واضح آرشیو وب فارسی:فارس: عضو انجمن صنفي روزنامهنگاران: انجمن صنفي روزنامهنگاران براي اعضا هيچ كار اساسي انجام نداد
خبرگزاري فارس: عضو انجمن صنفي روزنامهنگاران با بيان اينكه روزنامهنگاران مشكلات متعددي از جمله طبقهبندي مشاغل، مسايل حقوقي و ماجراي نظام مطبوعاتي دارند، گفت: انجمن صنفي روزنامهنگاران در 10 سال گذشته هيچ كار اساسي و قابل توجهاي براي اعضا نكرد.
رضا مقدسي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي فارس گفت: از وضعيتي كه براي انجمن به وجود آمده و موضوع انحلال آن ابزار تاسف ميكنم. اين موضوع به سود هيچيك از اعضاي انجمن نيست اما در عين حال هيئت مديره فعلي را در اين ماجرا مقصر ميدانم يعني هيئت مديرهاي كه 10 سال بر انجمن سيطره داشت و اجازه نداد هيچ سليقه ديگري غير از خودشان وارد انجمن شود.
وي اظهار داشت: در ابتدا همه سلايق در تأسيس انجمن صنفي حضور پيدا كردند اما متاسفانه بعد به دليل سيطره يك گروه خاص در انجمن عملا سلايق ديگر كنار زده شدند و در طول اين 10 سال گذشته هيچگاه اجازه داده نشد كه سلايق ديگر هم در انجمن فعال شوند و آنها هم سهمي در اداره انجمن داشته باشند و اين برخوردها موجب دلسردي خيلي از اعضا و كنارهگيري از حضور فعال آنها شد.
مقدسي ادامه داد: يادم هست كه در سال 83 با تعدادي از دوستان تصميم گرفتيم كه در انتخابات انجمن حضور پيدا كنيم. آقاي مزروعي برخوردهاي خيلي بدي با ما كردند و اجازه ثبتنام به اعضا ندادند و در مجمع عمومي كه جلسهاي است كه اعضا بايد نظرات و ديدگاههاي خود را مطرح كنند حتي اجازه صحبت كردن را به ما ندادند.
عضو انجمن صنفي روزنامهنگاران تصريح كرد: اگر آقاي مزروعي يك روز مدعي اين صحبت من شوند با شاهد و ادله دقيق خدمت ايشان عرض ميكنم. اين جلسه را دقيق خاطرم هست كه به هيچ صداي مخالفي اجازه صحبت كردن در جلسه مجمع عمومي داده نشد.
وي با اشاره به اينكه در 10 سال گذشته نيز متاسفانه هيچ اقدام اساسي و قابل توجهاي براي روزنامهنگاران صورت نگرفت، گفت: 4 هزار عضوي كه دوستان انجمن صنفي مدعي آن هستند وجود خارجي ندارند يعني در اين 10 سال اين اعضا اضافه شدند اما اين 4 هزار عضو را اگر الان بررسي دقيق كنيم بسياري از آنها ممكن است تغيير وضعيت داده باشند يعني الان عملا ديگر به لحاظ حرفهاي روزنامهنگار محسوب نشوند.
وي اضافه كرد: بعضي از اعضا ممكن است در حال حاضر مشاغل اصلي و حرفهايشان غير از روزنامهنگاري باشد اما به هر حال يادداشتنويس مطبوعات هستند ولي به لحاظ حرفهاي، تعريف عضويت در انجمن صنفي به اين معناست كه كسي از اين حرفه كسب درآمد كند و در واقع اموراتش از اين محل بگذرد.
مقدسي ادامه داد: هماكنون افراد بسياري عضو انجمن و حتي هيئت مديره انجمن هستند اما به لحاظ حرفهاي روزنامهنگار محسوب نميشوند كه اين موضوع به همان بحث ماهيت كارگري اعضاي عضو انجمن صنفي بر ميگردد. يعني افراد در جاي ديگري استخدام هستند و در مطبوعات هم يادداشت، مقاله و مطلب مينويسند.
عضو انجمن صنفي روزنامهنگاران تصريح كرد: از نظر وزارت كار اين افراد خبرنگار حرفهاي محسوب نميشوند و عضويت آنها در انجمن صنفي غيرقانوني است. اما در عين حال ما از اين گونه عضويتها در انجمن داريم كه كاملا غيرقانوني است.
وي افزود: همچنين افراد ديگري در انجمن داريم كه شاغل و حرفهاي هستند اما آن تعريفي كه به عنوان خبرنگار و روزنامهنگار وجود دارد در واقع به آنها اطلاق نميشود و مشاغل ديگري در كار مطبوعات انجام ميدهند و انجمن اسم اينها را به عنوان عضو رسمي اعلام ميكند و حتي بعضا در انتخابات اين افراد راي ميدهند در حالي كه حضورشان غيرقانوني است.
مقدسي ادامه داد: متاسفانه آمارها در مورد اعضاي انجمن نيز متعدد است 4 هزار نفر، 2200 نفر و 1800 نفر را اعلام ميكنند و مثلا در اظهارنظر ديروز آقاي مزروعي شاهد بوديم كه ايشان ميگويد كه 1800 تا 2200 نفر عضو انجمن هستند؛ اينكه چرا دبيركل انجمن آمار دقيق اعضاي انجمن را اعلام نميكند و علت تفاوت 400 نفري در آماري كه دبيركل انجمن اعلام ميكند، چيست، مشخص نيست.
عضو انجمن صنفي روزنامهنگاران گفت: 400 نفر رقم مهمي است متاسفانه اطلاعات شفافي از وضعيت اعضاي انجمن داده نميشود و در اين موضوع اشكالات و تخلفات بسيار است.
وي ادامه داد: متاسفانه با همين وضعيت و اشكالاتي كه در مورد عضويت اعضا وجود دارد انتخابات برگزار ميكنند و برگه رأي ميگيرند. خود من شاهد بودم كه در انتخابات حتي با چند وكالت آمدند راي دادند.
مقدسي تصريح كرد: انجمن طي سالهاي گذشته به جاي پرداختن به مسائل صنفي و مشكلات حرفهاي روزنامهنگاران عمدتا كارهاي سياسي بر مبناي گرايشها و وابستگيهاي حزبي و سياسي هيئت مديره داشته است.
وي اضافه كرد: اين در حالي است كه انجمن صنفي روزنامهنگاران يك تشكل صنفي است و وجه قالب كار در اين انجمن بايد كار صنفي براي همه روزنامهنگاران و نه براي يك قشر، باند و گروه خاص باشد اما متاسفانه اين گونه شد كه انجمن جهتگيري كاملا سياسي و يكطرفه داشت و اين موضوع ادعاي من نيست و با مراجعه كلي به سايت انجمن اين موضوع كاملا مشخص است.
مقدسي خاطرنشان كرد: بحث گرايشهاي سياسي انجمن لطمه جدي به كار صنفي روزنامهنگاران زد. روزنامهنگاران مشكلات متعددي دارند از جمله طبقهبندي مشاغل، مسايل حقوقي و ماجراي نظام مطبوعاتي كه متاسفانه با وجود اينكه موضوع خيلي مهم و اساسي براي روزنامهنگاران است. انجمن صنفي هيچ اقدام جدي در مدت حيات 10 ساله خود نكرد.
وي گفت: مدتي صحبت محدودي در مورد ماجراي نظام مطبوعاتي شد و متاسفانه اين موضوع را پيگيري نكرده و كوتاهي كردند.
مقدسي اظهار داشت: انجمن در دورههاي گذشته به دليل برخورداري از رانتهاي سياسي كه در دولتهاي گذشته داشت مسايل حقوقي انجمن را پيگيري نكرد و يكي دو نفر از اعضاي هيئت مديره به دليل ارتباطاتي كه با وزارت كار داشتند به جاي اينكه بروند از اساس راهكاري براي حل مسايل حقوقي انجمن پيدا كنند به نوعي آنها را رفع و رجوع كردند.
وي تصريح كرد: به عنوان مثال همين موضوع انتخابات مرحله سوم، اعضاي هيئت مديره اين موضوعات را در واقع توافقي ساخت و پاخت ميكردند. به جاي اينكه به لحاظ حقوقي آنها را حل كنند.
مقدسي اضافه كرد: ماجراي حضور حداقل 50 نفر در انتخابات مرحله سوم يك اشتباه جدي است كه هيئت مديره دائم تكرار ميكند و اين موضوع را ملاك قرار دادهاند كه ما مجوز انتخابات مرحله سوم را داريم كه با 50 نفر تشكيل جلسه دهيم در حالي كه مجوز 50 نفر، مجوزي است كه براي تشكيل اوليه انجمنها داده ميشود نه براي برگزاري انتخابات انجمني كه 4 هزار عضو دارد.
عضو انجمن صنفي روزنامهنگاران گفت: در زمان تشكيل يك انجمن صنفي، انجمن بايد حداقل 50 نفر عضو داشته باشد تا بتواند تشكيل شود اعضاي هيئت مديره به اين موضوع براي برگزاري انتخابات مرحله سوم استناد ميكنند. در حالي كه انجمن 4 هزار عضو دارد. انجمني كه قرار باشد با راي 50 نفر هيئت مديره خود را انتخاب كند چه مشروعيتي از نظر روزنامهنگاران دارد.
مقدسي تصريح كرد: بنده در انتخابات قبلي شاهد بودم كه انتخابات با تخلفات برگزار ميشد و ناظر وزارت كار حضور نداشت حتي در يك جلسه اعتراض كردم كه ناظر وزارت كار كجاست كه يكي از اعضاي هيئت مديره كه با وزارت كار ارتباط داشت يكي از همكاراني را كه همراه خودش بود، آورد و گفت وي ناظر وزارت كار است كه به عنوان مدرك نيز كارت شناسايياش را نشان داد، در حالي كه ناظر وزارت كار نبود.
وي افزود: انتخابات در آن زمان بدون حضور وزارت كار برگزار ميشد به دليل ارتباطات و رانتهايي كه خودشان با وزارت كار داشتند.
مقدسي ادامه داد: در بهترين وضعيت كه انجمن به لحاظ برگزاري انتخابات و برنامههايش توانسته است برگزار كند نهايتا توانستند300 ، 400 نفر از اعضاي خود را پاي كار بياورند يعني يك دهم از اعضايشان از همان 3 ، 4 هزار نفري كه اعلام ميكنند و يك دهم تعدادي كه عضوگيري كردند.
وي افزود: اين موضوع نشان از عدم مقبوليت هيئت مديره و ناتواني آنهاست و مواردي است كه به طور جدي به آن معترضيم و ناشي از ضعف جدي هيئت مديرهاي است كه 10 سال در انجمن سيطره داشت و متاسفانه هيچ كار قابل توجهاي عرضه نكرد.
مقدسي خاطرنشان كرد: متاسفانه در دورههاي مختلفي كه برگزار شده بازرسان به درستي به وظيفه خود در انجمن عمل نكردند بازرسان بايد اشكالات هيئت مديره را با گزارش دقيق اعضا به مجمع اعلام ميكردند كه باز به دليل همسويي كه بازرسان هم با هيئت مديره داشتند خيلي از اين تخلفات و اشكالات لاپوشاني شده و به اطلاع اعضاي انجمن نرسيده است.
اين عضو انجمن صنفي روزنامهنگاران اظهار داشت: در انتخابات دو سه دوره اخير هيئت مديره از ترفندي براي كشاندن همان طيف خاص خود براي انتخابات استفاده كرد كه واقعا ناجوانمردانه، غيرحرفهاي و غير منصفانه است به طوري كه جمع ديگري از اعضاي انجمن را تخريب ميكند.
وي ادامه داد: اين موضوع نيز به اين دليل بود كه تعدادي از سلايق ديگر از جمله بنده براي انتخابات انجمن ثبتنام كرده بوديم، در انتخابات سال 83 و 85 چون مطلع شدند كه طيف ديگري حضور پيدا كرده است در سه چهار روزنامه خاص خودشان با مقالات، صفحات ويژه و يادداشتهاي متعدد از اعضايشان اعلام بسيج كردند كه بياييد كه اصولگرايان ميخواهند سنگرها را فتح كنند.
مقدسي تصريح كرد: مگر نه اينكه افراد ديگري كه ثبتنام كردند نيز عضو انجمن هستند و حق حضور در اين انتخابات و رقابت را دارند پس بسيج كردن نيروها از طيف ديگري از انجمن به چه معناست اگر ما ميخواهيم كار صنفي بكنيم بايد اجازه بدهند ديگران هم بيايند و كار صنفي انجمن را انجام دهند شايد آنها عملكرد بهتري داشته باشند.
وي تاكيد كرد: متاسفانه در دو سه انتخابات قبلي اعضاي هيئت مديره با برخوردهاي سياسي تلاش كردند كه سلايق ديگر را در انجمن حذف كنند. آقاي مزروعي مدعي است كه ما مانع حضور كسي نشديم؛ بله مانع نشدند ولي با ايجاد يك جو سياسي اجازه ندادند كه رقبا حضور پيدا كنند و در انجمن فعال شوند و جوي از ياس و نااميدي را در انجمن حاكم كردند كه افراد غير از طيف خودشان جرات پيدا نكنند كه در انتخابات حضور پيدا كنند.
عضو انجمن صنفي روزنامهنگاران گفت: در مجموع با انحلال انجمن مخالفم زيرا اشكال در اساسنامه وجود دارد و يك مسئله حقوقي است كه بايد راهحل حقوقي براي آن پيدا كنيم الان ماجراي انجمن يك كلاف سر در گم شده است و از يك طرف بايد انجمن اساسنامهاش را اصلاح كند و از طرف ديگر مدتهاست كه مهلت قانوني هيئت مديره موجود سپري شده است. ضمن اينكه مقبوليت لازم را هم ندارد و متاسفانه با نحوه برخورد بد و با اشكالات فراواني كه هيئت مديره در اين سالها داشته است الان همه اعضا پاي كار حضور پيدا نميكنند.
مقدسي تصريح كرد: بايد موضوع بررسي شود تا راهحل حقوقي پيدا كنيم و هيئت مديره فعلي به هر حال بايد كنار بكشد و كار را به دست كميته حل اختلاف بسپارد و كميته حل اختلاف مسئوليت بازنگري، تحقيق و تفحص در انجمن را پيدا كند و اين كميته راهحل پيشنهاد دهد.
وي ادامه داد: با هيئت مديره موجود و با سيطرهاي كه در انجمن دارد و اعضاي آن حاضر نيستند به هيچ قيمت خود را كنار بكشند نميشود كار را پيش برد. هيئت مديره موجود بايد بين ادامه حيات انجمن و ادامه حيات خود يك كدام را انتخاب كند و به جاي اينكه كارهاي تبليغاتي انجام دهند، ميتينگ برگزار كنند، با رسانههاي بيگانه مصاحبه انجام دهند و مسئله را بينالمللي كنند بايد اين كارها را كنار بگذارند.
مقدسي در پايان گفت: كارهاي تبليغاتي و سياسي كاري كه هيئت مديره در اين 10 ساله انجام دادهاند كفايت ميكند و ما توان هيئت مديره را در اين مدت مشاهده كردهايم و اين كارها هماكنون جواب نميدهد؛ وقت كارهاي تبليغاتي سرآمده است و بايد از راهحل حقوقي ماجرا را پيش برد و دوستان هيئت مديره بايد راه حل حقوقي، منطقي و عاقلانه براي حل اين مسئله پيدا كنند نه راهحل تبليغاتي و سياسي.
انتهاي پيام/ز
يکشنبه 9 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]