تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851533519




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

محرمانه/گزارش آسوشيتدپرس درباره افزايش كشورهاي در شرف هسته‌اي شدن


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: محرمانه/گزارش آسوشيتدپرس درباره افزايش كشورهاي "در شرف هسته‌اي شدن"
خبرگزاري آسوشيتدپرس روز يكشنبه گزارش داد: انفجار و انهدام برجي خنك‌كننده در برنامه تسليحات هسته‌اي كره شمالي، رخدادي ناچيز در جهاني به شمار مي‌آيد كه طي سال‌هاي آينده احتمالا شاهد ظهور تعداد بيشتري از كشورهاي هسته‌اي و يا در شرف هسته‌اي شدن، خواهد بود.

در يك نشست اخير اعضاي "پيمان منع اشاعه هسته‌اي"، رئيس اوكرايني نشست درصدد برآمد با ايراد سخنراني پرشوري درباره آينده، "پويايي عمومي و سياسي در راستاي جهاني عاري از تسليحات هسته‌اي" را پررنگ سازد.

دولتمرداني همچون "هنري كيسينجر" و "ميخائيل گورباچف" مهار هسته‌اي را دنبال كرده‌اند و هر دو رقيب انتخابات رياست جمهوري امسال آمريكا نيز خواستار موضع مناسب‌تر اين كشور در قبال كنترل تسليحات شده‌اند.

اما ساير نيروها در حال عقب‌نشيني هستند. پيش‌بيني مي‌شود تمايل مجدد به استفاده از انرژي هسته‌اي به منظور مقابله با گرمايش زمين، قابليت‌هاي فني ساخت بمب هسته‌اي را در اختيار كشورهاي بيشتري قرار دهد.

افشاگري‌هاي مداوم درباره شبكه "عبدالقديرخان" دانشمند پاكستاني نشان مي‌دهد كه روند قاچاق هسته‌اي در سطح جهان در حال پيچيده‌تر و خطرناك‌تر شدن است.

همچنين تداوم فعاليت باشگاه انحصاري قدرت‌هاي هسته‌اي "پذيرفته شده" متشكل از اعضايي قديمي همچون آمريكا و روسيه و جديدترين آنها همچون هند و پاكستان، بيش از هر عامل ديگري مي‌تواند ساير كشورها را كه از دوگانگي ضوابط حاكم سرخورده شده‌اند، به چالش‌طلبي در برابر اين كارتل سوق دهد.

حتي اگر كره شمالي برنامه و تسليحات هسته‌يي‌اش را نيز به دنبال انهدام برج خنك‌كننده اش در تاسيسات "يانگ بيون" برچيند، اين كشور همچنان به باشگاه ديگري موسوم به باشگاه كشورهاي داراي توانمندي هسته‌اي، تعلق خواهد داشت.

باشگاه ياد شده متشكل از بيش از ‪ ۴۰‬كشور برخوردار از دانشمندان، مهندسان و زيرساخت مورد نياز براي توليد بمب و در دستكم يك مورد شامل كشوري همچون آفريقاي جنوبي است كه سابقه‌اي طولاني در اين زمينه دارد.

حدود ‪ ۱۲‬عضو اين باشگاه كه كشورهاي داراي برنامه هسته‌اي برچيده‌شده هستند، طيفي از كشورها را از سوئد و سوئيس- كه در سال‌هاي ‪ ۱۹۵۰‬و ‪۱۹۶۰‬ ميلادي تحقيقاتي جدي را در خصوص تسليحات هسته‌اي به عمل آوردند و سپس برنامه خود را كنار گذاشتند- تا كشوري همچون عراق زمان صدام حسين را در بر دارد كه تلاش نااميدانه و ناموفقي را در زمينه توليد بمب تا پيش از آغاز جنگ خليج فارس در سال ‪ ۱۹۹۱‬انجام داد.

"ربكا هرسمن" كارشناس اشاعه در دانشگاه ملي دفاعي در واشنگتن تاكيد دارد كه برچيدن و يا صرف‌نظر كردن از برنامه هسته‌اي نه يك نتيجه كه يك روند است و اعضاي چنين باشگاهي قادرند بار ديگر در مسير هسته‌اي شدن گام نهند.

