واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: متكي/كامل: رژيم صهيونيستي در شرايط ورود به ماجراجويي ديگري نيست برخورد محترمانه هيات همراه سولانا زمينه بررسي بسته پيشنهادي را فراهم كرد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
وزير امور خارجه كشورمان تصريح كرد: برخورد هيات اعزامي كه به همراه سولانا به تهران آمده بودند برخلاف گذشته احترامآميز بود كه اظهاراتشان زمينههايي را براي بررسي بسته پيشنهادي فراهم كرده است.
به گزارش خبرنگار سياسي – خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منوچهر متكي وزير امور خارجه كشورمان در يك كنفرانس خبري مشترك با وزير اقتصاد و دارايي پاكستان، در حاشيه هفدهمين اجلاس كميسيون مشترك همكاري دو كشور با اشاره به ارائه بسته 1+5 و با تاكيد بر بررسي بسته با دقت و جديت و با نگاهي سازنده، تصريح كرد: برخورد هيات اعزامي بر خلاف گذشته احترامآميز بود كه اظهارات آنها زمينههايي را براي بررسي بسته فراهم كرده است.
متكي برخورد طرف مقابل با بسته پيشنهادي جمهوري اسلامي ايران را سازنده توصيف و خاطر نشان كرد: بعد از پايان بررسيهايمان، پاسخ لازم را به طرف مقابل در خصوص بسته خواهيم داد. اميدواريم در مجموعهي دو حركت متقابلي كه صورت گرفت با ايجاد زمينههاي گفتگو، حركتي به پيش تعريف و پيگيري شود.
وي در مورد زمان اعلام نتايج بررسيهاي بسته پيشنهادي 1+5 گفت: در پايان بررسيها افكار عمومي و قبل از آن طرفهاي مقابل را از پاسخمان آگاه خواهيم كرد.
وزير امور خارجه در پاسخ به سوال ديگري در مورد تهديدات رژيم صهيونيستي براي هدف قرار دادن تاسيسات هستهيي جمهوري اسلامي ايران گفت: اسرائيل هنوز متحول پس لرزههاي شكست سنگينش در تجاوز به لبنان است؛ واگرايي و نگراني ناشي از شرايط خاص برآمده را پس از آن شكست هنوز در اين رژيم شاهديم.
وي ادامه داد: شكست عمدهتر رژيم صهيونيستي عميقتر شدن عدم مشروطيت اين رژيم در منطقه است. لذا رژيم صهيونيستي را در شرايطي نميبينيم كه بخواهد وارد يك چنين ماجراجويي بشود.
به گفتهي متكي، آنها ميدانند كه بازتاب و پاسخ چنان جسارتي در منطقه چه خواهد بود.
وي ادامه داد: از آنجايي كه اظهارات مقامات اين رژيم در فاصلهي زماني مختلف اقرار به تجاوزگري همانند اقراري كه در داشتن سلاحهاي هستهيي داشتند عاملي براي ثبت و ضبط خوي تجاوزكارانه و اقدامات خلاف مقررات بينالمللي آنهاست.
وي ادامه داد: نمايندگي دائم ايران در مقر سازمان ملل متحد نسبت به ثبت اين اظهارات در اسناد سازمان ملل متحد اقدام ميكند.
متكي سپس در پاسخ به سوال ديگري در مورد بيانيهي اخير گروه هشت گفت: مجموعهي برخوردمان را بر اساس رويكرد رسمي اتخاذ شده از سوي 1+5 اتخاذ كرديم و در دست پيگيري داريم. فكر ميكنيم كه مناسب است پيشنهاد دهندگان نگاه و برخوردشان را سازنده و منطبق بر شرايط جديد تعريف كنند و از اقدامات موازي سياسي با توجه به شناختي كه از ايران دارند پرهيز كنند چرا كه به نفع همه ميتواند باشد.
متكي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري در مورد افزايش حجم مبادلات دو كشور ايران و پاكستان به سقف يك ميليارد دلار و ظرفيتهاي اين افزايش گفت: هماكنون بخشي از تجارت بين دو كشور كه بيش از 500 ميليون دلار را شامل ميشود عملا در حال انجام است. منتهي ثبت وضبط گمركي و رسمي ندارد.
وي افزود: دو كشور با افزايش تسهيلات ساختاري گمرك در مرزهاي دو كشور و نيز ايجاد بازارچههاي مرزي تلاش خواهند كرد كه عدد عملكرد تجاري موجود به عددي رسمي تبديل شود.
وي اضافه كرد: حوزههاي نفت و گاز و انرژي ميتواند در همكاريها مورد توجه قرار گيرد كه ما با اتصال خطوط انتقال برق دو كشور چه به صورت متقابل و چه به صورت يك سويه، رقم قابل توجهي از صادرات را داشتيم.
به گفتهي متكي، اين جزو سياستهاي جمهوري اسلامي ايران است كه با همسايگان خود بحث خطوط انتقال انرژي را مطرح و عملي كرده است.
وي اضافه كرد: در حوزه تجارت نيز اين زمينهها وجود دارد و در حوزهي همكاريهاي اقتصادي در سفر سال گذشتهي داودي، معاون اول رييسجمهور به پاكستان و برگزاري كميسيون مشترك بر سر ايجاد يك شركت مشترك بين دو كشور توافق شد و اين شركت تشكيل گرديد.
متكي سرمايهي اين شركت را متشكل از سرمايههاي دو طرف اعلام كرد كه در دو كشور و نيز در كشورهاي ثالث پروژههايي را اجرا خواهد كرد.
وي ادامه داد: انجام اين پروژهها، افزايش حجم همكاريهاي اقتصادي بين دو طرف و سرمايهگذاري متقابل را در سطح مناسبي ارتقاء ميدهد.
متكي در پايان اين نشست خبري موانعي را كه با سوءاستفاده برخي فرصتطلبان به وجود ميآيد موضوعي ندانست كه در همكاريهاي صميمانه و سازنده دو كشور ايران و پاكستان تاثيرگذار باشد.
وي ادامه داد: در اين خصوص نيز گفتوگوهاي خوبي انجام شد و دو كشور مصمماند هرگونه مانعي كه بر سر روابط دو كشور ايجاد شود و از جمله عناصري كه در شرق كشور موجبات ناامني را ايجاد كنند از سر راه برداريم تا همهي اين عناصر و حاميان آنها كه در منطقه مروج اقدامات تروريستي و حمايت از آنها هستند و آنها را ايجاد كردند بدانند كه دو ملت و دولت ايران و پاكستان مسير خودشان را با حذف عوامل فاسد در جهت توسعهي همكاريها ادامه ميدهند.
همچنين به گزارش خبرنگار ايسنا متن كامل اظهارات منوچهر متكي، وزير امور خارجه در هفدهمين كميسيون مشترك اقتصادي ايران و پاكستان در تهران به شرح زير است:
«جناب آقاي نويد قمر
وزير محترم امور اقتصادي و دارايي جمهوري اسلامي پاكستان
ميهمانان گرامي و همكاران محترم
خانمها و آقايان
پيش از هر چيز مايلم به جناب آقاي نويد قمر وزير محترم امور اقتصادي و دارايي جمهوري اسلامي پاكستان و هيات همراه خير مقدم عرض نماييم و از كليه دوستان و همكاراني كه چنين فرصتي را فراهم آوردند تا گامي بلند در جهت توسعه روابط دو كشور در بخش هاي مختلف سياسي، اقتصادي و فرهنگي برداشته شود تقدير و تشكر نمايم. اميدوارم در طول اقامت دوستان و برادران پاكستاني در تهران فرصت كافي براي ديدار از برخي از جذابيتهاي كشورمان فراهم شده باشد.
طي مدت زماني كه از برگزاري كميسيون شانزدهم مي گذرد، روابط جمهوري اسلامي ايران و جمهوري اسلامي پاكستان در عرصه هاي هاي گوناگون شاهد رشد و بالندگي بوده و جديت مسوولين دو كشور در بهره گيري از ظرفيت هاي بالاي موجود در دو كشور دورنماي اميدبخشي از گسترش همه جانبه روابط را نويد مي دهد. دولت ايران با اجراي اصل 44 قانون اساسي و ايجاد تحولات مثبت اقتصادي و تقويت بخش خصوصي، فرصت هاي گرانقدري را در عرصه اقتصادي فراهم آورده كه روابط دو كشور بزرگ ايران و پاكستان از منافع آن بيبهره نمانده است. اميدوارم كه روند توسعه روابط اقتصادي پس از برگزاري موفقيت آميز اين اجلاس از شدت و قوت بيشتري برخوردار گردد.
خوشبختانه برگزاري مستمر كميسيون هاي مشترك بين دو كشور به بستر سازي مناسب براي پيشبرد اين هدف كمكهاي شاياني نموده است و اجراي موافقتنامهها و تفاهمنامههاي متعدد در بخشهاي تسهيل و حمايت از همكاي هاي تجاري، گمركي، سرمايه گذاري، اجتناب از اخذ ماليات مضاعف، كاهش تعرفهها، همكاري در زمينه هاي كشاورزي و صنعتي نيز بيانگر اين امر است.
با اين همه بايد بار ديگر بر اين نكته تاكيد كرد كه ظرفيتها و توانمنديهاي دو كشور در بخشهاي مختلف بسيار فراتر از حجم 500 ميليون دلاري كنوني روابط تجاري ميباشد. ضمن آنكه اراده مسوولان دو كشور نيز بر آن است كه سطح روابط تجاري را به سقف بالاي يك ميليارد دلار برسانند.
