تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):از به زبان آوردن سخنان زشت بر حذر باش. زیرا فرومایگان را گرد تو جمع می کند و گرانم...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815539298




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سخنگوي وزارت خارجه : بسته پيشنهادي ايران راهكار جامعي براي حل و فصل بحران هاي جهان و مسئله هسته اي است


واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: سخنگوي وزارت خارجه : بسته پيشنهادي ايران راهكار جامعي براي حل و فصل بحران هاي جهان و مسئله هسته اي است


تهران - خبرگزاري ايسكانيوز: سخنگوي وزارت خارجه تاكيد كرد: بسته پيشنهادي اخير ايران راهكار جامعي براي حل و فصل بحران هاي مختلف جهان از جمله موضوع هسته اي است.

به گزارش روز شنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز" به نقل از اداره كل اطلاعات و مطبوعات وزارت خارجه سيد محمد علي حسيني اظهار داشت: در نظام روابط بين الملل آنچه كه عمدتا مؤلفه هاي قدرت ملي را ترسيم مي كند عناصر نسبتاً با ثباتي مانند جمعيت، جغرافيا، منابع طبيعي، توانايي اقتصادي، قدرت صنعتي يا تكنولوژيك، آمادگي نظامي در كنار عناصر كيفي مانند تاريخ و تمدن، روحيه ملي، نفوذ فرهنگي و ... است.
وي دردانشگاه ويكتورياي نيوزلند تصريح كرد: كشورهايي كه از اين مواهب به نسبت بيشتري برخوردار هستند مي توانند ادعا كنند كه در سلسله مراتب اقتدار جهاني از رتبه هاي ممتازتري برخوردارند. به عبارت ديگر در نظام روابط بين الملل رويكرد كشورها نسبت به يكديگر متاثر از مؤلفه هاي قدرت پيش گفته است.
وي افزود: با وقوع انقلاب اسلامي در فوريه 1979، تغيير حكومت در ايران نه به مفهوم جابجايي قدرت بلكه ارائه طرحي نو بمنظور برقراري يك نظام مردمي مستقل و بدون وابستگي و معرفي الگويي كامل ازمردمسالاري ديني و جامعه اي در حال توسعه بر مبناي ايدئولوژي اسلام بوده است.
حسيني گفت: اين الگو در حوزه سياست خارجي تبيين كننده نظامي مبتني بر دو ويژگي اساسي است كه از آن به ` نفي سلطه گري` و `نفي سلطه پذيري` ياد مي شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران با الهام از تعاليم دين مبين اسلام و با برخورداري از تجربه تاريخي خود اين رويكرد اساسي را به عنوان يك اصل در قانون اساسي مورد توجه قرار داده مبني بر اينكه پذيرش هرگونه سلطه اجانب بر كشور، امري منفور و مردود بوده و دولت ايران نيز حق هيچ گونه سلطه گري بر ساير ملل را ندارد.
وي تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران روابط مسالمت آميز با همه كشورهاي جهان را سرلوحه سياست خارجي خود قرار داده و بر همين اساس دست دوستي و مودت خود را به سمت همه كشورها دراز كرده و از هرگونه روابط متوازن و برادرانه استقبال مي كند.نداي ملت ايران، عدالت، صلح، برادري و برابري براي همه جهانيان است.
سرپرست معاونت آسيا و اقيانوسيه وزارت خارجه تصريح كرد: متاسفانه در فضاي بعد از جنگ دوم جهاني و بدنبال شكل گيري معادلات قدرت در نظام روابط بين الملل، ما شاهد نوعي هژموني ناعادلانه و سيطره بخش كوچكي از قدرت هاي سلطه طلب بر ساير كشورها و ملتها هستيم.
وي افزود: بخصوص با فروپاشي نظام هاي كمونيستي، برخي از اين قدرت ها با شعار `يا همه با ما هستند و يا عليه ما` درصدد توسعه اميال سلطه طلبانه و يكجانبه گرايي برآمدند كه اين موضوع با رويكرد ساختاري بسياري از كشورهاي مستقل از جمله جمهوري اسلامي ايران سازگار نبوده و عملا كشورهاي آزاد و غيرمتعهد و طرفدار چندجانبه گرايي در تقابل با نظام سلطه جبهه مقتدري را تشكيل دادند.
وي اظهار داشت: طي سه دهه گذشته قدرت هاي سلطه گر با استفاده از اهرم هاي مختلف، تحميل جنگ، توطئه كودتا، تحريم اقتصادي، ترويج واگرايي قومي و تبليغات گسترده رسانه اي عليه ملت ايران به عنوان يكي از قطب هاي اصلي مخالف نظام سلطه سعي كرده اند از طرح انديشه هاي حق طلبانه و عدالتخواهانه ملت ايران جلوگيري به عمل آورند.
وي تصريح كرد: بدنبال وقوع حادثه تروريستي 11 سپتامبر در آمريكا كه علل، انگيزه ها و چگونگي انجام آن همچنان ناشناخته باقي مانده است، فضاي حاكم بر جهان تبديل به يك فضاي امنيتي شد كه برخي قدرت ها با استفاده از اين فضا، به پيشبرد اهداف راهبردي خود كه در شرايط صلح و آرامش جهاني ميسر نبود، همت گماردند.
حسيني گفت: اين قدرت ها با ناديده انگاشتن ساز و كارهاي بين المللي و حقوق ساير ملت ها با اتخاذ رويكردهاي يكجانبه گرايانه مبادرت به تهاجم به افغانستان و عراق كردند. وجود بهانه اي بزرگ به نام مبارزه با تروريسم، ميدان را براي تاخت و تاز آنها و چنگ اندازي بر منابع ثروت ملت هاي مظلوم در خاورميانه بويژه منابع نفت و انرژي فراهم ساخت.
وي اظهار داشت: وجود رژيم غاصب صهيونيستي در خاورميانه كه با تصاحب زورمدارانه سرزمين هاي فلسطيني و اعراب و اخراج اجباري و كوچاندن صاحبان اصلي اين سرزمين ها شكل گرفت، به دليل فقدان امنيت و تزلزل در ثبات سياسي و ساختار اين رژيم تا دندان مسلح خود عاملي اساسي براي به آشوب كشيدن منطقه توسط آمريكا و اسرائيل بوده است.
سخنگوي وزارت خارجه گفت: جمهوري اسلامي ايران با رويكرد عدالت خواهانه خود براي همه جهانيان، عليرغم اعلام همبستگي با قربانيان حادثه تروريستي 11 سپتامبر از همان ابتدا با اقدامات يكجانبه گرايانه در عرصه بين المللي مخالفت ورزيده و ضرورت تقويت نقش سازمان ملل در تأمين صلح وثبات جهاني به عنوان نماد چند جانبه گرايي را يادآور شده است.

وي افزود: آنچه كه امروز در عراق و افغانستان مي گذرد، حاكي از شكست سياست هاي سلطه طلبانه بزرگترين ابرقدرت جهان است كه با برخورداري از عناصر كليدي قدرت بويژه نظامي گري و صرف صدها ميليارد دلار هزينه، عليرغم شعارهاي مبارزه با تروريسم و دموكراسي، عملكردي جز مشتعل ساختن خشونت و ناامني و قدرتمندتر ساختن تروريستها نداشته است.
وي گفت: جمهوري اسلامي ايران از همان ابتدا با پرداختن به ريشه هاي اصلي بحران و فزوني يافتن ناامني ها، عامل اصلي آن را اشغالگري و تروريسم دانسته و راه حل مشكلات مردم عراق و افغانستان را در اتخاذ يك ديپلماسي فراگير و بدور از يكجانبه گرايي عنوان نموده و حداكثر تلاش خود را براي تامين امنيت و كمك به مردم اين كشورها معمول داشته است.
سخنگوي وزارت خارجه تصريح كرد: حمايت از فرآيند انتخاب دولت در عراق و افغانستان و تعميق مناسبات با آنها و گفت و گو با آمريكا با هدف كمك به دولت عراق و برقراري امنيت و ثبات در اين كشور انجام شده است.
وي افزود: امروز تقريبا بر همگان ثابت شده است كه شكل گيري گروه هاي افراطي در افغانستان و قدرت طلبي صدام در عراق در سايه طراحي ها و همكاري هاي سازمان هاي اطلاعاتي و امنيتي آمريكا و برخي از قدرت هاي سلطه گر محقق شده بود.گرچه ناكارايي صدام و گروه هاي افراطي در تامين اهداف برخي قدرت ها و عدول آنها از حدود تعيين شده سرانجام ناگواري را براي آنها رقم زد، اما امروز متاسفانه اشغالگران با اتخاذ برخي تدابير مشكوك، بدنبال مداخله در فرآيند دمكراتيك و روي كار آوردن عناصري بدسابقه در عراق و افغانستان هستند.
حسيني گفت: در افغانستان توليد مواد مخدر نسبت به دوره قبل از اشغال اين كشور چند برابر شده است و دست هاي پنهان اجازه ريشه كن كردن اين بلا و كشت هاي جايگزين را نداده است.اين درحالي است كه ده ها هزار نيروي نظامي خارجي و واحدهايي از ناتو در آن كشور حضور دارند.
وي اظهار داشت: به اعتقاد خود كارشناسان آمريكايي، دوره پنج ساله جنگ عراق، شرم آورترين دوره تاريخ آمريكا بعد از جنگ ويتنام بوده و اين كشور با صرف حدود 3 تريليون دلار، پرهزينه ترين جنگ تاريخ بشر بعد از جنگ دوم جهاني را رقم زده است.
سخنگوي وزارت خارجه تصريح كرد: در اين جنگ تاكنون بيش از 4 هزار سرباز آمريكايي كشته و 30 هزار نفر از نيروهاي آمريكايي مجروح شده اند.
وي با بيان اينكه در اين جنگ، ميليونها عراقي كشته، زخمي و يا آواره شده اند،افزود: زيرساخت هاي آن كشور نابود شده، انواع بيماري ها در شهرها و روستاهاي عراق شيوع پيدا كرده است.آيا اين تراژدي تا قرن ها از صفحه تاريخ فجايع بشري مدعيان آزادي، دموكراسي و حقوق بشر پاك خواهد شد؟
حسيني با تاكيد بر اينكه اشغال سرزمين هاي فلسطيني و آوارگي ميليونها انسان بي گناه طي شش دهه گذشته به عنوان يك بحران مزمن خودنمايي مي كند.
وي افزود: براي حل اين معضل، تاكنون طرح هاي زيادي ارائه شده، اما اين طرح ها غالبا به دنبال پاك كردن صورت مسئله بوده و نسخه اي شفابخش براي درمان ريشه اي نبوده اند.امروز ارزش هاي تمدني و مفاهيمي چون دموكراسي، آزادي، حق توسعه و حقوق زنان و كودكان و خردسالان وقتي به فلسطين مي رسد، كاربرد خود را از دست مي دهد و همه آنها كه از اين واژه ها به عنوان ابزاري براي پيشبرد اهداف نامشروع خود بهره گرفته اند، تضييع حقوق ملت فلسطين براي آنها امري عادي است.
نوع رفتار غرب با موضوع تروريسم بطور آشكار مبتني بر استانداردهاي دوگانه و حاكي از عدم تساوي و تبعيض نژادي است.
وي گفت: هر روزه رسانه هاي ارتباط جمعي كشتار، آوارگي، درد و رنج و فرياد انسان هاي بي گناه را در سرزمين هاي اشغالي به تصوير مي كشند اما گويا اين، به امري عادي و مرسوم تبديل گرديده اما چنانچه چند شهروند غيرشرقي در مناطق مختلف جهان دچار حادثه شوند با حساسيت زايدالوصفي آن را مورد توجه قرار مي دهند.
وي اظهار داشت: تحولات اخير لبنان و توافق گروههاي مختلف سياسي در آن كشور نشان داد كه ملت ها توانايي مديريت بحران و حل مشكلات داخلي خود را دارند و مداخله بيگانگان و اشغال سرزمين ها تاثير منفي در پي دارد.
حسيني تصريح كرد: :ادامه اشغال عراق توسط آمريكا و برخي از متحدان آن نشان مي دهد كه آنها صرفا با هدف كسب منافع راهبردي خود عراق را مورد تاخت و تاز قرار داده اند؛ وگرنه ملت عراق و گروههاي سياسي آن كشور به حدي از بلوغ و بالندگي رسيده اند كه بتوانند همچون ملت لبنان مشكلات و اختلافات داخلي خود را كنار گذارده و كشور خود را بسازند.
وي گفت: موضوع فعاليت هاي هسته اي جمهوري اسلامي ايران امروز به عنوان يكي از محورهاي چالش برانگيز توسط برخي از قدرت هاي سلطه گر مطرح و با جار و جنجال هاي تبليغاتي و بهره گيري از ابزارهاي ناشايست براي تغيير رويكرد دولت ها، تلاش وسيعي براي اعمال فشار بر ملت ايران در جريان است.

حسيني اظهار داشت: به صراحت و با كمال صداقت عرض مي كنم كه موضوع فعاليت هاي مسالمت آميز هسته اي ايران به حدي شفاف و كاملا منطبق بر معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته اي و اساسنامه آژانس بين المللي انرژي اتمي است كه نشان مي دهد غوغاسالاران آمريكا صرفا از آن بمنظور تعامل ناعادلانه با ملت ايران و مقابله با پيشرفت هاي علمي و فني صلح آميز آنها بهره برداري مي كنند.
وي افزود: قدرت هايي كه امروز مصمم بر اعمال فشار بر ايران جهت كنار گذاردن همه فعاليت هاي هسته اي مسالمت آميز هستند، خود در دوران رژيم شاه پيشنهاد احداث نيروگاه و تاسيسات هسته اي در ايران را ارائه داده و همكاري هاي وسيعي با رژيم دست نشانده خود داشتند.
وي تصريح كرد: آنها كه ادعاي منع گسترش سلاح هاي كشتار جمعي را دارند، خود هر روز زرادخانه هاي هسته اي و شيميايي خود را انباشته مي سازند و با تسليح رژيم هايي چون رژيم بعث عراق و رژيم صهيونيستي، دست آنها را در كشتار انسان ها بازگذاردند.
سخنگوي وزارت خارجه تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران همواره اراده خود را براي همكاري نزديك با نهادها و سازمان هاي بين المللي در همه زمينه ها بخصوص در زمينه پيمان NPT به ثبوت رسانده و تمامي فعاليت هاي هسته اي صلح آميز كشورمان تحت نظارت بازرسان آژانس قرار دارد و گزارشات متعدد دبيركل آژانس، كوچكترين انحرافي را در فعاليت هاي هسته اي كشورمان گزارش نكرده است.
وي افزود: ايران براي رفع ابهامات و اتهامات بي اساس، به كليه سؤالات آژانس در قالب طرح مداليتي پاسخ داده و همكاري هاي فني و حقوقي كماكان ادامه دارد.
وي اظهار داشت: در كنار اين همكاري ها، با هدف اعتمادسازي تاكنون گفتگوهاي زيادي را با نماينده گروه 1+5 داشته و بسته پيشنهادي اخير كشورمان، راهكار جامعي را براي حل و فصل بحران هاي مختلف جهان از جمله موضوع هسته اي، مشكلات حقوق بشري، همكاري هاي اقتصادي جهاني، مبارزه هماهنگ با تروريسم و غيره ارائه نموه كه مي تواند پايه محكمي براي گفتگوها باشد.
حسيني تصريح كرد:ايران و نيوزيلند بيش از سه دهه است كه با هم روابط همه جانبه اي را آغاز نموده اند.
گرچه داد و ستدهاي تجاري محرك اصلي همكاريها در ابتداي راه بود اما امروز روابط ما همزمان در سطوح همكاري هاي تجاري، فني، علمي و آموزشي و همچنين مراودات سياسي جايگاه قابل قبولي را يافته است.
وي گفت: مواضع نرديك دو كشور در خصوص بسياري از تحولات بين المللي در سال هاي اخير، زمينه ها و فرصت هاي تبادل نظر و همكاري دو كشور در مجامع بين المللي را فراهم آورده است.
حسيني افزود:سفر متقابل وزراي امور خارجه نيوزيلند و ايران در سال هاي 2002 و 2004 و امضاي يادداشت تفاهم تشكيل `كميسيون همكاري هاي سياسي و اقتصادي` و متعاقبا برگزاري سه نشست كميسيون مشترك در ولينگتون و تهران حاكي از عزم دو كشور براي گسترش روابط دو جانبه است.
وي گفت: در بعد اقتصادي، علاوه بر مبادله كالا، ما شاهد اجراي برخي از پروژه هاي مربوط به انرژي توسط شركتهاي نيوزيلندي در ايران هستيم.
سخنگوي وزارت خارجه با بيان اينكه مذاكراتي در خصوص طرح هاي ديگري در زمينه هاي ارتباطات و ناوبري هوايي در جريان است، گفت: همايش فرصت هاي سرمايه گذاري و تجاري در جمهوري اسلامي ايران كه سال گذشته در آكلند برگزار گرديد و همچنين برگزاري همايش مشابه در تهران توسط نيوزيلند، بستري را براي آشنايي بيشتر بخش خصوصي دو كشور از ظرفيتهاي يكديگر فراهم آورده است.
وي افزود: در بعد علمي و فرهنگي تلاش خوبي براي آشنايي بيشتر مردم دو كشور از يكديگر انجام مي شود.در همين راستا، ما از افزايش سفرهاي توريستي مردم دو كشور استقبال مي كنيم.
حسينيگفت: البته حضور جامعه حدوداً 8000 نفري ايرانيان مقيم نيوزيلند و فعاليت هاي موفق آنها در عرصه هاي مختلف اجتماعي، اقتصادي و فرهنگي، فرصت مغتنمي براي آشنايي با فرهنگ و تمدن دو كشور مهيا ساخته است.
وي تاكيد كرد: ما اميدواريم كه روابط علمي آموزشي بين دو كشور با اجراي شش يادداشت تفاهم همكاري با دانشگاه هاي مختلف نيوزيلند و اعزام دانشجويان بورسيه ايراني به دانشگاه هاي شما بيش از پيش گسترش يابد.
حسيني براي شركت در سومين نشست كميته مشورتي سياسي، اقتصادي جمهوري اسلامي ايران و نيوزلند به اين كشور سفر كرده است./131
 شنبه 25 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[مشاهده در: www.iscanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 399]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن