واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: مهمترين برنامه هاي آموزشي قوه قضاييه تشريح شد
تهران – خبرگزاري ايسكانيوز: معاون آموزشي قوه قضائيه مهمترين برنامه ها و اقدامات اين بخش را تشريح كرد و گفت: پس از سال 78 اقدامات مهمي در اين زمينه صورت گرفته كه بايد آن را دوره تحول و شكوفايي آموزش قوه قضاييه ناميد.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، وي كه در آستانه هفته قوه قضائيه در مورد مهمترين اقدامات بخش آموزشي قوه قضاييه سخن مي گفت، افزود: گام اول در اين زمينه توسعه ساختاري آموزش از طريق ارتقاي اداره كل آموزش و استخدام و گزينش قضات به معاونت آموزش و تحقيقات بود.
وي اظهار داشت: با تشكيل معاونت آموزشي زمينه تخصصي شدن فعاليت هاي آموزشي و انسجام آن فراهم شد.
جواهري اقدام ديگر در اين خصوص را مشخص كردن اهداف نظام آموزشي عنوان كرد و گفت: در اين دوره ماموريت هاي آموزشي معاونت از جهت دامنه و شمول مشخص شد و طبقه بندي مختلفي در اين حوزه شكل گرفت.
وي اقدام ديگر را توسعه آموزش از طريق تعيين استقرار فرآيند آموزش عنوان كرد و اظهار داشت: نيازسنجي آموزش براي سطوح مختلف متقاضيان و نظارت بر فرآيندهاي آموزشي و ارزيابي در آموزش صورت گرفت.
جواهري گفت: بر اين اساس بالغ بر 800 دوره آموزشي شناسنامه دار طراحي و در اختيار دادگستري هاي سراسر كشور قرار گرفت.
وي تصريح كرد: آموزش بر اساس نيازهاي علمي شكل گرفته و از جهات مختلف با نگاه تخصصي به مسائل، روند تكاملي خود را طي مي كند.
معاون آموزشي قوه قضائيه با بيان اينكه شاخص هاي عملكردي اين قوه در سال هاي بعد از انقلاب تا سال 78 در مقايسه با شاخص عملكرد 78 تاكنون حجم كارها پايين بوده، اظهار داشت: تا قبل از 78 عمده محور فعاليت ها ، نشست قضايي و كارآموزي قضايي ضمن تحصيل بود كه البته اين به معني نفي اقدامات آموزشي نيست.
معاون آموزشي قوه قضائيه در مورد شاخص عملكردي اين بخش پس از سال 78 افزود: شاخص تعداد شركت كننده، ميزان ساعت آموزشي، سرانه آموزشي ، گزارش دوره هاي كارآموزي قضايي و وضعيت متون آموزشي تدوين و توزيع شده بيانگر ايجاد تحول در حوزه آموزش است.
جواهري در مورد اهم اقدامات صورت گرفته در سال گذشته گفت:14 هزار و 150 كلاس داير و 148 هزار و 436 نفر در اين كلاس ها شركت كردند.
جواهري گفت: در سال 86 مجموعه 58 جلدي تحت عنوان رويه هاي قضايي تهيه شد.
وي يكي از ابتكارات معاونت آموزش را طرح برگزاري جشنواره راي عنوان كرد و گفت: در اين جشنواره هزار و 99 نفر از قضات شركت داشتند كه 229 راي به عنوان راي ممتاز توسط هيات داوران مشخص شد.
جواهري يكي از اقدامات براي كاهش اطاله دادرسي را راه اندازي مشاور قضايي تلفني عنوان كرد و گفت: هموطنان با تماس با اين واحد مشكلات و مسائل خود را مطرح كرده و قضات مجرب به آن ها مشاوره مي دهند.
وي در بخش ديگري از نشست خبري در پاسخ به اينكه بنا بر فرمايش امام خميني (ره) قوه قضاييه كمتر از قضات فقيه برخوردار است، در اين زمينه چه اقداماتي صورت گرفته است گفت: در حقيقت همان طور كه امام فرمودند راه حل تربيت قاضي را در وصيت خود از حوزه علميه خواسته بودند كه بر اين اساس در حوزه علميه نيز مركز تخصصي قضايي اسلامي شكل گرفته اما هنوز به هدف تربيت قاضي فقيه و مجتهد نرسيده و ما نيز علاقه منديم بستر اين كار هرچه بيشتر و گسترده تر فراهم و خروجي آن به تامين خواست امام منتهي شود.
وي در مورد پالايش علمي قضات گفت: در اين راستا اقدامات گسترده اي از جمله طراحي دوره هاي آماده سازي و نوسازي و نيز برگزاري آزمون اختبار قضات مشغول به خدمت (دوره آزمايشي) صورت گرفته است.
وي افزود: در اين ميان هزار و 500 الي هزار و 600 نفر از قضات در آزمون اختبار شركت كرده و افرادي كه به خاطر ضعف علمي معرفي شدند در دوره هاي غني سازي آموزشي حضور مي يابند.
وي در مورد سطح علمي قضات گفت: حوزه هاي قضايي تخصصي و دانش قضايي حداقل ليسانس است.
جواهري با بيان اينكه در دوره سوم قضايي(پس از سال 78) سطح تحصيلات قضايي 1200 تا 1300نفر از قضات تا مقطع كارشناسي ارشد ارتقا يافته، گفت: اگر مبناي علمي دوره كار آموزي باشد در دوره هاي اخير ميانگين معدل 17به بالا بوده و اين درحالي است كه نظر رييس قوه قضاييه معدل 20 است./06/131
سه شنبه 28 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]