واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: طرح تحول اقتصادي دولت بزرگترين جراحي اقتصادي است/آزادسازي بنزين از مهرماه شايعه است
وزير نفت از طرح تحولات اقتصادي رييس جمهور به عنوان بررگترين جراحي اقتصادي كشور ياد كرد و گفت: وزارت نفت در اين طرح نقش تامين و امنيت كامل انرژي را عهده دار است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي برنا،"غلامحسين نوذري"در نشست مطبوعاتي افزود: دولت نهم با شجاعت طرح تحولات اقتصادي را انجام مي دهد و همه كشور بايد از آن دفاع كنند؛ضمن آنكه وزارت نفت در اين مسير آمادگي كامل داشته و با اعتماد و اطمينان كامل اين طرح را عملي و اجرايي خواهد كرد.
به اعتقاد وي طرح تحول اقتصادي دولت تنها راه نجات مجموعه گرفتاريهايي است كه ابعاد مختلف اقتصاد را درگير كرده است.
وزير نفت در ادامه از توضيح درخصوص جزئيات طرح 48 ساعته بنزين خودداري كرد و گفت:بخش عمده اي از اين طرح به توليد بنزين اختصاص دارد كه بر اساس آن اين فرآورده با اولويت در اختيار مردم قرار خواهد گرفت.
نوذري طرح 48 ساعته بنزين را طرحي ويژه خواند و افزود:اين طرح نهايي شده و آماده،مطالعات و كارهاي آزمايشي آن مثبت بوده است؛ اما در زمان ضرورت به اطلاع همگان خواهيم رساند.
وي اين طرح را در پاسخ به اعلام نظر برخي از كشورها مبني بر قطع واردات بنزين به ايران اعلام كرده بود.
نوذري تاكيد كرد:در بازار آزاد تجارت قطع واردات بنزين رخ نخواهد داد و هميشه بنزين كافي براي واردات وجود دارد.
وزير نفت افزود:ايران با طرح هاي پالايشگاهي آينده خود در آينده از واردات بنزين بي نياز مي شود.
وزير نفت در پاسخ به سوالي مبني بر تاثير تهديدهاي اسرائيل عليه ايران بر قيمت هاي جهاني نفت توضيح داد: ايران يك كشور بزرگ است و ما تهديدات اسرائيل را جو سازي و يك نوع تبليغات مي دانيم.
به گفته وي اعلام نظر اسرائيلي ها به يك جوك شبيه است؛ چراكه ايران به اندازه اي بزرگ است كه هيچ كشوري نتواند كوچكترين حمله اي به آن را حتي در ذهنش داشته باشد.
نوذري كاهش مكرر ارزش دلار، فعاليت بالاي معامله گرايان نفتي،عدم اطمينان از عرضه آينده نفت در ميان مدت و بلندمدت را از جمله عوامل اصلي بالا رفتن قيمت نفت ذكر كرد.
وي در خصوص امنيت تنگه هرمز توضيح داد:امنيت اين حوزه را كشورهاي منطقه عهده دار هستند و ايران به عنوان يكي از اين كشورها نقش اساسي در اين زمينه ايفا مي كند.
وزير نفت در پاسخ به سوالي مبني بر راهكار ايران به منظور امنيت تقاضا در دراز مدت اظهارداشت:با توجه به روند كنوني قيمتها هيچ تحليل مشخصي از وضعيت بازار به ويژه در مورد قيمت نمي توان داد.
به گفته وي كساني كه علاقه مند هستند كه نفت را به ميزان كافي و در دراز مدت داشته باشند،بايد سرمايه گذاري كافي و مشترك در اين حوزه انجام دهند.
نوذري در مورد اعلام تاريخهاي متفاوت براي بهره برداري از نيمه شناور ايران- البرز از دستورات ويژه اش به منظور نهايي شدن اين پروژه خبر داد و گفت: در صدديم اين طرح بزرگ را در هفته دولت نهايي كنيم.
