واضح آرشیو وب فارسی:فارس: دبير انجمن قطعهسازي و مجموعههاي خودرو:تلاش ميكنيم تا تهديدها به گوش مسوولان برسد
گروه اقتصاد: صنعت قطعهسازي يكي از صنايع نسبتا موفق در سالهاي اخير در كشور محسوب ميشود، اما اين موفقيت هم دليلي بر بيمشكل بودن اين صنعت حدودا 15 ساله نيست. صنعت قطعهسازي با وجود اينكه در سن كم خود در جمع ساير صنايع توانسته است موفقيتي نسبي را از آن خود كند اما مجموعهاي از مشكلات ساير صنايع را نيز بر دوش ميكشد؛ مشكلاتي همچون نقدينگي، تحريمها كه واردات مواد اوليه را تحت تاثير قرار داده است و نيز گراني مواد اوليه و فشار خودروسازان براي ثابت نگه داشتن قيمتها كه شايد اگر زمينههاي ديگر براي ادامه راه اين صنعت وجود نداشت همچون بسياري ديگر از صنايع در مواجه با مشكلات موجود سر خم كرده و اكنون يكي ديگر از صنايع مهجور و غيرموفق به حساب ميآمد.
در حالي كه اينچنين نشد و اين صنعت توانست با وجود آنكه دبير انجمن قطعهسازي و مجموعههاي خودرو اعلام كرده است كه تهديدهايي داريم و اگر به مشكلات رسيدگي نشود با سر زمين خواهيم خورد، خود را در زمره صنايع موفق نگه دارد.
در همين خصوص دبير انجمن قطعهسازي و مجموعههاي خودرو با بيان اينكه در صنعت قطعهسازي يكسري مزيت و مشكلات وجود دارد در گفتوگو با اعتمادملي اظهار داشت: در صنعت قطعهسازي اگر نگاهي به 10 سال گذشته داشته باشيم از بازار 300 ميليارد توماني به بازاري كه امسال قرار است به هفت هزار ميليارد تومان برسد، رسيدهايم.
وي با اشاره به توليد خودرويي كه حدود 20 تا 30 هزار دستگاه در سالهاي گذشته بود، افزود: تيراژ توليد خودروي كشور اكنون به بالاي يك ميليون رسيده است كه در كنار رشد بخش خودرو در عرصه قطعه نيز رشد را تجربه كردهايم.
محمدرضا نجفيمنش در ادامه با بيان اينكه از نظر كيفي هم در بخش قطعهسازي رشد كردهايم اظهار داشت: از نظر كيفي رشد خوبي داشتهايم و بر اساس آن پژو در ايران دفتر خريد قطعه زده كه در حال حاضر 39 RFQ در جريان است، به هر حال نقاط قوت داشتيم كه الان خودروي ما به بازارهاي جهاني راه پيدا كرده است كه با وجود قطعات داخلي صادر ميشود. نكات مثبت بوده كه به اينجا رسيديم و بيش از نيمي از استانداردهاي ISO متعلق به اين صنعت است.
وي يادآور شد: ما 80 درصد نياز قطعه بازار داخل را تامين ميكنيم و الباقي مربوط به خودروهاي جديدي است كه تيراژشان پايين است و يا داخليسازي طولانيمدت دارند. همچنين 25 جوينت ويچر (سرمايهگذاري مشترك با سرمايهگذار خارجي) با كشورهاي ديگر داريم. بيش از 100 شركت تحت ليسانس شركتهاي معتبر خارجي در عرصه توليد قطعه فعال هستند.
وي با اشاره به حضور رنو در ايران گفت: آمدن رنو به كشور و توليد تندر90 باعث شده قطعهسازان انتخاب شده براي توليد قطعات اين خودروها در سطح بينالمللي قرار بگيرند و با قطعهسازان فرانسوي و ژاپني از نظر استاندارد همسطح باشند كه اينها نقاط مثبت بوده است.
وي با اعلام اينكه در كنار اين نقاط مثبت ضعفهايي هم وجود دارد كه بايد تقويت شوند،يادآور شد: اولين مشكل نبود استراتژي مدون براي خودروسازي و قطعهسازي است، چين 10 سال پيش استراتژي را تعريف كرد و تماما اين استراتژي طراحي شده را پياده كرد كه اين استراتژي تمامي جوانب را سنجيده بود.
نجفيمنش افزود: در حال حاضر كشور چين در اين عرصه به جايي رسيده است كه مواد اوليه، قطعات و ماشينآلات مورد نياز را نيز توليد ميكنند و خود خودروسازي را ميسازند اما ما به دليل اينكه اين استراتژي مدون را نداشتيم و همه جانبه آن را نديديم، پس نتوانستيم راه را طي كنيم. وي با اعلام اينكه ما مزيت خوبي در توليد فولاد داريم كه 200 دلار زير قيمت جهاني است اما اين صنعت به حدي كه نياز داخل را برآورد و صادرات را نيز پوشش دهد كار نكرده است، ادامه داد: همين طور روي آلومينيوم و روي مواد اوليه اين صنايع ميشود بهتر كار كرد.
دبير انجمن قطعهسازي و مجموعههاي خودرو با اعلام اينكه اين عدم برنامهريزي ما را مشكلدار كرده است، گفت: اين مشكلات ما را به چالش عمده در راه توليد رسانده است كه افزايش قيمتها بهخصوص گراني مواد اوليه در بازارهاي جهاني و گراني فولاد كه قيمت آن را به دو برابر افزايش داده، مشكلات توليدي براي ما ايجاد كرده است.
وي ادامه داد: نرخ ارزهايمان افزايش داشته است و بر اساس آن نرخ يورو كه 700 تومان بود اكنون 1400 تومان شده و دلار هم همينطور. اما آنقدر افزايش قيمت نداشته بلكه همه اينها باعث شده كه قيمت مواد اوليه ما افزايش يابد و در برخي موارد حدود 60 تا 70 درصد گرانتر شده است كه قيمت كالاها هم بهتبع آن رشد داشته است. از آن طرف خودروسازي تحت فشار است كه قيمت خودروها را ثابت نگه دارد كه اين خود فشار به قطعهسازي وارد ميكند. وي در ادامه اظهار داشت: مشكل بعدي مشكل نقدينگي است. در گذشته با يوزانس و فاينانس تامين ميشد اما به خاطر تحريمها برخي مجبورند مواد اوليه مورد نياز خود را به صورت نقدي از بازارهاي جهاني خريداري كنند كه اين امر بر قطعهسازان فشار ميآورد.
نجفيمنش افزود: از طرف ديگر پرداخت مطالبات از سوي خودروسازان هم كه به صورت دو ماهه پرداخت ميشود، براي قطعهسازان مشكل ايجاد كرده است زيرا ماهي 600 ميليارد تومان گردش نقدينگي بين خودروسازان و قطعهسازان وجود دارد كه اگر دو ماه طول بكشد اين رقم به 1400 ميليارد تومان ميرسد كه اين پول بين خودروسازان بلوكه شده و اين امر بر قطعهسازان فشار ميآورد.
دبير انجمن قطعهسازي و مجموعههاي خودرو با اشاره به اينكه مشكل ديگر، بانكهاي ما هستند، گفت: متاسفانه به خاطر اين شرايط و مقررات گوناگوني كه ايجاد ميشود، مثلا زماني كه خزانه را شش قفله ميكنند بانكها سردرگم شده و نميتوانند به بخش صنعت تسهيلات بدهند.
وي افزود: صنعت ما زودتر از بانكهاي كشور رشد كرده ولي بانكهاي ما عقبمانده هستند. براساس برآورد ما بايد سه برابر سرمايه موجود به سرمايه بانكها اضافه شود. در حال حاضر بانكهاي ما به صنعت به عنوان سپردهگذار نگاه ميكنند در حاليكه صنعت ما يك اعتبار است. اين غلطترين كاري است كه در دنيا ميتواند اتفاق بيفتد. در حاليكه صنعتگر پول نقدي ندارد.
نجفيمنش ادامه داد: اينها همه مشكلاتي است كه گريبانگير صنعت ماست و باعث ميشود كه واحدهاي توليدي يا تعطيل شوند يا تعديل نيرو داشته باشند.
وي با بيان اينكه در اين ميان چند خطر وجود دارد، تصريح كرد: خودروساز وقتي ببيند قيمت فروشش ثابت است و قطعهساز هم قيمتها را بالا برده است ميرود به دنبال قطعات چيني كه دودش به چشم خودش خواهد رفت همچنين به جاي مواد مرغوب توليدات سوق خواهد كرد به سمت مواد نامرغوب كه نهتنها مشكل را حل نميكند بلكه اضافه هم ميكند و نيز زورشان نميرسد ميآيند موازيكاري ميكنند؛ به قطعهساز ديگري ميگويند كه قطعه مورد نياز را توليد كند كه دومي نيز به زودي به سرنوشت اولي دچار ميشود. وي در خاتمه يادآور شد: تهديد داريم اگر به داد اين صنعت رسيده نشود، نگران هستيم اين صنعت با سر زمين بخورد همچون صنعت نساجي. به شدت در تلاشيم تا اين تهديدها را به گوش مسوولان برسانيم.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
يکشنبه 9 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]