واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: قريب آبادي به ايسنا خبر داد: سولانا بسته پيشنهادي 1+5 را به متكي تحويل داد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي خارجي
مديركل حقوقي وزارت امور خارجه از تحويل بسته پيشنهادي 1+5 توسط سولانا به وزير امور خارجه كشورمان خبر داد.
كاظم قريب آبادي، مديركل حقوقي وزارت امور خارجه كه در جلسه مذاكرات حضور داشت در گفتوگو با خبرنگار سياسي - خارجي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) با اشاره به ديدار صبح امروز خاوير سولانا و منوچهر متكي كه به مدت بيش از دو ساعت به طول انجاميد و دقايقي پيش به پايان رسيد اظهار داشت: در اين ديدار كه مديران 1+5 به غير از آمريكا نيز حضور داشتند پس از بحث و مذاكره بسته پيشنهادي 1+5 به وزير امور خارجه كشورمان تحويل داده شد.
سخنگوي دولت نيز صبح امروز در اين باره گفت كه بستهي پيشنهادي كه سولانا به تهران آورده با رويكرد تعليق ارايه نشده است.
غلامحسين الهام در جلسهي هفتگي خود با خبرنگاران افزود: ماموريت سولانا فقط تحويل بستهي پيشنهادي است.
وي در پاسخ به اين پرسش كه آيا سولانا با رييسجمهور ديدار ميكند يا نه نيز گفت: همانطور كه گفتم ماموريت سولانا فقط تحويل بستهي پيشنهادي است و هيچ قرار ملاقات ديگري نيست.
سخنگوي دولت همچنين گفت كه پيششرط توقف يا تعليق در فعاليت هستهيي قابل طرح نيست و بسته با اين رويكرد ارسال نشد.
وي افزود: اين بسته تحويل شده و پس از بررسي آن نظرات خود را ارايه ميكنيم.
اما بسته پيشنهادي 1+5 در حالي به ايران ارايه شد كه جمهوري اسلامي ايران پيشتر بسته پيشنهادي جامعي را براي حل مشكلات منطقهيي و بين المللي ارايه كرده بود كه شامل موارد زير است:
ايران آمادگي دارد مذاكرات همه جانبه و فراگيري را بر مبناي موضوعات سياسي و امنيتي، موضوعات اقتصادي، موضوع هستهيي آغاز كند.
بر اين مبنا، جمهوري اسلامي ايران آماده گفتوگو براي همكاري در جهت تقويت ثبات و تحكيم صلح عادلانه و پيشرفت مردم سالاري در مناطقي است كه از بي ثباتي، نظاميگري، خشونت و تروريسم رنج مي برند. اين همكاري ميتواند، در نقاطي از جهان به خصوص خاورميانه، بالكان، آفريقا و آمريكاي جنوبي شكل گيرد و همكاري براي كمك به مردم فلسطين در جهت يافتن طرحي جامع، پايدار، دموكراتيك و عادلانه براي حل موضوع 60 ساله فلسطين ميتواند نمونهاي از اين همكاريها باشد؛ مبارزه با تهديدهاي مشترك امنيتي و گفتوگو براي تحقق همكاري دسته جمعي جهت مبارزه با عوامل ايجاد كننده و تقويت كننده تهديدهاي امنيتي تروريسم، مواد مخدر، مهاجرتهاي غيرقانوني، جرائم سازمان يافته.
در زمينهي موضوعات اقتصادي، همكاري در زمينه انرژي و امنيت آن در عرصه هاي توليد، عرضه و انتقال و مصرف. همكاري در زمينه تجارت و سرمايه گذاري. كمك عمومي به رفع فقر از كشورهاي ضعيف و تلاش براي كاهش فقر و فاصله طبقاتي. كاهش آسيبهاي ناشي از نوسانات شديد قيمتها و باز تنظيم مناسبات پولي و مالي جهان براي حمايت از كشورهاي جهان.
در زمينهي موضوع هستهيي، ايران آماده است در يك نگرش جامع و به عنوان عضوي فعال و موثر از ان.پي.تي و آژانس، موضوعات ذيل، را در دستور كار قرار دهد:
حصول اطمينان بيشتر از عدم انحراف فعاليت هستهيي كشورها؛
ايجاد كنسرسيوم غنيسازي و توليد سوخت هستهيي در نقاط مختلف دنيا از جمله ايران، همكاري مشترك براي دستيابي و بهره گيري از فناوري صلح آميز هستهيي و تسهيل بهره مندي عموم كشورها از آن؛ تحقق خلع سلاح هستهيي و تعيين كميتهاي براي پيگيري اين موضوع؛ تقويت نظارت آژانس بر فعاليت هستهيي كشورها.
در زمينه همكاريهاي مشترك در ايمني و حفاظت فيزيكي هستهيي، تلاش در تشويق كشورها در اعمال كنترل صادرات تجهيزات و مواد هستهيي؛ جمهوري اسلامي ايران در چارچوب اين بسته آماده شروع مذاكراتي جدي و هدفمند براي نيل به نتيجهاي مشخص باشد. اين مذاكرات ميتواند پس از دورهاي مشخص (حداكثر 6 ماه ) مورد ارزيابي قرار گرفته و درباره ادامه آن تصميمگيري شود.
انتهاي پيام
شنبه 25 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 336]