واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: بهرهوري منابع انساني ضرورت توسعه فراگير و پايدار
انسانهاي توسعه يافته، پايههاي اصلي توسعه يافتگي سازمانها را تشكيل ميدهند و دانش و كاركنان دانشگرا، مزيت رقابتي سازمانهاي امروزي است.
در عصري كه فناوري رو به پيچيدهتر شدن ميرود، مديريت بر سازمانها و رهبري منابع انساني نيز از پيچيدگيهاي روزافزون برخوردار ميشود.
اهميت رو به تزايد منابع انساني كه سرمايههاي اصلي سازمانها را تشكيل ميدهد بر راهبران سازمانها روشن و آشكار شده است و جوامع پيشرو در صدد هستند تا با روشهاي گوناگون دانش راهبري سازمانها و ايجاد انگيزه در كاركنان را به جويندگان آن منتقل كنند.
چهارمين كنفرانس توسعه منابع انساني كه از ديروز در تهران برپا شده با هدف انتقال اينگونه دانشهاي كاربردي به مديران سازمانها، درصدد افزايش توجه داستگاهها به توسعه منابع انساني و ضرورت ارتقاء بهرهوري كاركنان شاغل در بخشهاي مختلف اجتماعي و اقتصادي است.
مهندس سيدمسعود همايونفر رئيس انجمن مديريت منابع انساني ايران و رئيس موسسه مطالعات بهرهوري و منابع انساني در اين مورد ميگويد: در محيط پرتنش كسب و كار امروزي، مديران سازمانها با چالشهاي متعددي مواجه هستند.آنها بايد سازمان خود را به گونهاي هدايت و رهبري كنند كه در برابر رقباي سرسخت بتوانند دوام آورند.
تغييرات تكنولوژيك و نوآوري در محصول از يك سو و پيچيدگي مديريت برسازمان از سويي ديگر، راهي جز تكيه بر سرمايههاي اصلي يا به عبارت ديگر منابع انساني باقي نميگذارد.
مهندس همايونفر ميگويد: اهميت كاركنان روزبهروز بيشتر شناخته ميشود. نگاه ابزاري به نيروي كار، دوران خود را سپري كرده است. انسانهاي كارآمد، ارزش خود را بازيافتهاند و مديران دريافتهاند كه براي جذب و نگهداري آنها بايد تلاش فراواني به عمل آورند.
به گفته وي روشها و فرآيندهاي ديرين ديگر پاسخگو نيست. سازمانهاي پيشرفته امروز، همپاي رشد و ارتقاء تكنولوژي، سيستمها و ابزارهاي نوين مديريتي را نيز به كار گرفتهاند.
وي ميگويد: بدون اين ابزارها نميتوان پايداري سازمان را حفظ كرد. اما بكارگيري اين ابزارها خود نيازمند شناخت دقيق و انتخاب مناسبترين آنها با شرايط سازمان و از همه مهمتر يكپارچهسازي آنها با يكديگر است.
مهندس همايونفر ميگويد: مديران بايد از طريق برنامهريزيهاي بلند مدت و متكي به تفكر آيندهنگر، زيرساختها و بسترهاي توسعه را فراهم كنند و نبايد به بهانه كاستيهاي موجود در جامعه، برنامههاي كلان مسئوليت توسعه بنگاهها را ناديده بگيرند.
مهندس عباس غفاري دبير چهارمين كنفرانس توسعه منابع انساني نيز معتقد است: بهرهوري نيروي كار در جوامع توسعه يافته به مراتب بيشتر از ايران است.
در آمريكا شاخص بهرهوري نيروي كار 7 برابر و در كرهجنوبي 4 برابر و در ژاپن 5/5 برابر ايران است.
به گفته مهندس غفاري اين مساله نشان ميدهد كه مديران ماروي سيستمهاي نوين مديريت متمركز نشدهاند و تكنولوژي در سازمانهاي ما جاي خود را باز نكرده است.
غفاري ميگويد: بايد به دنبال اين باشيم كه چه كاربردي از نيروهاي كارآمد شاغل در سازمانها انتظار داشته باشيم تا از مهاجرت آنها به خارج از كشور جلوگيري كنيم. جمعيت جوان و تحصيل كرده بايد چگونه مورد استفاده قرارگيرند تا فرصتي براي توسعه باشند و از سوي ديگر چگونه يك نيروي كار ساده را توانمند كنيم و از او بهرهبرداري بيشتري داشته باشيم.
به گفته دبيركنفرانس توسعه منابع انساني قشر زيادي از مديراني كه از ابتداي انقلاب تاكنون مسئوليت راهبري سازمانهاي مختلف را برعهده داشتهاند، اينك در شرف بازنشستگي هستند. بايد بررسي شود كه براي جايگزيني اين مديران با افرادي كه توانايي مديريت بهتر بر سازمانها را دارند چه كارهايي انجام دادهايم.
بهرهوري منابع انساني
مهندس قلعهباني معاون وزير صنايع و رئيس سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران نيز اعتقاد دارد: منابع انساني هوشمند، موتور اصلي موفقيت سازمان به شمار ميروند و ضروري است براي هوشمندي وارتقا دانش فني نيروي انساني درسازمانها سرمايهگذاري شود.
وي با اشاره به موفقيتهاي سازماني در بنگاههاي پيشرو كشورهاي حوزه شرق آسيا ميگويد: يكي از مهمترين دلايل توفيق اقتصادي اين كشورها سرمايهگذاري آنها در حوزه توسه منابع انساني است.
به گفته وي اتكا به منابع غني نيروي انساني در ايران تضمينكننده دستيابي به اهداف سند چشمانداز توسعه كشور است و بايد سازمانها به ارتقاء منابع انساني خود توجه بيشتري داشته باشند.
دكتر مهدي بهادرينژاد مدرس دانشگاه شريف نيز اعتقاد دارد: براي توسعه منابع انساني بايد به مهندسي اخلاق كاركنان بنگاهها بپردازيم و مادامي كه اخلاق توسعه منابع انساني در يك سازمان ايجاد نشود، نميتوانيم به توسعه فراگير و پايدار دست يابيم.
خانم دكتر جوليا كانل استاد دانشگاه آكسفورد در مورد توسعه منابع انساني در ايران ميگويد: بهرهوري منابع انساني از نظر دولت ايران مقولهاي استراتژيك است كه ميتواند اين كشور را در دستيابي به اهداف كلان پيشبيني شده در سند چشمانداز ياري كند.
وي ميگويد: سازمانها در قرن بيست و يكم در مقايسه با گذشته به سطح بالاتر و نوع متفاوتي از مهارت احتياج دارند. بنابراين سازمانهاي متعالي و پيشرو دريافتهاند علم منابع انساني نقش موثرتري در جذب و نگاهداشت كاركنان دارد و براي دستيابي به مزيت رقابتي استراتژيك بايد در جهت ارزشگذاري، شناخت، توانمندسازي و سرمايهگذاري روي كاركنان خود تلاش كنند.
اين استاد دانشگاه آكسفورد ميافزايد: بسياري از كشورهاي خاورميانه به شدت به نيروي كار خارجي وابسته هستند. در حال حاضر بحث داغ محافل منابع انساني تمركز بر جذب استعدادهاست كه نشاندهنده تاكيد بر كمبود مهارت، استخدام و مشكلات جبران خدمت ميباشد.
دكتر كانل ميگويد: مقوله منابع انساني موضوع مهمي است كه ميتواند با قرارگرفتن در راس اقدامات مديريت استراتژيك مديران ارشد، به سازمانها كمك كند تا پيش از بروز بحران به فكر اقدامات موثر بيافتند.
وي ميگويد: متخصصان منابع انساني بايد انتظارات كاربردي نيروي انساني كسب و كار را برآوردكنند چرا كه هر چقدر كاركنان بهتري را به خدمت بگيريم،رونق كسب و كار بيشتر خواهد شد.
دكتر كانل ميگويد: اين امر مستلزم به كارگيري دستكم دو نقش از مسئوليتهاي منابع انساني است. يكي از اين نقشها شريك استراتژيك است كه به موجب آن نيروي انساني بايد اطمينان يابد كه فعاليتها، اقدامات و سياستهاي او مطابق استراتژي كلي سازمان است و سازمان توان اجراي اين سياستها را دارد. دومين نقش، عامل تغيير است.
همه سازمانها بايد تغيير كنند چون در غير اين صورت نابود خواهند شد. از همين رو تسهيل در تغيير سازمانها براي بقاي سازماني در قرن بيست و يكم ضروري است.
دوشنبه 3 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 412]