واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزير جهاد كشاورزي: *طرح جامع آبخيزداري تدوين شد *بيمه كشاورزان در صورت تصويب به 300 ميليارد تومان افزايش مييابد
خبرگزاري دانشجويان ايران - اردبيل
سرويس: كشاورزي و دامپروري
وزير كشاورزي با حضور در استان اردبيل ضمن بازديد از برخي از اراضي و طرحهاي كشاورزي منطقه از نزديك در جريان مشكلات و مسائل كشاورزان قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، مهندس محمدرضا اسكندري در بازديد از شهرستان مشگين شهر در ديدار با جمعي از كشاورزان كه زمينهاي زارعي آنها دچار خشكسالي يا سرمازدگي شده بود از ارايه تسهيلات دولت به ميزان سه ميليون تومان براي هر زارع خبر داد.
وي گفت: يك ميليون و 400 هزار تومان اين ميزان تسهيلات به صورت وام بلاعوض و يك ميليون و 400 هزار تومان به صورت وام پرداختي و مابقي به صورت آورده هر كشاورز تامين خواهد شد تا سيستم آبياري قطرهاي در مزارع كشاورزي توسعه يابد.
اسكندري افزود: در صورت استفاده كشاورزان منطقه از اين تسهيلات يك سوم اراضي تامين آب خواهد شد.
وزير كشاورزي همچنين گفت: مجموع خسارت وارده بر اثر خشكسالي و سرمازدگي محصولات زراعي در سطح استانهاي كشور 10 هزار ميليارد تومان برآورد شده است.
اسكندري خاطرنشان كرد: اين ميزان خسارت وارده تنها براي محصولات كشاورزي برآورد شده بود، در حالي كه در بخش باغات خود درختان خسارت ديدند كه ميزان خسارت وارده به آنها هنوز در محاسبات نيامده است.
وي با بيان اينكه دولت در بودجه سال 87 اعتباراتي را براي حوادث پيشبيني نشده در نظر گرفته است، گفت: در بودجهاي در بهمن سال به تصويب رسيد يك درصد كل اعتبارات عمراني به ميزان 750 ميليارد تومان به بخش ستاد حودث غير مترقبه اختصاص يافت كه در ابتداي سال 87دولت 480 ميليارد تومان از اين بودجه را براي جبران خسارت خشكسالي اختصاص داد.
وزير جهاد كشاورزي ادامه داد: به دليل اينكه در ماههاي اسفند و فروردين خشكسالي در برخي از استانها اتفاق افتاده بود و در مناطق سردسير كشور خشكسالي وجود نداشت ميزان 250 ميليارد ريال از اين اعتبار در اختيار 14 استان كشور قرار گرفت.
وي ادامه داد: اعتبار در نظر گرفته شده در اين لايحه 4500 ميليارد تومان است كه براي اينكه بهتر بتوان پاسخگوي مردم شد، نياز است اين اعتبار به هفت هزار ريال افزايش يابد.
وزير جهاد كشاورزي از تدوين طرح جامع آبخيزداري خبر داد و گفت: براي اجراي اين طرح نيز يك هزار ميليارد تومان اعتبار نياز است. براي اينكه بتوان به طور جامع با پديده خشكسالي مقابله كرد ضروري است لايحهي جديدي به مجلس داده شود كه كليات اين طرح با 450 ميليارد تومان پيشبيني اعتبار تدوين شده كه پيشنهاد كرديم جهت اجراي كارهايي از قبيل آبياري تحت فشار احياي لايروبي قنوات و توسعهي كشت گلخانهاي اين اعتبار به يك هزار و 500 ميليارد تومان افزايش يابد تا بتوان توليد را در بخش كشاورزي ادامه داد.
اسكندري تاكيد كرد: از لحاظ خشكسالي استانهاي كشور به دو قسمت تقسيم شدهاند؛ آنهايي كه ميزان بارندگي سال جاري نسبت به سال گذشته 50 درصد كاهش يافته و ديگري استانهايي كه 35 درصد كاهش بارندگي داشتند و در اين ميان استان اردبيل جزو گروه دوم محسوب ميشود. ولي اين استان از لحاظ خسارت وارده بر اثر سرمازدگي جزو استانهاي درجه اول كشور است.
وي افزود: تاكنون اعتباراتي براي استانهاي خسارت ديده از خشكسالي تخصيص يافته ولي در طرح جامع مقابله با خشكسالي كه طرحي سه ساله، اقداماتي خاصي در نظر گرفته شده است. امسال نخستين سال اجراي اين طرح خواهد بود كه اعتباراتي از محل تملك دارايي به ميزان چهار هزار و 400 ميليارد تومان و نيز تحصيلات بانكي نزديك به دو هزار ميليارد تومان در نظر گرفته شده است.
وزير جهاد كشاورزي در پايان از افزايش سقف بيمه كشاورزي در سال 84 به بعد خبر داد و افزود: اين سقف از 50 ميليارد تومان به سال 84، به 230 ميليارد تومان در سال جاري رسيده است كه نسبت به خسارات وارده اين رقم پايين است و براي حل اين مشكل طرح جامعي در لايحه ارايه شده به مجلس در دستور كار داريم كه بيمه كشاورزان به 300 ميليارد تومان افزايش يابد.
انتهاي پيام
شنبه 8 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]