تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):چهار چيز از خوشبختى و چهار چيز از بدبختى است: چهار چيز خوشبختى: همسر خوب، خانه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851494738




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خاموشي برق و رشد مصرف گاز؛ تبعات يك اشتباه!


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: خاموشي برق و رشد مصرف گاز؛ تبعات يك اشتباه!


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي

خاموشي‌هاي گسترده اين روزهاي برق در كشور كه دليل عمده آن از سوي مسوولان وزارت نيرو كاهش توليد از نيروگاهاي برق‌آبي عنوان مي‌شود، شايد در نگاه اول با كمبود بارش و بارندگي‌هاي اخير توجيه‌پذير باشد، ولي اين كل ماجرا نيست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مساله اينجاست كه آب پشت سدها از مدت‌ها قبل جمع مي‌شود كه با پيش‌بيني‌ و مديريت درست قابل كنترل و ذخيره‌ براي شرايط بحراني و كم‌آبي است.

در واقع با توجه به برنامه‌هاي گسترده سدسازي در كشور طي سال‌هاي اخير و حتي قرار گرفتن ايران در جمع كشورهاي برتر در اين زمينه، تعداد سدها و در نتيجه نيرگاه‌هاي برق‌آبي در كشور كم نيست؛ به‌طوري كه روزانه 50 هزار مگاوات ساعت برق از اين طريق توليد مي‌شد، ولي در حال حاضر اين مقدار به روزانه 15 هزار مگاوات ساعت برق كاهش يافته است.

دليل عدم تدارك براي مواجهه با شرايط احتمالي كم‌آبي

حال اين سوال ايجاد مي‌شود كه با توجه به قرار داشتن ايران در منطقه خشك و نيمه خشك جغرافيايي و پيش‌بيني خشكسالي و كم آبي همانند وضعيت 40 سال گذشته ايران كه 20 سال آن با كم آبي روبرو بوده‌ايم، چرا تدبير و تدارك كافي براي مديريت آب پشت‌ سدها به كار بسته نشد؟

نگاهي به وضعيت جوي چند سال گذشته ايران مي‌تواند گواه خوبي بر اين ادعا باشد. ميزان بارش‌هاي جوي ايران طي 6 ماه اول سال آبي 1380ـ 1379 حدود 21 درصد نسبت به متوسط 32 ساله دوره مشابه كاهش نشان مي‌دهد. ميانگين دما طي همين دوره در بعضي مناطق تا حدود 4 درجه سانتي‌گراد افزايش يافته، ذخيره آب تعدادي از سدهاي مهم از جمله كرج، لتيان، لار، جيرفت، استقلال ميناب، سفيد رود، زاينده رود و درودزن تا حدود 50 درصد كاهش يافته و حجم روان‌آب 36 رودخانه شاخص كشور نيز نسبت به متوسط دراز مدت حدود 45درصد و در برخي حوضه‌ها نظير هرمزگان، كرمان، سيستان و بلوچستان و خراسان تا حدود 80 درصد كم شده است. به راستي با وجود اين شرايط آيا مسوولان وزارت نيرو نمي‌بايست از قبل براي رويارويي با شرايط بحران چاره‌انديشي كنند؟

البته گفته مي‌شود كه در وزارت نيرو همواره براي مواجهه با سيل تدبير انديشي مي‌شود، به‌طوري كه طرح جامع سيل از چند سال پيش به مرحله اجرا درآمده است، ولي براي خشكسالي به جز چند دستوالعمل و آيين‌نامه كار ديگري انجام نشده است و وقتي در اين باره نظر مسوولان وزارت نيرو را جويا مي‌شويم پاسخ درخور تاملي دريافت مي‌كنيم.

سازمان هواشناسي مقصر اصلي؟!

آنان معتقدند كه سازمان هواشناسي مقصر اصلي اين ماجراست! زيرا پيش‌بيني كارشناسان اين سازمان براي خشكسالي سال آبي امسال كاهش 20 درصدي بارش برف و باران بود، اما به طور كم سابقه‌اي اين ميزان به بيش از 50 درصد كاهش يافت.

طبق گفته زرگر ـ معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا ـ افزون بر تاخير 20 تا 60 روزه در بارش باران در كشور، زمستان گذشته سرماي بي‌سابقه‌اي در كشور حاكم شد كه مسوولان براي حفظ جان هموطنان در اقصي نقاط كشور مجبور به افزايش توليد دو درصدي نيروگاه‌هاي برق‌آبي شند.

او معتقد است كه پيش‌بيني خشكسالي در كشورهاي ديگر نيز تنها از 12 هفته قبل (سه ماه) ميسر است و ما در ايران اشتباه كرديم و كاهش بارش‌ها بيشتر از پيش‌بيني‌ها شد.

اما اتفاقي كه افتاد چه بود؟ از آنجايي كه بخش مهمي از بارش‌هاي سالانه كشور در دو ماه اسفند و فروردين صورت مي‌گيرد، براساس مدل پيش‌بيني رفتار سيلاب‌ها در سال‌هاي گذشته، حجم قابل توجهي از مخازن سدها جهت كنترل سيلاب‌ها و جلوگيري از آثار مخرب آنها هر ساله

در طول هفته‌هاي قبل از بارش تخليه مي‌شود، به‌طوري كه اگر كنترل سيلاب‌ها توسط سدهاي ساخته شده صورت نگيرد، بسياري از شهرهاي خوزستان با سيلاب‌هاي مخرب و غير قابل كنترل تهديد خواهند شد.

در طول زمستان گذشته نيز طبق اعلام وزرات نيرو، با توجه به گزارش‌هاي ارسالي سازمان هواشناسي كه سال آبي نرمالي را پيش‌بيني كرده بود، مسوولان بخش آب كشور حجمي از مخازن سدهاي كشور را براي كنترل سيلاب‌هاي احتمالي خالي كردند، اما آنچه كه به وقوع پيوست بروز خشكسالي و بارش‌هاي پراكنده و كم حجمي بود كه سبب پر نشدن ظرفيت ذخيره آب پشت‌ سدها و عدم امكان توليد برق از ميزان آب موجود در مخازن سدهاي كشور و در نتيجه از دست رفتن حدود 10 درصد از ظرفيت توليد برق كشور (3 تا 4 هزار مگاوات) شد.

در حالي كه تامين 10 درصد از برق مصرفي كشور بر عهده نيروگاه‌هاي برق‌آبي است، در حال حاضر با توجه به كاهش حجم بارش‌ها به كمتر از نصف متوسط بارش سالانه، حجم ورودي آب به مخازن سدها با 60 درصد كاهش مواجه شده، به طوري كه حجم آب مخازن پشت سدها كه در سال گذشته و در همين ايام حدود 25ميليارد متر مكعب بوده، اكنون به كمتر از 14 ميليارد متر مكعب رسيده است.

با اين شرايط بايد دعا كرد كه سال آبي 1388 ـ 1387 همانند امسال نباشد، زيرا در اين صورت سال آينده با مشكلات جدي‌تري مواجه خواهيم شد.

لازم به يادآوري است كه در حال حاضر نيروگاه‌هاي حرارتي، گازي و سيكل تركيبي با حداكثر ظرفيت خود مشغول توليد برق هستند كه همين امر موجب رشد بي‌سابقه مصرف گاز (خوراك نيروگاه‌ها) شده است، طوري كه طبق اعلام كسايي‌زاده - مديرعامل شركت ملي گاز - روزانه حدود 155 ميليون متر مكعب گاز روانه نيروگاه‌ها مي‌شود. از سوي ديگر اين وضعيت امكان بروز مشكل فني و خرابي در نيروگاه‌ها را نيز افزايش مي‌دهد كه به طور حتم خروج يك نيروگاه‌ از مدار نيز مي‌تواند اثرات نامطلوبي بر وضعيت فعلي داشته باشد. اين در حالي است كه طبق گفته حجت ـ مديرعامل سازمان مديريت برق ـ روزانه حدود 550 تا 600 مگاوات برق از كشورهاي همسايه شمالي برق وارد مي‌كنيم و مذاكره افزايش حجم واردات برق نيز ادامه دارد. البته ناگفته نماند كه طبق تعهدات، روزانه حدود 300 مگاوات برق نيز بايد صادر كنيم كه عمده آن به عراق است.

با در نظر گرفتن اين شرايط و با يك حساب سرانگشتي مي‌توان به اين نتيجه رسيد كه با مصرف فعلي روزانه 33 هزار و اندي مگاوات ساعت برق و توليد 31 هزار و اندي مگاوات ساعت برق و واردات ذكر شده، به طور متوسط روزانه با چيزي حدود هزار مگاوات كاهش برق مواجه هستيم كه از طريق اعمال خاموشي در شبكه جبران مي‌شود، ولي به طور حتم اين شرايط با گرم‌تر شدن هوا و رسيدن به فصل تابستان كه اوج مصرف برق را به همراه دارد، ويژه‌تر و سخت‌تر خواهد شد، به طوري‌كه برق مصرفي در پيك مصرف يعني مرداد ماه به 38 هزار مگاوات در كل كشور خواهد رسيد و اين در حالي است كه ميزان برق توليدي 34 هزار و 500 مگاوات خواهد بود. يعني در اين فصل ميزان كمبود در شبكه به 3500 مگاوات خواهد رسيد. البته ناگفته نماند كه وزارت نيرو نيز برنامه به مدار آوردن چند نيروگاه حرارتي در فصل تابستان را در دست دارد.

گزارش از: خبرنگار ايسنا حسين غلامي

انتهاي پيام
 چهارشنبه 29 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 177]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن