واضح آرشیو وب فارسی:آی تی ایران: اختلالات پايانناپذير
- مشترك موردنظر در دسترس نميباشد، مشترك موردنظر خارج از محدوده آنتندهي ميباشد، تلفن مشترك موردنظر خاموش ميباشد و در جديدترين پيغام شمارهاي كه با آن تماس گرفتهايد تغيير يا اشتباه است لطفا و ...اينها مجموع پيغامهايي است كه حداقل روزانه 3 الي 4 بار در هنگام تماس با تلفنهمراه فرد موردنظر ميشنويم.
اختلالات موجود در شبكه تلفن همراه كشور هميشگي بوده و هيچ روزي را كاربران بدون اين پيغامها سپري نكردهاند.
اما اين اختلالات در چند روز اخير و مخصوصا در مورد سيمكارت با كدهاي 2 و 3 به حداقل رسيده است تا جايي كه اكثر كاربران اين كدها اين روزها بسيار كلافه هستند و با قطع و وصل زياد امكان برقرار كردن تماس با ديگران را دارند.هر چند در برابر اين انتقادهاي شديد مشتركان همراه اول، مسوولان شركت ارتباطات سيار مثل هميشه اين اختلالات را انكار و آن را امري طبيعي و معمول عنوان ميكنند.
توسعه شبكه برابر با اختلال در شبكه
از ورود تلفنهمراه به كشورمان حدود 14 سال ميگذرد. اين اپراتور دولتي كه در حال حاضر نام همراه اول را براي خود انتخاب كرده است، كار خود را با ظرفيتي برابر 9 هزار و 200 شماره آغاز كرد و هماكنون بيش از 27ميليون مشترك در سطح كشور دارد؛ هر چند اين شركت پيشبيني كرده است با واگذاري خطوط تلفني جديد با پيششماره 0910 شمار مشتركان خود را به 38ميليون برساند.گمان ميرفت با افزايش اين تعداد كاربر به مراتب كيفيت خدماتدهي اين اپراتور به مشتركانش نيز افزايش پيدا كند؛ اما با مشاهده وضعيت حال حاضر ميتوان اين مساله را به وضوح ديد كه اين اپراتور دولتي كشور در برابر بهاي سنگيني كه از مشتركانش در برابر خدمات اندك ميگيرد، هيچ تلاشي را براي بهتر كردن وضعيت موجود انجام نداده است.هماكنون آنچه دوباره مساله هميشگي اختلالات تلفنهمراه كشور را به ميان كشيده، مشكلاتي است كه در چند روز گذشته در بين كدهاي 2 و مخصوصا 3 ديده شده است. به عنوان مثال و براساس گزارشها، در هفته گذشته سيمكارت تلفنهمراه دائمي دولتي با كد 3 با اختلالات شديد مواجه بوده؛ به طوري كه در تماس با آنها پيغام «دستگاه مشترك موردنظر خاموش ميباشد» يا پيامهاي ديگر دريافت ميشده است.به گفته فعالان اين حوزه، مسوولان مخابرات تنها آمارهايي مربوط به افزايش ميزان واگذاري سيمكارت را ارائه ميكنند و اين در حالي است كه با واگذاري سيمكارتهاي متعدد اعتباري و دائمي كه بدون توسعه شبكه و افزايش تعداد آنتنهاي BTS صورت ميگيرد، كيفيت خدمات روز به روز بدتر ميشود.رمضان علي صادقزاده، رييس كميته مخابرات مجلس هفتم نيز با تاييد بر افزايش اختلالات تلفنهاي همراه، علتهاي متفاوتي از جمله توسعه مجموعه، افزايش تعداد كاربر، عدم تعمير و نگهداري درست از آنتنهايBTS، كيفيت پايين آنتندهي و ... را دليل به وجود آمدن اين شرايط ذكر ميكند و بر اين نكته تاكيد دارد كه چند برابر شدن تعداد واگذاريهاي سيمكارت در مقابل ثابت بودن ظرفيت شبكه، دليل اصلي اختلالات تلفنهمراه و نارضايتي مشتركان از كيفيت پايين خدمات است.
در مقابل اين اظهارنظرها حسن رضوي، معاون فني و مهندسي شركت ارتباطات سيار دليل اختلالات موجود در شبكه تلفنهمراه اپراتور اول را اجراي طرحهاي توسعهاي در اين شبكه عنوان ميكند.
وي همچنين در ادامه مشكلات فني را علت اصلي اختلالات و قطعي شديد روي برخي كدها مثل كد 3 دانسته و ميگويد: روز 22 خرداد با اختلالات شديدي در ميان سيمكارتهاي با كد 3 مواجه بوديم كه علت اصلي آن جابهجايي تجهيزات بوده است.
در واقع اين جابهجايي يك كار فني و براي توسعه شبكه كاملا مورد نياز بود. به دليل توسعه شبكه طبيعتا اختلالاتي در شبكه به وجود ميآيد.
وي در ادامه ميافزايد: به طور ميانگين ارتباط اين دسته از مشتركان 3 تا 4 ساعت قطع كه بلافاصله مشكلات حل و ارتباطات آنان برقرار شد.