وزير نفت در خصوص اتمام مهلت قانوني توتال و شل براي حضور در ايران اظهارداشت:در اجلاس اخير اسپانيا، مذاكرات طولاني با مقامات اين شركت ها صورت گرفت و پيشنهادات جديدي از سوي آنها طرح شد.
وي گفت:ايران هم اكنون در حال بررسي و ارزيابي پيشنهادات جديد آنها است.
نوذري تاكيد اين شركت ها را حضور در ايران دانست و افزود:ايران براي بلوك هاي مرزي خود تصميم گيري كرده و اين فاز ها در حال توسعه قرار دارد.
به گفته وي هر نوع تصميم جديدي براي اين شركتها به بلوك هاي غير مرزي باز مي گردد.
نوذري در ادامه از حضور شركت آلماني"او.ام.وي"اتريش در فاز 12 پارس جنوبي و همچنين پروژه ايران ال ان جي خبرداد و گفت:با اين شركت و همچنين برخي از كشورهاي آسيايي در حال نزديك شدن به قرارداد هستيم.
وي اروپا را يكي از بازار هاي هدف ايران ذكر كرد و اظهارداشت:براي اروپا نيز نقطه قابل اتكايي غير از ايران وجود ندارد.
نوذري اعلام نظر اروپايي ها در اجلاس اخير اسپانيا مبني بر اينكه خط لوله نوباكو بدون ايران معنا ندارد را مورد اشاره قرار داد و گفت:اگر قرار باشد گازي به اروپا منتقل شود،مطمئن ترين منبع ايران است.
وزير نفت در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه قرار است هدفمند كردن يارانه ها با حذف بنزين آغاز شود،توضيح داد:با تشكيل يك تيم در كارگروه تحول اقتصادي اين موضوع در حال بررسي است كه اولويت بندي يارانه ها و قيمت گذاري آن به چه نحوي انجام شود.
وزير نفت درخصوص واگذاري چهار شركت اصلي وزارت نفت به سازمان خصوصي سازي گفت: اين ايده با هدف حفظ زنجيره توليد طرح شد كه در اين راستا بايد نظر سازمان خصوصي سازي را جلب كنيم.
نوذري در مورد رقم لايحه متمم واردات بنزين گفت:هيچ عددي براي متمم واردات بنزين نداريم.
وي علت اين امر را متغير بودن قيمتها ذكر كرد و اظهارداشت:بايد با نيازمندي بازارها و قيمت اين رقم قطعي شود.
نوذري اعداد و ارقام اعلام شده از سوي اين وزارتخانه را ناشي از ارزيابي هاي صورت گرفته در اين بخش دانست.
وي در خصوص ناموفق بودن طرح توزيع گازوئيل با كارت گفت: هم اكنون كارت هاي سوخت دارندگان خودروهاي ديزلي صادر و پست شده و تلاش ما اين است كه اواخر تيرماه بخش عمده اي از كشور تحت پوشش اين طرح قرار گيرند.
به گفته نوذري هم اكنون در جايگاه هايي كه سيستم هاي مورد نياز نصب شده است،توزيع گازوئيل با كارت صورت مي گيرد.
وزير نفت در خصوص خبر عرضه كامل آزاد بنزين از مهر ماه آن را شايع دانست وتوضيح داد:برنامه ما هم اكنون ادامه روند موجود يعني سهميه بندي بنزين است. مگر آنكه بنزين در طرح هاي اولويت دار حذف يارانه ها قرار گيرد.
نوذري در خصوص تعهد اين وزارتخانه براي احداث 1800 جايگاه تا پايان سال گفت:سفارش كالا براي اين هدف گذاري صورت گرفته و ما با قدرت كار را دنبال مي كنيم؛اگر چه تامين كالا و انواع پمپ ها بسيار سخت است.
وزير نفت در ادامه با تشريح سفر اخيرش به اسپانيا اظهارداشت:اين سفر با هدف شركت در بزرگترين كنگره جهاني نفت دنيا بود كه هيات ايراني با حضور فعال و ارائه 270 مقاله شركت كرد كه16 مقاله از جانب متخصصان نفتي پذيرش شد؛ضمن آنكه يكي از همكاران وزارت نفت در اين اجلاس موفق به اخذ بزرگترين و بهترين جايزه شد.
وي با اشاره به ملاقاتهاي صورت گرفته در اين اجلاس به ديدار دو جانبه اش با وزير صنايع و انرژي اسپانيا اشاره كرد و گفت:در اين نشست بحث هايي در مورد وضعيت انرژي اروپا، توانمندي ايران و ذخاير كشورمان شد.
نوذري ادامه داد: به آنها اعلام كرديم كه اگر اروپا به دنبال متنوع سازي منابع انرژي است؛ايران تنها جايي است كه پس از روسيه مي تواند اطمينان خاطري براي بلند مدت انرژي اين كشور باشد.
وي افزود:وزير صنايع انرژي اسپانيا در اين ديدار از حضور شركت هاي توانمند اسپانيايي به ويژه رپسول در ايران حمايت كرد.
نوذري با اشاره به ملاقات هايش با وزراي انرژي هند، كوبا، هلند و همچنين مديران عامل شركت هاي توتال، اني، استات اويل و رپسول اين ديدارها را بسيار مثمر ثمر خواند.
وي در مورد عدم دعوت عراق از ايران براي سرمايه گذاري در نفت اين كشور اظهار داشت:در مذاكرات صورت گرفته با مقامات اين كشور، بر همكاري ايران به ويژه در ميادين مشترك تاكيد شده است.
نوذري افزود:همچنين بحث حضور ايران در ساخت پالايشگاهي در جنوب عراق از سوي وزير نفت عراق مطرح شده است.
وي روابط ايران و عراق را مثبت و سازنده خواند و اعلام كرد:به اعتقاد ما دو كشور مي توانند همكاري هاي نفتي زيادي داشته باشد.
وزير نفت در مورد نتيجه ديدارش با وزير نفت هند توضيح داد:بر اساس آخرين توافق صورت گرفته مقرر شد،تيم هاي كارشناسي سه كشور ظرف سه تا چهار هفته آينده مباحث خود را نهايي كنند و پس از آن با دعوت ايران قرارداد نهايي شود.
به گفته نوذري مكان يابي تحويل گاز به كشور هند و همچنين اصلاح قيمت متناسب با وضعيت بازار انرژي از جمله محورهاي مورد بررسي تيم هاي كارشناسي خواهد بود.
وي در خصوص اعلام نظر اخير نژادحسينيان معاون پيشين بين الملل وزارت نفت مبني بر ارزان فروشي ايران در خط لوله صلح گفت: براي گاز هر زمان هر قيمتي ارايه شود ممكن است با تغيير قيمت هاي بازار نامناسب به نظر برسد؛ اما مسير ايران در مذاكرات خط لوله صلح حفظ منافع ملي است.
نوذري گفت: در خصوص تغيير منحني وضريب صادرات گاز با دو كشور به توافق رسيده ايم.
وي در مورد عدم حضور شركتهاي نفتي در توسعه نفت و گاز ايران گفت: مشكل شركتهاي آمريكايي دولتشان است كه اگر موضوع خود را حل كنند، فرصت حضور در ايران را خواهند داشت.
نوذري در ادامه با اشاره به اقدامات مناسب صورت گرفته در حوزه پالايش كشور گفت:اصلاح و بهينه سازي پالايشگاه ها كه زودتر از ساخت پالايشگاه نتيجه مي دهد،هم اكنون در حال انجام است؛ضمن آنكه ايران ساخت پالايشگاه هاي هرمز،ستاره خليج فارس،ميعانات گازي شيراز و كرمانشاه را در دست دارد.
شنبه 15 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 350]