واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: جامعه - اين آلودگي واقعا خطرناك است
جامعه - اين آلودگي واقعا خطرناك است
الميرا صديقي: سر و صداي زياد در شهرها همه را كلافه ميكند. انگار آلودگي صوتي بخشي از زندگي شهري شدهاست. سر و صداي زياد و در واقع همان آلودگي صوتي طولانيمدت در محل كار، قدرت شنوايي را چنان تدريجي و بدون درد و رنج از بين ميبرد كه شما متوجه اين زوال تدريجي نخواهيد شد. بخشهايي از گوش كه وظيفه آنها انتقال اصواتي با فركانس بالا است، اولين قسمتهايي هستند كه دچار آسيب ميشوند و اولين عارضه آلودگي صوتي را برايتان به ارمغان ميآورند. حالت زنگ زدن يا وز وز گوش[چرا گوشهايم زنگ ميزند؟] در افردي كه مدام در معرض صداهاي بلند قرار دارند و اولين نشانههايي است كه معمولا در كارگراني كه در كارخانههاي پر سر و صدا كار ميكنند آشكار ميشود. و متاسفانه تحقيقات نشان داده است كه در بسياري از مواردي كه فرد شنوايي خود را به دليل آلودگي صوتي از دست ميدهد، درماني براي او وجود ندارد و وسايل كمك شنوايي تنها ميتوانند صداها را تقويت كنند اما نميتوانند شنوايي عادي را به فرد بازگردانند و وي براي هميشه قدرت شنوايي درست خود را از دست ميدهد. در كنار از دست دادن قدرت شنوايي در موارد حاد آلودگي صوتي، مشكلاتي همچون سردرد و خستگي و سوءهاضمه نيز براي افراد در معرض سر و صدا بهوجود ميآيد كه پزشكان علت آنها را سر و صداي بيش از حد در محيط عنوان ميكنند.
در مورد صدا
بلندي صدا با واحدي به نام دسيبل اندازهگيري ميشود. ميزان حساسيت به صدا در هر فرد متفاوت است، اما متخصصان اعتقاد دارند كه هنگامي به شنوايي آسيب ميرسد كه صدا بلندتر از 85 دسيبل باشد، كه چيزي در حدود صداي يك ترافيك سنگين است كه ما هر روزه با آن مواجه هستيم. محققان در آخرين تحقيقات خود همچنين در يافتهاند كه هرچه صدا بلندتر و بيشتر باشد، شانس از بين رفتن شنوايي بيشتر است. البته طول مدت شنيدن صدا هم بسيار مهم است. براي مثال قرار گرفتن در معرض صدايي با بلندي 109 دسيبل، بيش از دو دقيقه، بسيار خطرناك است. اگر سر و صدا به قدري بلند باشد كه شما براي اينكه صحبت كنيد مجبور به فرياد زدن شويد، اگر گوشتان زنگ ميزند يا حس ميكنيد صدا در گوشتان ميپيچد، بايد بدانيد كه صدا بيش از حد بلند و خطرناك است و شما در معرض خطر جدي هستيد. دقت داشته باشيد كه عامل صدا، انسان و ساير موجودات زنده را از بين نميبرد و هرگز نميتواند مرگآور باشد اما باعث ضعف شنوايي، ناشنوايي و ناراحتيهاي عصبي ميشود كه بيشتر در جوامع صنعتي پديد ميآيد. اين در حالي است كه صداهاي شديد كوتاه مدت در انسان باعث ناشنوايي موقت در افراد ميشود.
اثرات آلودگي صوتي
آزمايشات روي حيوانات نشان ميدهند كه صداي به شدت 160-150 دسيبل براي بعضي حيوانات كشنده و مرگبار است. اين حيوانات قبل از مرگ به تشنجات موضعي، فلج و رعشه دچار ميشوند كه همين علائم در انسانها رنگپريدگي و بالارفتن فشارخون است. كاهش درجه حرارت بدن و انقباض رگها بيشتر ميشود و درجه حرارت بدن نيز كاهش مييابد.
از شايعترين بيماريهاي ناشي از صداهاي بلند كه در كارگران كارخانجات چوببري كه با اره كار ميكنند بيشتر ديده ميشود بر اثر صداي 125 بالاي دسي بل است كه سبب ميشود زماني كه شبها كارگران به خانه برميگردند انگشتان آنها سبز رنگ بعد سفيد شود كه علائم بيماري و از واسپاستيكاست. در اين بيماري انقباض رگها و نارسايي در جريان خون عارض ميشود و بيماري انگشتان مرده هم نام گرفته است.
براي عدمابتلا به هر كدام از اين نشانهها و علائم بهتر است سعي شود تا در حد امكان در محيطهايي كه صدا بسيار بالا است حضور پيدا نكرد تا اين عضو بدن را تا اين حد مورد فشار و آزار قرار ندهيم و خود نيز آسيب نبينيم.
دوشنبه 17 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]