واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: رويكرد دوباره سايپا ديزل به مونتاژ كاميونهاي سوئدي و فرانسويبذرپاش: قيمت مناسب،كاميونهاي چيني را وارد بازار كرد
مژگان ميرزايي- روز گذشته و با حضور علي سعيدلو، معاون اجرايي رييس جمهور، مهرداد بذرپاش، مديرعامل شركت سايپا و جمعي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي توليد نسل جديد كاميونهاي FH440 و FH480 سوئدي و ميدلام 2×6 فرانسوي در شركت سايپاديزل آغاز شد.
به گفته ملك، مديرعامل شركت سايپاديزل اين شركت در سالجاري توليد 12 محصول جديد را در برنامه كاري خود قرار داده كه با اين حساب، سبد محصولات شركت سايپا ديزل به 36 محصول خواهد رسيد.
توليد اين مدل كاميون روز گذشته در حالي در شركت سايپاديزل آغاز شد كه سال گذشته و پس از بحرانهاي سياسي ناشي از فعاليتهاي هستهاي ايران، دو كشور سوئد و آلمان كه تامينكننده كاميون در ايران هستند از واگذاري و تامين كاميونهاي توليدي و مونتاژي به كشورمان خودداري كردند كه اين امر كمبود كاميون در كشور را در پي داشت و موجب شد كه قيمت كاميون در بازار به بيش از 20ميليون تومان افزايش يابد. حال با آغاز توليد كاميونهاي سوئدي و فرانسوي در كشور اين اميد وجود دارد كه قيمت كاميون در كشور كاهش و نياز بازار به اين طريق تامين شود. از سوي ديگرپيش از اين به دليل عدم تامين كاميون از سوي دو كشور سوئد و آلمان شركتهاي خودروساز براي تامين نياز بازار اقدام به واردات خودروهاي چيني كردند كه اين كاميونها نيز از كيفيت بالايي برخوردار نبوده و پيشبيني ميشود كه در آينده مشكلات بسياري را براي خريداران به وجود آورد.
سبد محصولات خود را گسترش ميدهيم
ملك، مديرعامل شركت سايپا ديزل در مراسم افتتاح خط توليد سه كاميون جديد در اين شركت اظهار داشت: شركت سايپا ديزل در سال جاري و به منظور ايجاد تنوع در سبد محصولات خود توليد 12 محصول جديد را در برنامه كاري قرار داده كه به منظور اجرايي كردن آن در ابتداي امر توليد سه كاميون جديد FH480 و FH440 سوئدي و ميدلام فرانسوي را به مرحله اجرا درخواهد آورد و پس از آن تا پايان سال ساير محصولات جديد به مرور وارد بازار خواهد شد.
مديرعامل شركت سايپا ديزل در خصوص مشخصات كاميونهاي جديد اين شركت ميگويد: كاميونهاي جديد داراي استاندارد يورو سه بوده و از ترمز ABS و ترمز اضطراري برخوردار است.
به گفته ملك، درحالحاضر شركت سايپا ديزل محصولات خود را با 30درصد ساخت داخل به توليد ميرساند وسعي بر افزايش ميزان ساخت داخلي محصولات خود دارد.
يكي ديگر از مباحث مطرح شده در اين مراسم تردد كاميونهاي با عمر بيش از 25 سال در كشور بود. بر اساس طرح نوسازي ناوگان حملونقل عمومي كشور كه از سال 81 به مرحله اجرا درآمد مقرر شد سالانه دوهزار كاميون فرسوده در كشور نوسازي شود كه اين طرح به دليل عدم تامين كاميون و كشندههاي مورد نياز از سوي شركتهاي خودروساز تاكنون با تاخير بسيار به مرحله اجرا درآمده است.