او تاكيد ميكند كه در بحث توسعه شبكه در برخي مواقع با وجود مشكلات فني مواجه ميشويم كه پيوسته در تلاشيم در صورت بروز اين گونه مشكلات آنها را سريعا حل كنيم.
همچنين محمدحسين فلاح اصغري، معاون نظارت بر شبكه ارتباطات سيار نيز درباره علت مسائل به وجود آمده در شبكه تلفنهمراه كشور ميگويد: اضافه شدن واحدي جديد در راستاي توسعه شبكه تلفنهمراه كشور و جابهجا شدن برخي اطلاعات دليل اصلي اين اختلالات است.
وي در ادامه ميافزايد: مشكل مشتركاني كه با چنين اختلالاتي در تلفنهمراه خود مواجه شدهاند، با يك بار خاموش و روشن كردن تلفن و به روز شدن مجدد آن از بين خواهد رفت.
اما همين خاموش و روشن كردن تلفنهمراه نيز خود مشكل ديگري يعني سوختن آن را براي اكثر كاربران به همراه داشته است.
هر چند رضوي معتقد است كه با اين خاموش و روشن كردن چند مرتبهاي سيمكارتها نميسوزد؛ چرا كه هر سيمكارت ميتواند بيش از 20 الي 30 مرتبه خاموش و روشن شود بدون اينكه با سوختگي مواجه شود.
عدم اطلاعرساني
علاوه بر مسائل گفته شده به دليل عدم اطلاعرساني مناسب نسبت به آگاهي عموم جامعه از امكان قطع و اختلالات پيشآمده در خطوط تلفنهاي همراهشان بسياري از مردم دچار مشكلات فراواني شدهاند.
در اين رابطه و بنا به گفته يكي از كارشناسان مخابراتي كشور، آگاهي نسبت به مشكلاتي را كه ممكن است با انجام طرحهاي توسعهاي مخابرات براي مشتركان ايجاد شود، حق مسلم مردم ميداند و تاكيد ميكند كه مسوولان شركت ارتباطات سيار بايد نسبت به دغدغههاي مردم پاسخگو باشند.
اما وحيد صدوقي، مديرعامل شركت ارتباطات سيار در گفتوگو با «ايسنا» درخصوص اينكه چرا قبل از عمليات برگردان اطلاعيهاي صادر نميشود تا مشتركان از اين مساله آگاهي يابند، ميگويد: «در تلفن ثابت هميشه از قبل اطلاعيهاي ارائه ميشود كه در كدام مناطق عمليات برگردان انجام ميشود، اما در تلفن همراه به دليل تبعات منفي كه اين اطلاعرساني دارد، اطلاعيهاي داده نميشود؛ چراكه بعضي اوقات ممكن است برخي مشكلات در شبكه به وجود بيايد.»
بروز اين مشكلات در كل كشور در شرايطي است كه به گفته معاون شركت ارتباطات سيار، واگذاري جديد و مرحله نهم سيمكارتهاي دولتي كه حدود 2ميليون سيمكارت در يك مرحله واگذار ميشود، از روز 14 ارديبهشت ماه در تهران آغاز شده است.
طبق اعلام محمدمهدي عطوفي، معاون شركت ارتباطات سيار، تعداد يكميليون و 971هزار و 611 سيمكارت اعتباري در مرحله نهم واگذاريها عرضه ميشود كه به احتساب 15هزار سيمكارت دائمي به طور كل تعداد يكميليون و 986هزار و 670 سيمكارت در كشور واگذار خواهد شد. با اين شرايط به نظر ميرسد به حجم مشكلات شبكه بيش از پيش افزوده شود؛ چراكه به گفته مسوولان مخابراتي به شرط وجود امكانات و ظرفيت شبكه، واگذاري خطوط همراه 0910 ظرف مدت 45 روز پس از زمان ثبتنام صورت پذيرد.
اگر كمي به گذشته برگرديم به ياد سخنراني وزير ارتباطات در هنگام گرفتن راي اعتماد از مجلس خواهيم افتاد كه گفته بود تا زماني كه كيفيت شبكه تلفن همراه بهبود پيدا نكند، واگذاري جديدي صورت نخواهد گرفت. اين در حالي است كه پس از گذشت دو سال از زمان جلسه راي اعتماد وي، نه تنها كيفيت خدماتدهي تلفن چندان بهبود پيدا نكرده است كه با واگذاري سيمكارتهاي متعدد اعتباري و دائمي مشكلات بيشتر هم خود را نشان ميدهد.
با گذشت 14 سال از ورود تلفن همراه به كشور ميتوان ايران را يكي از پركاربرترين افراد در استفاده از اين دستگاه در سطح منطقه به حساب آورد. اين در حالي است كه اين افزايش كاربر به هيچ وجه برابر با افزايش كيفيت خدماتدهي از طرف اين شركت نبوده است. هرچند كه مسوولان شركت ارتباطات سيار روزها از توسعه بالا رفتن كيفيت شبكههاي خود سخن ميگويند، اما در عمل ميبينيم كه اين توسعهها در برطرف كردن اختلالات كمتر موثر بوده است.
شنبه 1 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آی تی ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 394]