران رويه ها و بازرسي ها مي خواهد افزود: رويه هاي بازرسي بايد طوري انجام گيرد كه ضريب اطمينان آن بالا باشد.
رئيس قوه قضاييه با اشاره به اينكه مسئولان ارشد سازمان بازرسي بايد با درايت و برنامه ريزي و هماهنگ با بخش هاي نظارتي ديگر دستگاه قضايي، كار خود را انجام دهند، گفت: اين سازمان بايد در انجام وظايف نظارتي، از روشهاي روز دنيا استفاده كند كه اين كار خطر را كم مي كند.
آيت الله هاشمي شاهرودي با اشاره به اصل 44 قانون اساسي گفت: سازمان بازرسي در اين بخش نيز مي تواند به عنوان بازو نقش خوبي ايفا و به محقق شدن سياستهاي اين اصل كمك كند.
وي با بيان اين كه سازمان بازرسي نيروهاي متخصص خود را براي تحقق اهداف اصل 44 و خروج از بحران و تحريم هاي دشمنان بسيج مي كند، افزود: احياي اصل 44 بهترين وسيله براي ايستادگي در برابر تحريم هاست و اگر اين اصل درست اجرا شود، دشمنان ناكام خواهند ماند.
وي با بيان اين كه پورمحمدي شخصيتي دارد كه اقتضاي اين نوع كار را دارد گفت: وي دانش و تجربه قضايي دارد و در دستگاه اجرايي نيز خدمات ارزنده اي انجام داده است.
آيت الله هاشمي شاهرودي با بيان اينكه پورمحمدي نگاه جامع داشته و دارد، افزود: وي در دولت نهم مسئوليت سنگين وزارت كشور را به دوش كشيد و انتخابات بزرگ مجلس هشتم را به خوبي مديريت كرد.
رئيس قوه قضائيه اشراف كامل به بخش هاي مختلف را از ويژگي هاي پورمحمدي دانست و ابراز اميدواري كرد با حضور وي در سازمان بازرسي، تحولات اساسي صورت گيرد و سياست هايي كه در قانون اساسي آمده و مصوب نظام است بيشتر محقق شود.
در رويكردهاي نظارتي، بر كارهاي انجام شده نظارت مي شود
رئيس قوه قضاييه با بيان اين كه معمولا در روش ها و رويكردهاي نظارتي، بر كارهاي انجام شده نظارت مي شود، گفت: به كارهايي كه انجام نشده قالبا توجه نمي شود.
آيت الله هاشمي شاهرودي با اشاره به اين كه در بسياري از بخش ها به ويژه بخش هاي اقتصادي، آباداني ها، توليد ثروت و مسايل فرهنگي، اهداف زيادي در قانون اساسي و قوانين عادي، سياست هاي مصوب مقام معظم رهبري و سند چشم انداز ديده شده است، افزود: برخي از اين اهداف به مرحله اجرا نرسيده است كه بايد بررسي شود.
وي بر برنامه ريزي براي بررسي و نظارت بر كارهاي اجرا نشده تاكيد كرد و گفت : همين توجه دادن به اجرانشدن قوانين و اهداف، سبب ايجاد انگيزه براي آن دستگاه جهت اجراي آن كار مي شود.
آيت الله هاشمي شاهرودي با بيان اين كه اجرا و يا اجرا نكردن برنامه ها بايد در ارزيابي مديريت نيز لحاظ شود، گفت : در معيارها، كارهاي انجام نشده را نيز لحاظ كنيم.
وي با بيان اين كه بسياري از فرصتها تضييع مي شود افزود : فرصت هاي زيادي را به علت اجرا نكردن برنامه ها از دست داديم.
رئيس قوه قضاييه گفت : اجرانشدن كارها و برنامه ها در مدت زمان خاص خود، براي جامعه مضر است و از دست دادن منافع را در پي خواهد داشت و اگر كارها به كندي انجام شود و اجراي برنامه ها، به اجراي برنامه بعدي حواله داده شود به اهداف سند چشم انداز نخواهيم رسيد.
آيت الله هاشمي شاهرودي در ادامه، بازرسي را مقدمه نظارت، هدايت و اصلاح مديريت و كمك كردن به دستگاه اجرايي براي اجراي عادلانه و صحيح قوانين دانست.
وي با بيان اينكه اين هدف نبايد به مچ گيري مبدل شود، گفت : نبايد احساس شود سازمان بازرسي به دنبال كنترل و كشف معايب و جرايم است و اگر تخلفي ديد، دنبال كند.
رئيس قوه قضائيه تاكيد كرد : بازرسي بايد در خدمت مديريت دستگاههاي اجرايي باشد و به آن ها كمك كند تا قوانين را بهتر اجرا كنند.
آيت الله هاشمي شاهرودي با بيان اين كه نبايد عملكرد سازمان بازرسي كل كشور صرفا قضايي باشد گفت : اين سازمان نبايد احساس كند كه تشكيلاتش فقط قضايي است بلكه بايد در كنار رويكرد قضايي، رويكرد اجرايي و اداري را نيز مورد توجه قرار دهد و از نيروها ، تخصص ها و كارشناسان مناسب با اين رويكرد نيز استفاده كند تا بتواند نقش نظارتي و هدايتي خود را انجام دهد.
وي افزود : اگر با رويكرد قضايي صرف به مسائل نگاه شود بسياري از مسائل در مقام اجرا ممكن است دچار مشكل ، آسيب و توقف شود .
ْآيت الله هاشمي شاهرودي با بيان اين كه بازرسان بايد به مسائل اجرايي و اداري واقف باشند گفت : بازرسان بايد به مسائلي كه باعث آسيب و كندي در مقام اجرا مي شود و ممكن است ضربه هايي را بزند آگاه باشند .
وي در ادامه توام شدن دستگاه نظارتي نظام و دستگاه قضايي را از ويژگي هاي نظام ما خواند و تصريح كرد : اين موضوع يكي از نكاتي است كه آيت الله بهشتي در قانون اساسي لحاظ كرده بود.
وي گفت : در كشورهاي ديگر معمولا سازمانهاي بازرسي و نظارتي در اختيار قوه مجريه است اما در كشور ما بعد از پيروزي انقلاب در اختيار قوه قضائيه است .
آيت الله هاشمي شاهرودي افزود : اين كه سازمان بازرسي در اختيار دستگاه قضايي است اصالت، دقت و بي طرفي سيستم نظارتي و سهولت تصميم گيري قضايي و به نتيجه رسيدن را بيشتر تضمين مي كند زيرا بازرسي و نظارت بر حسن اجراي قوانين نياز به اشراف حقوقي و قانوني دارد.
چهارشنبه 19 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]