واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: اخبار كوتاه علمي
ناسا، كاوشگر خود را به خورشيد ميفرستد
ستارهشناسان بيش از 400 سال است كه خورشيد را از راه دور مطالعه ميكنند، اما اكنون ناسا تصميم گرفته براي تحقيقات خود در مورد تنها ستاره منظومه شمسي، به اين گوي سوزان سفر كند.
به گزارش ساينس ديلي، ليكا گوهاتاكورتا از دانشمندان ناسا، در اين باره ميگويد: ميخواهيم براي نخستين بار از يك ستاره زنده ديدن كنيم. خورشيد قلمرو كشفنشده منظومه شمسي است و احتمال اكتشافات در آن خارج از چارچوب است.اين مأموريت كاوشگر خورشيدي مثبت نام دارد كه براي انجام آن، يك سفينه مقاوم در برابر گرما براي ورود به عمق جو خورشيد، طراحي شده كه ميتواند از بادها و مغناطيس خورشيدي نمونه هاي دست اول تهيه كند.
استفاده از نانولولهها براي اندازهگيري ميزان تندي غذا
محققان دانشگاه آكسفورد، روش حساسي را ابداع كردهاند كه قادر است مقدار كاپسائيسينوئيدها كه ماده تند فلفل است را در نمونههاي سس فلفل اندازهگيري كند.
به گزارش پايگاه اينترنتي فناوري نانو، در حال حاضر روش مورد استفاده براي اين منظور در صنعت، بكارگيري تعدادي افراد آزمايشگر است كه بسيار وابسته به شخص است.اين روش آشكارا مقدار دقيق كاپسائيسينوئيدها را اندازهگيري ميكند و نه تنها ارزانتر و سريعتر از افراد آزمايشگر است، بلكه از لحاظ استانداردهاي غذايي دقيقتر و قابل اطمينانتر است و به راحتي ميتوان آن را در خطوط توليد به كار گرفت.
پستانك، خطر عفونت گوش نوزاد را افزايش ميدهد
شبكه خبري بي.بي.سي اعلام كرد: طي پنج سال مطالعه روي نوزادان در هلند نشان داد، آنهايي كه پستانك ميمكند، 10 برابر بيشتر از بقيه دچار عفونتهاي گوش ميشوند.
به گزارش ايرنا، اين منبع افزود: پژوهشگران توصيه ميكنند والدين به نوزاداني كه زياد مبتلا به عفونت گوش ميشوند، پستانك ندهند.مكيدن پستانك باعث ميشود كه باكتريها راحتتر از مجراي بيني به گوش مياني منتقل شوند.
لاشه يك بچه ماموت 500 سال حفظ ميشود
دانشمندان گفتند: لاشه يك ماموت يا فيل ماقبل تاريخ را كه در روسيه كشف شده، ميتوان تا 500 سال ديگر حفظ كرد.
به گزارش پايگاه اينترنتي روسيه امروز، اين لاشه يخزده كه 50 كيلوگرم وزن دارد، ماه مه سال گذشته در منطقه يامالو ننتز دراورال كشف شد.برنار بوييگس معاون رييس كميته بينالمللي ماموت كه در ژنو مستقر است، گفت:آنها قصد دارند اين ماموت را حدود 100 تا 500 سال ديگر نگاه دارند و هم اكنون گروهي از محققان براي تحقيق چنين كاري سرگرم فعاليت هستند.
تولد 60 سالگي نخستين رايانه صفر و يك
60 سال پيش در لابراتورهاي دانشگاه منچستر انگليس، نخستين رايانه مبتني بر سيستم صفر و يك دنيا با نام پا به عرصه وجود گذاشت.
به گزارش مهر، 21 ژوئن 1948 در لابراتوارهاي دانشگاه منچستر نخستين مغز الكترونيكي كه توانايي ذخيره و پيگيري برنامهها را داشت روشن شد.
اين ماشين محاسباتي ماشين آزمايشگاهي در مقياس كوچك نام داشت اما بيشتر با نام بچه شناخته ميشد. اين نام را مخترعان آن براي اين رايانه برگزيده بودند شايد به اين دليل كه جاي بچه آنها را داشت!اين محاسبهگر ديجيتالي از ذهن دو محقق انگليسي به نامهاي و 60 سال قبل متولد شد.
آتشفشان هاوايي به كمك شناسايي منشاء ماه ميآيد
محققان ناسا معتقدند كه با بررسي سنگهاي آتشفشان در جزاير هاوايي ميتوان اطلاعات مهمي را در تاييد فرضيهاي كه براساس آن ماده بر اثر برخورد ميان زمين و يك جرم آسماني غولپيكر ديگر تشكيل شده است، ارائه كند.
به گزارش مهر، محققان ناسا، دانشگاه شيكاگو و دانشگاه آركانزاس كه نتايج تحقيقات خود را در مجله ساينس منتشر كردهاند، در تحقيقات خود نشان دادند كه با بررسي سنگهاي آتشفشان در جزاير هاوايي ميتوان فرضيه تشكيل ماه از برخورد يك جرم آسماني بزرگ با زمين را تاييد كرد.
اين دانشمندان با تجزيه ايزوتوپهاي آهن حاضر در ماگماهاي سرد و جامد شده حاصل از فوران آتشفشان كيلائوا در نوامبر و دسامبر 1959 به اين نتايج دست يافتند.
كودك 7 ساله اكوادوري جوانترين مسافر پرواز در حالت بيوزني
پسربچه هفت ساله اكوادوري موفق شد با انجام پرواز در حالت بيوزني عنوان جوانترين مسافر پرواز در خلا را به خود اختصاص دهد.
به گزارش فيزورگ، جولز نيدر ميگويد: در مدت اين پرواز چهار دقيقهاي كه در حالت بيوزني انجام شد، ترسي نداشته و حسي مانند مرد عنكبوتي داشته است.
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 340]