واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مديرعامل منطقه آزاد چابهار : افزون بر يك ميليارد دلار سرمايهگذاري خارجي در چابهار انجام شد
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا ،محمدطاهر باقري زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: در دوره مورد بررسي ۹۳۲ميليارد و ۴۳۳ ميليون ريال هم سرمايهگذاري داخلي در اين منطقه جذب شده است.
وي با بيان آنكه در طول يكسال گذشته ۱۳۰مجوز فعاليت اقتصادي در منطقه آزاد چابهار صادر شده است، گفت: با اين ميزان مجوز هشت هزار و ۸۹۹فرصت شغلي در چابهار ايجاد شده است.
اين مقام مسئول از واگذاري يك هزار و ۷۴۲مترمربع زمين به متقاضيان ساخت مسكن در چابهار در طول يكسال گذشته خبر داد و گفت: ارزش سرمايه گذاري جذب شده در اين بخش ۸۲ميليارد و ۴۷۶ميليون ريال بوده است.
وي اضافه كرد: ۸۳هزار و ۳۴۵مترمربع زمين نيز در اين مدت به متقاضيان بخش صنعت واگذار شده است كه ارزش سرمايهگذاري اين بخش نيز ۱۱ميليارد و ۹۲۱ميليون ريال ميباشد.
باقري زاده با بيان آنكه ارزش توليدات ۴۲۷شركت فعال در اين منطقه سال قبل بالغ بر يك تريليون و ۸۵۰ميليارد و ۷۶۴ميليون ريال بوده است، گفت: در دوره مورد بررسي نيز ارزش قراردادهاي انجام شده در بخش تجاري نيز معادل هفت ميليارد و ۱۰۶ميليون ريال بوده است.
مديرعامل منطقه آزاد چابهار در ادامه يادآور شد : در بخش خدمات اين منطقه آزاد سال قبل ۴۰هزار و ۸۲۱مترمربع زمين واگذار شده كه از اين طريق ۸۱ميليارد و ۲۴۲ميليون ريال سرمايه جذب شده است.
باقري زاده، توسعه بندر چندوجهي چابهار و در مجموع توسعه محور شرق شامل استانهاي كرمان - سيستان و بلوچستان ، خراسان جنوبي و خراسان رضوي را از اهداف بلندمدت سازمان ذكر كرد و گفت: توسعه ترانزيت كالا از چابهار به جمهوريهاي آسياي ميانه و قفقاز و كشورهاي محصور در خشكي نظير افغانستان، تاجيكستان و ازبكستان از يكسو و صادرات مجدد كالاهاي اين كشورها از طريق چابهار به ديگر نقاط جهان از ديگر برنامههاي منطقه آزاد چابهار است.
وي با بيان آنكه توسعه شهر چابهار و منطقه آزاد چابهار بعد از برگزاري همايش بينالمللي چابهار، ترانزيت و توسعه محور شرق اهميت ويژهاي پيدا كرده است، تاكيد كرد: بعد از اين همايش اتمام پروژه خط آهن كرمان - چابهار و شروع خط آهن چابهار - مشهد به منظور تسريع در حمل و نقل كالا به جمهوريهاي آسياي ميانه و افغانستان مورد توجه قرار گرفته است.
باقري زاده گفت: قرار گرفتن چابهار در دو راهگذر شمال - جنوب و شرق - غرب سبب شده كه مقامهاي كشورهاي هندوستان، پاكستان، چين، افغانستان، قزاقستان، مالزي، ازبكستان، بحرين، تاجيكستان، قطر و عمان براي بررسي راهكارهاي مشترك و سرمايهگذاري در منطقه آزاد چابهار به منطقه سفر كنند.
وي در همين خصوص افزود: مالزي سرمايهگذاري خود را در چابهار آغاز كرده و افغانستان نيز بزودي دفتر مشترك خود را در چابهار تاسيس خواهد كرد . موافقتنامههاي همكاري ميان ايران و افغانستان در ديدار با معاون اول رييس جمهور اين كشور به امضا رسيده است.
مديرعامل منطقه آزاد چابهار از برقراري پرواز هفتگي مستقيم بين مسقط - چابهار خبر داد و گفت: دو كشور ايران و عمان در حال مذاكره براي ايجاد خط كشتيراني ميان چابهار و مسقط نيز هستند كه با توجه به حضور ۳۰۰هزار بلوچ ايراني تبار در عمان، ايجاد اين خطوط بسيار اقتصادي خواهد بود.
وي متذكر شد: قزاقستان نيز در حال مطالعه براي راه اندازي تاسيسات حمل بار در چابهار است.
اين مقام مسئول ويژگيهاي طبيعي و تاريخي چابهار براي جذب گردشگران داخلي و خارجي را برشمرد و گفت: با وجود كمبود پروازهاي خطوط هوايي سال گذشته شاهد رشد مسافران به چابهار بوديم.
وي با بيان آنكه سال گذشته بيش از ۴۱۰هزار نفر به چابهار سفر و ۴۱۰ ميليارد ريال هزينه كرده اند، اظهار داشت: از مجموع هزينههاي صورت گرفته توسط اين افراد حدود ۳۰ميليارد ريال عايد منطقه ازاد چابهار و ۹۳ ميليارد ريال به بدنه اقتصادي منطقه و شهر چابهار در بخش خصوصي تزريق شده است.
باقري زاده، از رشد ۴۰درصدي گردشگران خارجي ورودي به چابهار در سال ۸۶نسبت به سال ۸۵خبر داد و گفت: اين گردشگران به طور عمده از كشورهاي پاكستان، هند، چين، بنگلادش و برخي كشورهاي اروپايي وارد چابهار شده بودند وي با اشاره به تلاشهاي صورت گرفته از سوي مسئولان سازمان براي كوچك تر كردن بدنه سازمان در راستاي اجراي اصل ۴۴قانون اساسي، گفت: با كاهش تعداد مديران سازمان از ۳۷به ۱۱مدير توانستيم تعداد يك ميليارد و ۴۰۰ ميليون تومان در هزينههاي جاري سازمان صرفه جويي كنيم.
مديرعامل منطقه آزاد چابهار ادامه داد: اين سازمان براي اجراي سريع تر اصل ۴۴و تحقق خصوصي در منطقه، تمام امور خارج از صدر اصل ۴۴از جمله هتل ها، مهمانسراها، تصديگري حمل و نقل شهري ، امور عمراني و غيره را به بخش خصوصي واگذار خواهد كرد.
وي اضافه كرد: منطقه آزاد چابهار براي اولين در ميان مناطق آزاد داخلي توانست از طريق كميسيون مطالبات ۱۱ميليارد تومان از طلبهاي خود را وصول كند، ضمن آنكه شش تا هفت ميليارد تومان باقيمانده نيز تا شش ماه آينده وصول خواهد شد.
اين مقام مسئول از برنامههاي سازمان براي ساماندهي ترانزيت منطقه خبر داد و گفت: ترانزيت از طريق چابهار در سه ماهه اول امسال ۳۰۰درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد يافته و اميد ميرود اين ميزان تا پايان سال در مجموع از رشد ۶۰۰درصدي نسبت به سال قبل برخورار شود.
باقري زاده با اشاره به برنامههاي اين سازمان براي افزايش تعامل با تجار داخلي و خارجي، گفت: به دليل نزديكي اين بندر به آبهاي جهان و كوتاه تر شدن مسير صادرات و واردات اين منطقه نسبت به ساير بنادر داخل كشور، مي توان ميزان توسعه و صادرات را از اين منطقه افزايش داد.
وي توسعه ترانزيت را منوط به ايجاد زيرساختهاي مطلوب در بخش ريلي، جاده اي، هوايي و غيره دانست و گفت: براي ترغيب بيشتر صاحبان كالا به استفاده از امكانات چابهار، توليدكنندگان و صادركنندگان تا سه ماه مي توانند به صورت رايگان از انبارهاي منطقه آزاد چابهار استفاده كنند.
باقري زاده با اشاره به لزوم توسعه صادرات گفت: براي افزايش ميزان صادرات از چابهار با مسئولان شهركهاي صنعتي اراك و قزوين مذاكراتي انجام دادهايم تا امكان افزايش صادرات از اين منطقه را فراهم كنيم.
به گزارش خبرنگار ايرنا ، وي از رفع موانع احداث فرودگاه بينالمللي چابهار خبر داد و گفت: شوراي اقتصاد نيز براي اجرايي شدن سريع تر اين طرح پرداخت ۵۷ميليون دلار را تصويب كرده است.
باقري زاده ابراز اميدواري كرد: اين فرودگاه در صورت عدم بروز مشكلي خاص تا ۲سال آينده به بهره برداري برسد.
دوشنبه 17 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]