تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):زمستان بهار مومن است از شبهاى طولانى‏اش براى شب زنده‏دارى واز روزهاى كوتاهش براى روز...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798948603




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

صفحه آخر - شماره جامعه‌ اخلاقي در «آيين»


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: صفحه آخر - شماره جامعه‌ اخلاقي در «آيين»
صفحه آخر - شماره جامعه‌ اخلاقي در «آيين»

سيزدهم و چهاردهم ماهنامه پژوهشي، سياسي و اجتماعي آيين به مديرمسوولي سيدمحمدرضا خاتمي و سردبيري هادي خانيكي منتشر شد. محور بخش اول اين شماره از ماهنامه، مبحث «جامعه اخلاقي است.» در اين بخش سيدمحمدرضا خاتمي در يادداشتي با عنوان «حاكميت اخلاق» به دوره حكمراني كوتاه مدت اما دلپسند حكومت نبوي- علوي پرداخته و مميزه اين دوره را حاكميت اخلاق در آن دانسته است. پس از آن مقاله‌اي از هادي خانيكي مي‌خوانيم با عنوان «جامعه انقلابي، جامعه مدني و جامعه اخلاقي» كه در آن ابتدا به مروري گذرا از آنچه در ماه خرداد كه آن را در فهرست فشرده رخدادهاي دوران معاصر» دانسته، پرداخته است و سپس با اشاره به مسئله جامعه اخلاقي، وضعيت موجود جامعه را نقد كرده است. عنوان سوم اين بخش «بررسي جامعه اخلاقي» است كه گزارش ميزگردي است با حضور محسن‌كديور، سروش دباغ و عليرضا علوي‌تبار.

در اين ميزگرد جامعه اخلاقي از سه زاويه «دين، فلسفه اخلاق و جامعه‌شناسي» بررسي شده است.
بخش دوم اين شماره از ماهنامه «تاملات ايراني است» كه اين بخش نيز با محوريت جامعه اخلاقي، با مقاله‌اي از مصطفي ملكيان با عنوان «جامعه اخلاقي، انسان اخلاقي» آغاز شده است. در اين مقاله ملكيان به سوال «آيا جامعه اخلاقي قابل طرح و اجراست؟ چگونه؟» پاسخ گفته است. مقاله «فريضه و فرضيه» سعيد حجاريان كه دومين مقاله اين بخش است. حجاريان در اين مقاله با طرح اين سوال كه «راستي چه بلايي بر سر ما ايرانيان آمده است، به مسئله انحرافات اجتماعي پرداخته است. پس از آن گفت‌وگويي مي‌بينيم با حسين قاضيان با عنوان «وضعيت اجتماعي و اخلاقي در جامعه ايراني». عباس عبدي نيز در مقاله‌اي «عوامل نظري موثر بر بروز هنجارهاي اخلاقي» را بررسي كرده است. «دور كيم و اخلاق» عنوان مقاله سارا شريعتي در اين شماره از آيين است كه در آن به دليل حجم مباحث دوركيم درخصوص اخلاق، «نسبت اخلاق و دين در انديشه دوركيم» را مورد توجه قرار داده است.
محمدجواد غلامرضا كاشي نيز در آخرين مقاله اين بخش «چهار الگوي برقراري نسبت ميان اخلاق و سياست» را مطرح كرده است.
در بخش انديشه آيين شماره سيزده و چهارده، مقاله‌اي مي‌خوانيم از «آلن بوير» با عنوان «آيا يك جامعه باز يك جامعه عادلانه است؟ پوپر در برابر راولز» كه آن را علي پايا ترجمه كرده است. پس از آن سيدهادي صمدي در مقاله‌اي با عنوان «نئوليبرال‌‌هاي آلمان» به تشريح، تحليل و نقد افكار و آثار «آلفرد مولر آرماك با پدر معنوي نظام اقتصاد اجتماعي بازار» پرداخته است.
پس از آن محمدرضا جلايي‌پور با «استيو بروس، جامعه‌شناس برجسته دين» و يكي از مدافعان سرسخت نظريه «سكولاريزاسيون» مصاحبه كرده است. اين مصاحبه با عنوان «مدرنيته و جايگاه دين در آن» آخرين قسمت اين بخش را به خود اختصاص داده است.
خيلي دور، خيلي نزديك، چهارمين بخش آيين است كه با متن سخنراني احمد مسجدجامعي با عنوان «آيين فردوسي» در نشست علمي و فرهنگي نكوداشت فردوسي در 19 ارديبهشت‌ماه كه آن را موسسه گفت‌وگوي فرهنگ‌ها و تمدن‌ها برگزار كرده، آغاز شده است.
«كيمياي صلح» قسمت دوم اين بخش است كه سخنراني سيدمحمد خاتمي، رئيس‌جمهور پيشين ايران و رئيس موسسه گفت‌وگوي فرهنگ‌ها و تمدن‌ها در كنفرانس گفت‌وگوي بين‌المذاهب، اديان و ايجاد صلح است در بارسلون اسپانيا است. خاتمي در اين سخنراني سخنراني به دو پرسش پاسخ داده است: «آيا تاريخ انسان به سوي صلح و امنيت پيش مي‌رود يا جنگ و خشونت در تاريخ، يك اصل دائمي است؟» و «آيا دين مي‌تواند خود عامل مهمي براي تلطيف زندگي و روابط ميان انسان‌ها و برانگيزاننده صلح باشد؟» پس از آن علي ميرسپاسي مقاله‌اي با عنوان «فريدون آدميت و راه ايران به آباداني» نوشته است. «مسووليت مدني، راي دادن يا ندادن» عنوان مقاله‌اي است از سيدمصطفي تاج‌زاده كه در اين بخش ديده مي‌شود، در اين بخش نيز مقالاتي از قاسم محب‌علي، محمد فيروزيان مصاحبه‌اي با «يوسف رستم‌اف» رئيس انستيتوي مطالعات سياست و حقوق آكادمي علوم آذربايجان ديده مي‌شود.
 شنبه 8 تير 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 286]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن