واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس سازمان حفاظت محيط زيست: فن آوري نانو استانداردسازي شود محققان فن آوري نانو براي شش مشكل زيستمحيطي كشور چارهانديشي كنند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فناوري استراتژيك
رييس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به كاربردهاي گسترده فن آوري نانو بر ضرورت بهره مندي از آن براي حل مشكلات زيست محيطي و تبديل آلايندهها به مواد همخوان با محيط تاكيد كرد.
به گزارش خبرنگار فنآوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر فاطمه واعظ جوادي روز گذشته در سمينار نانو فنآوري و نقش آن در حفاظت از محيط زيست گفت: موضوع تغييرات آب و هوايي امروزه گريبانگير جامعه بشري است و فعاليتهاي صنعتي بي رويه و توسعههاي بي رويه به ويژه پس از انقلاب صنعتي كه سهم عمده اين آلودگي از كشورهاي توسعه يافتهاي چون امريكا، چين، هند و روسيه ناشي است، به تشديد آلودگيهاي زيست محيطي منجر شده كه اثرات آن بر تمام كره زمين از جمله در كشور ماست كه باعث بروز خشكسالي و شايد ايجاد سيل در آينده و توفانهاي غباري كه از كشورهاي همسايه وارد ميشود، شده است و تجربه سختي از آن را داشتهايم و هنوز استاني نظير خوزستان با اين مشكل مواجه است و مردم آن نه تنها آسمان را نميبينند بلكه نفس كشيدن برايشان سنگين شده است.
وي افزود: همچنين ما با افزايش دما و كاهش منابع آبي روبه رو هستيم و به دليل مصرف بالاي انرژي با آلايندههاي زيادي مواجهيم.
واعظ جوادي خاطر نشان كرد: كشور در حال توسعه اقتصادي است و نياز به اشتغال در ميان جوانان زياد است و در كنار آن سهم آلايندههاي آب، خاك، هوا، پسابها و پسماندهاي نفت و گاز را داريم، به طوري كه پسماندهاي نفتي ما سالهاست كه انباشت شده كه بايد محل مناسبي براي اين پسماندهاي ويژه تعيين شود و عاقلانه نيست كه حجم عظيم از پسماند را دائما دفن كرد. مگر ما چقدر زمين داريم تا وضعيتي نظير كهريزك را شاهد باشيم و انتظار ميرود كه متخصصان نانو فناوري نيز روشي بهينه براي آن ارائه دهند.
معاون رييسجمهور در ادامه گفت: هر يك از فعاليتهاي معدني مس، سرب، روي و ذغال سنگ عناصر سنگين همراه خود را نظير سرب، جيوه و كاتونيوم آزاد ميكنند كه خوشبختانه در اين راستا، تحقيق در زمينه زمين پزشكي در كشور آغاز شده تا چگونگي اثرات فعاليتهاي معدني و صنعتي بر سلامتي انسان بررسي شود.
به گفته وي، فعاليتهاي معدني چون مس سرچشمه و يا زغال شويي در بخشهاي شمالي كشور كه پسماندهاي ويژهاي را در بر داشته و صرفا با ترسيب يا حوضچههاي ساده نميتوان آن را مديريت كرد و همراه با آن عناصر سنگين آزاد شده و وارد سفرههاي آب زيرزميني و رودخانهها خواهد شد، بايد مطالعه و رسيدگي شوند.
رييس سازمان حفاظت محيط زيست افزود: مصرف سموم و آفت كشها به خصوص در استانهاي شمالي بالا بود كه در سالهاي اخير مديريت شده است، اما اين مواد در نهايت وارد خاك ميشوند و از بين نميروند، مگر آنكه آنها را با مديريت به حلقههاي ساده اوليهاي كه همخوان با محيط است، بازگردانيم.اينكه طبيعت خودپالايي كند، زمان بر است و حال طبيعت نياز دارد كه آن را كمك كنيم تا به وضعيت ابتدايي خود باز گردد.
معاون رييس جمهور در ادامه به شش سوال به عنوان موضوعات قابل بررسي براي بهره مندي از اين فن آوري در محيط زيست و حل مشكلات آن اشاره كرد و گفت: به عنوان اولين مشكل، چگونگي مديريت ذرات غبار برخاسته از كشورهاي همسايه با به كارگيري نانو فن آوري مطرح است كه شايد در دوره تابستان با آن بيشتر مواجه باشيم، زيرا در حال حاضر بسياري از پروازها در خوزستان متوقف شده و ما ميتوانيم با مذاكره با اين كشورها، بخش سياسي موضوع را پيگيري كنيم.
همچنين چگونه ميتوان به كمك آن، عناصر سنگين و سموم آزاد شده در محيط را جذب و حذف كرده و محيط را سالم سازي كرد؟
وي افزود: چگونه با بكارگيري فن آوري نانو ميتوان سوختي توليد كرد كه احتراق آن كامل و بدون افزودن MTBE بوده و با كاهش آلايندهها، تنها CO2 و H2O بدون هيچ ماده آلي ديگري از آن خارج شود و به كمك يك سري جاذب و كاتاليست، بخار بنزين ايجاد شده را بتوان مديريت كرد كه حداقل مصرف را در بر داشته باشد.
به گزارش ايسنا، واعظ جوادي ادامه داد: دهها سال است كه فعاليتهاي نفتي در كشور انجام ميشود، اما پسماندها و پسابهاي آن باقي مانده و حال اين پرسش مطرح ميشود كه چگونه ميتوان پسماندهاي اين صنعت را مديريت و بازيافت كرد.
همچنين چگونه ميتوان براي نانوفن آوري استانداردسازي كرده و با تعيين مزايا و مخاطرات آن، آيين نامهاي براي اين فنآوري تنظيم كرده و بي محابا به سراغ آن نرفت.
وي در پايان با اشاره به آموزشهاي مورد نيازي كه به گفته وي طي دو سال در زمينه زيست فنآوري، لايحه ايمني زيستي و بانك ژن حتي در سطح محيط بانان نيز انجام شد، گفت: انجمن فن آوري نانو و متخصصان اين حوزه بايد در زمينه آموزش همگاني جنبههاي مختلف فن آوري نانو به سازمان حفاظت محيط زيست و كل جامعه كمك كنند و ما آماده اين همكاري هستيم.
انتهاي پيام
جمعه 31 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 391]