مديرعامل سايپا ديزل در ادامه اين مراسم با اشاره به ضرورت نوسازي ناوگان حمل و نقل باري در كشور اظهار داشت: در حال حاضر بيش از 25هزار دستگاه كاميون فرسوده با عمر بالاي 25 سال در جادههاي كشور تردد ميكنند كه به اين تعداد بايد چهارهزار كاميون بالاي 40 سال را نيز افزود كه تردد اين تعداد كاميون فرسوده در جادههاي كشور علاوه بر افزايش مصرف سوخت، كاهش امنيت جادهاي در كشور را نيز در پي داشته است.
گفته مديرعامل شركت سايپا ديزل در خصوص تردد 25هزار كاميون با عمر بالاي 25 سال در حالي است كه بر اساس آمار اعلام شده از سوي سازمان راهداري كشور در حال حاضر بيش از 180هزار كاميون با عمر بيش از 25 سال در جادههاي كشور در حال تردد است كه اين تعداد كاميون فرسوده بر اساس برنامه ستاد مديريت حمل و نقل عمومي و مصرف سوخت بايد از رده خارج و كاميونهاي جديد جايگزين آنها شوند.
به گفته ملك، مصرف سوخت تركيبي هر كاميون فرسوده در 100 كيلومتر 65 تا 70 ليتر است، در حالي كه هر كاميون جديد به 30 تا 33 ليتر سوخت در هر 100 كيلومتر نياز دارد كه با توجه به متوسط پيمايش 105هزار كيلومتر يك كاميون در سال، در صورت خروج سالانه 25هزار كاميون فرسوده سالانه 11تريليون ريال، صرفهجويي اقتصادي ناشي از مصرف سوخت براي دولت در پي خواهد داشت.
ملك در خصوص ميزان پيمايش كاميونها در ايران نسبت به ساير كشورهاي اروپايي نيز اظهار داشت: ميزان پيمايش يك كاميون در اروپا 25هزار كيلومتر است، اما در ايران پيمايش كاميونها به 105هزار كيلومتر نيز ميرسد كه ميتوان گفت كاميونهاي ايران چهار برابر كاميونهاي اروپايي تردد ميكنند.
مديرعامل شركت سايپا ديزل در ادامه اين مراسم در خصوص اجراي طرح خروج كاميونهاي فرسوده در سالجاري نيز اظهار داشت: طبق تفاهمي كه با ستاد مديريت حملونقل و مصرف سوخت صورت گرفته، قرار شد در سالجاري 10هزار كاميون توسط شركت سايپا ديزل نوسازي شود كه 6هزار كاميون از محل طرحهاي زودبازده و 4هزار كاميون ديگر نيز از محل طرح نوسازي كاميونهاي فرسوده تامين خواهد شد.
به گفته ملك، شركت سايپا ديزل براي اجراي هر چه سريعتر طرح نوسازي كاميونهاي فرسوده در مجموع 30ميليون ريال تخفيف براي كاميونهاي خود در نظر گرفته است.
صادرات 20درصدي تا سال 1390
مهرداد بذرپاش، مديرعامل شركت سايپا نيز در اين مراسم اظهار داشت: در ابتداي سالجاري وعده اجراي 30 طرح را در مجموعه شركت سايپا داده بوديم كه در حال حاضر شاهد اجراي دوازدهمين طرح در سالجاري هستيم. مديرعامل شركت سايپا در ادامه با اشاره به برنامه سمت 90 اين شركت گفت: براساس برنامه سمت 90 شركت سايپا سعي دارد سهم صادرات مجموعه خود را تا 20درصد افزايش دهد.به گفته بذرپاش، مجموعه شركت سايپا در سال 1390 توليد يك ميليون دستگاه انواع خودرو را در برنامه كاري خود قرار داده كه قرار است 20درصد اين حجم از توليدات صادر و مابقي وارد بازار داخلي شود.
به گفته مديرعامل شركت سايپا، سهم سايپا ديزل در بازار سال گذشته در حدود 21درصد بود كه اين سهم در سه ماه ابتداي سال جاري به 45درصد رسيد كه اين امر نشان از تحقق برنامههاي اين شركت در سال جاري است.
20هزار كاميون را نوسازي ميكنيم
مديرعامل شركت سايپا در ادامه اين مراسم در خصوص اجراي طرح نوسازي ناوگان حملونقل عمومي نيز اظهار داشت: شركت سايپا پيشنهاد داده كه به منظور نوسازي ناوگان حملونقل عمومي دولت بودجهاي را در اختيار خودروسازان قرار دهد تا اجراي طرح نوسازي ناوگان به سرعت به مرحله اجرا درآيد.
به گفته بذرپاش، در صورت قبول طرح پيشنهادي از سوي ستاد مديريت حملونقل و مصرف سوخت شركت سايپا ديزل، از توان تامين نوسازي 20هزار كاميون فرسوده در سال برخوردار است.
عدم اجراي تعهدات از سوي شركتهاي خودروساز در سالهاي گذشته براي اجراي طرح نوسازي ناوگان حملونقل عمومي موجب شد كه اجراي اين طرح با تاخير بسيار به مرحله اجرا درآيد؛ به طوري كه به گفته حسين زندي، رييس حملونقل كالاي شهر تهران از زمان اجراي اين طرح تاكنون تنها 10درصد نوسازي كاميونهاي فرسوده محقق شده است.
مديرعامل شركت سايپا در اين خصوص ميگويد: مشكل اين است كه ميگويند خودروسازان تجاري نميتوانند تعهدات خود را براي نوسازي ناوگان به مرحله اجرا درآورند؛ به همين منظور براي اجراي اين طرح در مدت زمان كوتاه مكانيزم واردات كاميون را به مرحله اجرا درآوردهاند؛ اما در سال جاري شركت سايپاديزل متعهد شد كه توان نوسازي 20هزار دستگاه كاميون را دارد و به آن نيز عمل خواهد كرد.
از سوي ديگر بحث ورود كاميونهاي چيني نيز كه از كيفيت لازم برخوردار نيستند در ناوگان حمل و نقل عمومي با اعتراض سازمان حمل و نقل و كالاي شهري مواجه بود، به طوري كه زندي در اين خصوص معتقد است نوسازهاي ناوگان حمل و نقل باري كشور با كاميونهاي بيكيفيت چيني تنها موجب هدر رفتن سرمايه ملي كشور منجر ميشود و دولت بايد براي بهبود اين ناوگان واردات كاميونهاي باكيفيت را در دستور كار خود قرار دهد. بذرپاش در اين خصوص ميگويد: ورود كاميونهاي چيني به لحاظ قيمت آنها صورت گرفته و سعي ما نيز افزايش كيفيت اين كاميونها بوده به طوري كه طي سالجاري و براساس آمار سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران كاميونهاي چيني در سالجاري با رشد 25درصدي مواجه بودهاند.
سعيدلو نيز در حاشيه اين مراسم در مورد سياستهاي دولت جهت كاهش عمر ناوگان سنگين كشور گفت: اين مساله جزو سياستهاي اصلي دولت است و اميدواريم طي پنج سال آينده 100هزار دستگاه خودروي سنگين جايگزين خودروهاي سنگين فرسوده كشور شود كه البته تحقق اين امر نيازمند پشتيباني مالي دولت است. وي افزود: در صورت عملي شدن اين طرح حدود هزار و 100ميليارد تومان صرفهجويي در مصرف سوخت كشور صورت خواهد گرفت.
معاون اجرايي رييسجمهور همچنين با اشاره به سالروز ابلاغ اصل 44 قانون اساسي، در مورد ميزان موفقيت اجراي اهداف اين اصل در كشور گفت: دستيابي به اين اهداف نيازمند اصلاح ساختار اقتصادي كشور است كه مقدمات اين مساله تهيه و ابلاغ شده است.
چهارشنبه 12 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]