بر همين اساس بايد بر تحكيم و گسترش زيرساختها بيش از پيش تاكيد نمود.
در اين راستا علاوه بر پايي چنين نشست ها و امضاي تفاهم نامه ها و موافقت نامه هاي زيربنايي و راه گشا در زمينه هاي ارتباطات، تحقيق و توسعه، و مبادلات علمي و فني، بستر سازي مناسب بيشتر مدنظر قرار گيرد و تا حد امكان از به كارگيري قوانين مزاحم و بوروكراتيك پرهيز نموده و مبنا را بر شفافيت، كارآيي و سادگي اين ارتباطات گذاشت.
براساس آمار موجود حجم مبادلات رسمي دو كشور در سال گذشته نزديك به 500 ميليون دلار بوده است كه با ظرفيت بالقوه روابط دو كشور فاصله بسيار دارد خوشبختانه در بخش صدور خدمات فني و مهندسي فرصت هاي بسياري شناسايي و در مرحله عملي شدن قرار دارد كه اين همه مي تواند ما را به سمت دستيابي به اهداف مورد نظر سوق دهد از همين روي ما برگزاري هفدهمين كميسيون مشترك بين دو كشور را چارچوبي مناسب وقدمي موثر در راستاي پشتيباني از فعاليت هاي انجام گرفته و تقويت گام هاي بعدي مي دانيم.
عاليجناب:
ما از دستاوردهاي اخير پاكستان آگاهيم و از رشد توليدات صنعتي، كشاورزي و افزايش سرمايه گذاري خارجي آن كشور خوشحال و از سوي ديگر پيشرفت هاي جمهوري اسلامي ايران در زمينه هاي مختلف اقتصادي و رشد متوسط 6 درصدي طي سال هاي اخير و دستيابي به فناوري هاي پيشرفته بستري مناسب براي تسريع در توسعه كشورمان فراهم آورده است. اين همه فرصت ذي قيمتي براي دو كشور فراهم آورده است تا بتوانند ضمن حركت به سمت همگرايي توطئه هاي دشمنان را نقش برآب سازند.
مزيت هاي ايران در ارتباط با كريدورهالي ترانزيتي شرق به غرب و شمال و جنوب در ايران توسعه سريع صنايع خصوصا بخش هاي مختلف نفت و گاز، پتروشيمي، ماشين آلات، خودروسازي، الكترونيك ، برق رساني، خدمات فني و مهندسي، صنايع كوچك و متوسط در پرتو دسترسي به بازارهاي بزرگ منطقه آسياي ميانه و اروپا دركنار توانمندي هاي كشور دوست پاكستان در بخش هاي مختلف از قبيل صنايع نساجي، فناوري اطلاعات، صادرات ميوه هاي گرمسيري، برنج، داروسازي و دسترسي به بازار بزرگ و وسيع مي تواند روابط اقتصادي دو كشور را چنان متحول سازد كه علاوه بر دو كشور كل كشورهاي آسيايي از مزايايي آن برخوردار شوند در اين راستا دو كشور هم چنان مي بايد در عرصه هايي نظير اشتغالزايي، برقراري امنيت و همكاري هاي انتظامي در استان ها و ايالت ها و مبارز با انواع قاچاق گام هاي موثر بردارند.
خوشبختانه دو كشور در حال حاضر در خصوص پروژه هايي نظير خط لوله انتقال گاز ايران موسوم به خط لوله صلح با يكديگر همكاري دارند كه نه تنها اين دو بلكه كشورهاي ديگر نيز از آن منتفع مي گردند و اميدواريم كه ارمغان اين پروژه هم چنان كه از نام آن آشكار است صلح و دوستي براي كشورهاي منطقه باشد.
ايران دولت و مردم پاكستان را دوستان و برادران ديني خود مي داند و دو ملت در سختي ها و شادكامي ها در كنار يكديگر بوده اند و همچنانكه تاريخ گذشته حاكي از آن است كه اين روابط صميمانه در آينده نيز از گرمي و صفاي بيشتري برخوردار خواهد بود.
من اميدوارم برگزاري هفدهمين كميسيون مشترك دو كشور فرصتي براي بهره گيري از توانمندي هاي ايران و پاكستان در جهت ارتقا سطح توان ملي آنها را فراهم نمايد تا ظرفيت روابط دو كشور به جايگاهي كه شايسته آن است هر چه بيشتر نزديك شود.
يكبار ديگر مراتب سپاس و قدرداني خود و هيات ايراني را از حضور فعالانه و سازنده هيات پاكستاني در برگزاري اين اجلاس اعلام نموده و ضمن عرض مجدد خير مقدم، سربلندي و بهروزي ملت هاي بزرگ ايران و پاكستان را از خداوند بزرگ خواستارم.»
انتهاي پيام
يکشنبه 9 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 190]