واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون بهداشت و درمان بنياد شهيد وامور ايثارگران : ۴۰۰هزار نفر از جانبازان ضايعات ناشي از اصابت تير يا تركش دارند
به گزارش خبرنگار ايرنا ،دكتر حسن عراقي زاده معاون بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران در آيين گشايش اولين كنگره روشهاي نوين تشخيصي و درماني استئوميليت ( عفونتهاي مزمن استخوان ) گفت : تعداد كل جانبازاني كه براي آنها پرونده جانبازي تشكيل شده است را ۴۹۰هزار نفر اعلام است كه از اين تعداد ۴۰۰هزار نفر داراي ضايعات ناشي از اصابت تير يا تركش هستند.
وي افزود : از تعداد كل جانبازان ، ۴۰هزار نفر را جانبازان شيميايي و در حدود ۴۵هزار نفر جانبازاني كه داراي مشكلات اعصاب و روان هستند ، تشكيل ميدهند.
عراقي زاده ، يكي از دلايل مهم برگزاري اين كنگره را تعداد بالاي جانبازاني دانست كه داراي عفونتهاي مزمن استخواني هستند و گفت : عفونت استخوان از دردهاي مزمني است كه نياز به درمانهاي بسيار سخت دارد و گاهي اوقات جانبازان براي درمان بيش از ۳۰عمل جراحي انجام داده اند.
معاون بهداشت بنياد شهيد و امور ايثارگران ،همچنين شناخت روشهاي نوين پاراكلينيكي در تشخيص عفونتهاي مزمن استخواني ، نحوه درمان غير جراحي اين بيماري ، آشنايي با پيشرفتهاي تكنولوژيك ، كاهش عوارض ناشي از بستري هاي طولاني مدت و جراحيهاي مكرر ، تبادل اطلاعات و تجربيات متخصصان را از ديگر اهداف برگزاري اين كنگره برشمرد .
وي بودجه بخش بهداشت و درمان بنياد شهيد در سال گذشته را ۱۴۰ميليارد تومان اعلام كرد و گفت : امسال اين بودجه به ۱۷۰ميليارد تومان افزايش داشته است .
به گفته عراقي زاده بودجه اختصاص يافته به بخش بهداشت بنياد شهيد و امور ايثارگران براي هزينههاي اساسي و جدي كافي است .
وي گفت : اين بودجه براي درمان كل جامعه ايثارگري شامل جانبازان ، خانوادههاي شهدا و آزادگان و... اختصاص دارد كه جمعيتي بالغ بر يك ميليون نفر را تشكيل ميدهد .
عراقي زاده با اشاره به اينكه بيش از ۹۹درصد از موارد درماني جانبازان در طول هشت سال دفاع مقدس و پس از آن توسط متخصصان ايراني انجام شده گفت : اين امكان فراهم شده تا هنگام نياز ، از مشاوره و كمك ساير پزشكان اقصي نقاط دنيا بهره مند شويم .
وي گفت : تصور برخي از مردم بر اين بود كه پس از سالهاي دفاع مقدس ، دردهاي مجروحين تمام شود ، ولي امروز پس از ۲۰سال از آخرين روزهاي دفاع مقدس ، شاهديم كه دردها و آلام مجروحان به شدت باقي است و مزمن شده است.
وي با تاكيد بر اينكه بايد نظام سلامت ما براي دردهاي مزمن جانبازان اقدام كند.گفت : امروز تحمل دردهاي مزمن جانبازان بسيار دشوارتر از مراحل اوليه است و اين دردها نه تنها خود جانباز بلكه خانواده و اطرافيان او را تحت تاثير قرار ميدهد.
عراقي زاده با اشاره به اينكه در ايران ما شاهد حوادث ترافيكي بسيار و حوادث غير مترقبه نظير سيل و زلزله هستيم و اين حوادث ميتواند همراه با خود دردهاي مزمن فراواني را به همراه داشته باشد ، گفت : نتايج اين كنگره تنها براي جانبازان نيست و ميتواند براي درمان دردهاي مرمن استخواني ساير بيماران نير موثر باشد .
وي عوارض به جاي مانده از صدمات مغزي و نخاعي مزمن شده و ضايعات هم زمان چند دستگاه بدن را از ديگر مشكلات جانبازان برشمرد و گفت : غالب جانبازان در بيش از يك اندام دچار عوارض هستند.
وي گفت : اين جانبازان در طول ۲۰سال گذشته براي درمان دردهاي خود به پزشكان مختلفي مراجعه كرده و تحت پروتكلهاي درماني متفاوت و حتي تداخل هاي درماني مختلف قرار گرفتهاند .
وي خاطر نشان كرد :متاسفانه علي رغم صرف هزينه و وقت بسيار فراوان به نتيجه مطلوب دست نيافتهاند .
عراقي زاده گفت : بخش بهداشت و درمان بنياد شهيد استفاده از كلينيكهاي چند تخصصي را به عنوان رويكرد خود در برخورد با اين بيماريهاي مزمن شده و چند ارگاني در نظر گرفته است .
وي با اشاره به اينكه اين رويكرد از سه سال پيش در كلينك درد بيمارستات خاتم الانبيا ( ص ) به درمان بيماران پرداخته و تا كنون بيش از يك هزار بيمار تحت درمان قرار گرفتهاند ، گفت : در اين كلينيكها جندين متخصص با تخصصهاي مختلف حول يك موضوع تمام بيماريهاي يك جانباز را بررسي كرده و به درمان آن ميپردازند .
وي از تمام دانشگاههاي علوم پزشكي كشور و وزارت بهداشت درخواست كرد تا از الگوي استفاده از چند متخصص در كلينيكهاي تخصصي براي درمان بيماران استفاده كرده و به جاي مراجعه بيمار به چند متخصص ، متخصصان مربوط به يك بيماري را در يك جا جمع كنند.
وي برپايي كلينيكهاي تخصصي را از نظر اقتصادي هم به صرفه دانست و گفت :
ميزان ابتلا به عفونتهاي مزمن استخوان در دنيا يك در هزار در شرايط عادي است كه هزينههاي درمان به شرط آنكه بدون عارضه باشد ، در حدود چهار تا شش هزار يورو است و اين در حالي است كه اگر اين بيماران تحت درمان در كلينيكهاي چند تخصصي قرار گيرند ، هزينه درمان آنها به سه هزار و ۵۰۰ يورو كاهش مييابد .
وي با تاكيد بر اهميت پژوهش و آموزش در اجراي تمام برنامهها ، خاطر نشان كرد : معاونت بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران ، بخش آموزش و پژوهش را جدا از درمان در نظر نميگيرد .
برگزاري كارگاههاي آموزشي و آشنايي شركتكنندگان با اصول روشهاي كمكي نوين در درمان و بازتواني بيماران مبتلا به استئوميليت مزمن از ديگر برنامههاي اين كنگره است .
اولين كنگره روشهاي نوين تشخيصي و درماني استئوميليت ( عفونتهاي مزمن استخوان ) از امروز به مدت دو روز در تالار امام بيمارستان امام خميني تهران برگزار ميشود .
اين كنگره به همت كلينيك فوق تخصصي استئوميليت بيمارستان ساسان و حمايت معاونت بهداشت و درمان بنياد شهيد و امور ايثارگران و با همكاري پژوهشكده مهندسي و علوم پزشكي جانبازان ، جمعيت هلال احمر ايران ، بيمارستان فوق تخصصي بركمنز هايل آلمان ، دانشگاه بوخوم آلمان و دانشگاههاي علوم پزشكي بقيه الله ، ايران و تهران برگزار ميشود .
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]