واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: صدر:25 درصد عوامل موثر درحوزه سلامت مربوط به حوزه پزشكي است
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس هشتم با اعلام اولويت هاي برنامه اي اين كميسيون اعلام كرد: فقط 25 درصد عوامل موثر درحوزه سلامت مربوط به حوزه پزشكي است و مابقي مربوط به عوامل اجتماعي و محيطي و مانند آن مربوط است.
به گزارش خبرنگاران اجتماعي ايرنا ، "سيد شهاب الدين صدر " ، روز چهارشنبه در حاشيه همايش داروسازان سراسر كشور در جمع خبرنگاران اولويت هاي برنامه هاي كميسيون بهداشت و درمان مجلس هشتم شوراي اسلامي را اعلام كرد .
وي ،كافي بودن منابع با توجه به شاخص هاي سلامت در دنيا و ميزان سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلي را يكي از مباحثي دانست كه در اولويت برنامه هاي مجلس هشتم در حوزه بهداشت و درمان دانست و گفت : بايد بر نحوه اختصاص اعتبارات حوزه سلامت و سياست گذاري هاي لازم در اين زمينه نسبت به بخش هاي مختلف توجه ويژه كرد .
صدر افزود: فقط 25 درصد عوامل موثر در حوزه سلامت مربوط به حوزه پزشكي است و 75 درصد آنها به عوامل اجتماعي و محيطي و مانند آن مربوط است.
وي افزود: براي بهبود وضعيت سلامت كشور ، كميسيون بهداشت و درمان مجلس در نظر دارد با تشكيل يك فراكسيون سلامت در مجلس ، تعداد زيادي ( بيش از 100 نفر) از نمايندگان كميسيون هاي اجتماعي ، فرهنگي و ساير كميسون هاي علاقمند به موضوع سلامت را با هم جمع كرده تا در مجلس براي اصلاح وضعيت سلامت و اصلاح عواملي كه در سلامت كشور دخالت دارند، حركت صحيحي انجام شود و بتوان از حمايت هاي لازم در حوزه سلامت برخوردار شد .
رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس هشتم به تعريف 150 شاخص سازمان بهداشت جهاني در حوزه سلامت اشاره كرد و گفت : درخواست كميسيون بهداشت و درمان مجلس اين است كه روند تغيير ات اين شاخص ها در سال هاي گذشته دقيقا به كميسيون منعكس شود تا بتوان حركت جديدي را در مجلس هشتم ارايه داد .
وي همچنين از نمايندگان و افراد نخبه كشور و كساني كه در عرصه سلامت صاحبنظر هستند ،تقاضا كرد تا اولويت بندي كارها در حوزه سلامت را از نظر خود به كميسيون ارايه دهند تا كميسيون بهداشت و درمان مجلس نيز بتواند سريع تر به جمع بندي نهايي برسد .
صدر در ادامه از دعوت مسوولين وزاتخانه هاي مرتبط با حوزه سلامت به مجلس خبر داد و گفت : از مسوولين دعوت مي شود تا گزارش هاي لازم را ارايه دهند.
صدر با اشاره به اينكه تمام اقداماتي كه كميسون بهداشت و درمان مجلس انجام مي دهد در جهت كاهش هزينه هاي درمان براي مردم است و خاطر نشان كرد : در تمام دنيا بخشي از اعتبارات را دولت ها در بودجه هاي سالانه در نظر مي گيرند.
وي گفت : هزينه هاي درمان بويژه در بحث تشخيص ، هزينه هاي زيادي است و متاسفانه به رغم اينكه بايد مردم كمتر از 30 درصد هزينه ها را بپردازند ، در حال حاضر بيش از 60 درصد هزينه ها بر دوش آنها است و اين غير قابل قبول است و كميسيون در صدد است تا بار اين هزينه ها از دوش مردم برداشته شود.
وي در خصوص كافي بودن اعتبارات بخش سلامت در ايران تصريح كرد : با توجه به ميانيگن كشورهاي منطقه كميسون بهداشت و درمان اين مساله را مورد بحث قرار داده تا بتوان چگونگي و كافي بودن منابعي كه توسط دولت در اين حوزه ارايه مي شود را استخراج كرد.
وي با اشاره به اينكه اين منابع و اعتبارات كافي نيست ، بر حمايت هاي بيمه اي نيز تاكيد كرد و گفت : حمايت هاي بيمه اي در كشور اختلال جدي دارد و بررسي مسايل و مشكلات سازمان هاي بيمه گر از ديگر اولويت هاي برنامه اي مجلس هشتم در بخش بهداشت و درمان است .
دكتر "محمد نيك نژاد " معاون انتظامي سازمان نظام پزشكي كشور نيز در حاشيه همايش داروسازان سراسر كشور بيشترين آمار شكايت را از گروه پزشكان عمومي اعلام كرد .
وي تصريح كرد : 75 درصد اعضايي كه در سازمان نظام پزشكي حضور دارند گروه پزشكان عمومي هستند و همين امر خود عامل مهمي است كه ميزان شكايت از اين گروه بيشتر از ساير گروه ها باشد .
وي تاكيد كرد : وقتي گفته مي شود كه رده اول را گروه پزشكان عمومي تشكيل مي دهند به اين منظور نيست كه پزشكان عمومي تخلف شان نسبت به ساير گروهها بيشتر است ، ولي چون تعداد پزشكان عمومي با 750هزار نفر در مقابل ساير گروههاي تخصصي وفوق تخصصي (در حدود دو هزار تا حداكثر پنج هزار نفر ) بيشتر است ، شكايت از آنها نيز بيشتر خواهد بود .
وي متخصصان زنان و زايمان ، دندانپزشكان ، جراحان ارتوپد و مغز و اعصاب را به ترتيب اولويت از ديگر گروهايي دانست كه از آنها نسبت به ساير گروهها شكايت شده است .
وي دليل شكايت زياد از متخصصان زنان و زايمان را تعداد بالاي جمعيت مراجعه كننده به اين پزشكان دانست و گفت : خانم ها كه بيش از نيمي از جمعيت كشور را تشكيل مي دهند به دو دليل به متخصصان زنان و زايمان مراجعه مي كنند ، يكي در ارتباط با زايمان و ديگري در ارتباط با بيماري هاي مربوط به زنان و از نظر آماري اين تعداد بسيار قابل توجه است .
چهارشنبه 5 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 455]