هرسمن افزود كه موفقيت در گذشته بي‌ترديد مويد موفقيت در آينده است.

اگر كره شمالي در مرحله نهايي خلع سلاح هسته‌اي طفره رود و در صورت پيشروي ايران به سمت دستيابي به زرادخانه هسته‌اي برغم فشار بين‌المللي، برخي از كشورهاي همجوارشان احتمالا گزينه هسته‌اي شدن را بار ديگر در مد نظر قرار خواهند داد.

كره جنوبي كه به لحاظ تكنيكي همچنان در وضعيت جنگ با كره شمالي به سر مي‌برد، برنامه تسليحات هسته‌اي پنهان خود را در سال‌هاي ‪ ۱۹۷۰‬برچيد.

اما هرسمن مي‌گويد كه صنعت انرژي هسته‌اي كره جنوبي، اين كشور را در بهترين جايگاه ممكن براي توليد سريع بمب در صورت مواجه شدن با تهديد كره شمالي، قرار داده است.

در ژاپن نيز كه تنها كشور آسيب ديده از بمباران اتمي است، امكان توليد بمب‌هاي ساخت اين كشور به مدت نيم قرن يك تابو بود، اما توكيو در سال‌هاي اخير و پس از افزايش تهديد كره شمالي، آشكارتر از گذشته درباره توليد تسليحات هسته‌اي سخن گفته است و دستگاه هسته‌اي كارآمد آن آماده و مجهز براي چنين رويكردي مي‌باشد.

تايوان نيز كه از ديگر كشورهاي اسيايي است كه برنامه هسته‌يي خود را برچيده است، سال‌هاي ‪ ۱۹۷۰‬ميلادي در پي ذوب شدن يخ روابط چين و آمريكا و از بيم از دست دادن سپر هسته‌اي آمريكايي خود، برنامه تسليحاتي پنهاني را راه‌اندازي كرد.

به هر روي، اعتقاد بر اين است كه گرچه تايوان اواخر سال‌هاي ‪ ۱۹۸۰‬تحت فشار آمريكا برنامه تسليحاتي‌اش را برچيد، اما مي‌تواند در صورت تشديد تنش‌هايش با چين برخوردار از تسليحات هسته‌اي، اين برنامه را به سرعت احيا كند.

از سوي‌ديگر، همگام با پيشرفت‌هاي هر ساله‌ي ايران در غني‌سازي اورانيوم، عربستان سعودي و ديگر رقباي عرب ايران در خليج فارس به برنامه‌ريزي براي دستيابي به انرژي هسته‌اي با كمك فرانسه و آمريكا روي آورده‌اند. كشورهاي عربي عضو "شوراي همكاري خليج فارس" نيز پيشنهادي را در زمينه عمليات غني‌سازي منطقه‌اي خاص خود مطرح كرده است.

همچنين چهار دهه پس از آن كه "جمال عبدالناصر" رئيس جمهوري ملي‌گراي مصر ايده تسليحات هسته‌اي را مطرح كرد، اقدام ماه ژانويه قاهره به اعلام برنامه‌هايي براي راه‌اندازي نخستين نيروگاه هسته‌اي اين كشور مي‌تواند بيانگر نوعي "بازگشت و رجوع" باشد.

با اين حال، كارشناسان ناظر بر تحولات هسته‌اي جهان ظهور دومينوگونه و سريع كشورهاي جديد برخوردار از تسليحات هسته‌اي جديد را انتظار ندارند.

"رابرت اينهورن" كارشناس سابق كنترل تسليحاتي دولت آمريكا از اين احتمال سخن مي‌گويد كه كشورهايي همچون برزيل در عين تبعيت از مقررات ان‌پي‌تي در خصوص ممنوعيت اشاعه تسليحات هسته‌اي، براي تجهيز خود به فناوري انرژي هسته‌اي - سانتريفيوژها- تلاش خواهند كرد تا به اين ترتيب، در صورت نياز بتوانند به سرعت به سمت تسليحاتي شدن گام بردارند.

برخي از كارشناسان ظهور كشورهاي در شرف هسته‌اي شدن را قريب‌الوقوع مي‌بينند.
 يکشنبه 9 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 133]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن