واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: خانواده و سلامت جنسي / 20معاون ادارهكل سلامت شهرداري تهران:قرار نيست شهرداري مسئوليت ساير نهادها را در حوزه سلامت جنسي بر عهده گيرد
گروه اجتماعي: قرار نيست شهرداري تهران مسئوليت ساير دستگاههاي ديگر را انجام دهد و با آنها كار موازي كند اما من آمادگي اين سازمان را در راستاي ايجاد زمينههاي لازم براي طرح مسائل جنسي اعلام ميكنم.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، «خانواده و سلامت جنسي» از جمله موضوعاتي است كه از چندي پيش در سرويس اجتماعي اين خبرگزاري مطرح شده و در قالب سلسله گفتوگوهايي با كارشناسان بر ضرورت آن تأكيد شده است؛ اين گفتوگو دومين شماره از مجموعه مصاحبههايي است كه با رويكرد اجرايي تدوين شده و در قالب آن با مديركل سلامت شهرداري تهران به گفتوگو نشستيم.
«عباس استادتقيزاده» مديركل سلامت شهرداري تهران در ابتدا بر لزوم آموزش خانوادهها با مباني سلامت جنسي تأكيد كرد و با اشاره به اينكه توجه به سلامت جنسي يكي از موضوعات مهم در اين مركز است، گفت: موضوع سلامت جنسي بههمت اين ادارهكل به روشهاي مختلف و در قالب برنامههاي متفاوت به شهروندان تهراني آموزش داده ميشود.
وي برپايي سومين كنگره سراسري «خانواده و سلامت جنسي» در آذرماه سال 86 را از جمله اقدامات انجامشده در اين زمينه با مشاركت ادارهكل سلامت شهرداري تهران دانست و تصريح كرد: اين ادارهكل حمايت خود را به برگزاركنندگان اين كنگره اعلام كرده است تا در صورت لزوم در دورههاي آتي نيز با اين كنگره همكاري كند.
مديركل اداره سلامت شهرداري تهران در ادامه اظهار كرد: ما در نظر داريم باب گفتوگو و گفتمان درباره اين موضوع را تسهيل كنيم زيرا برپايي برنامههاي فرهنگي و طرح علمي آن قبح موجود در جامعه را كاهش ميدهد و مشكلات زيادي را حل و فصل ميكند.
اين مقام مسئول در شهرداري تهران ناآگاهي خانوادهها از ضرورت تربيت جنسي و همچنين نبود دسترسي به منابع موثق در اين امر را از جمله مشكلات كنوني دانست كه خانوادههاي زيادي را درگير خود كرده است و بيتوجهي به آنها زمينه بروز مشكلات جدي را فراهم ميكند.
تقيزاده توليد اقلام فرهنگي ـ آموزشي در زمينه سلامت جنسي و توزيع آن را از ديگر اقدامات انجام شده توسط اين مركز دانست و افزود: ادارهكل سلامت شهرداري تهران سال گذشته بستههاي فرهنگي را با موضوع بلوغ به تفكيك دختر و پسر و بيماريهاي جنسي تهيه و در ميان شهروندان تهراني توزيع كرد.
اين عضو فعال در شهرداري تهران در پاسخ به پرسش ايكنا مبني بر آمار و نحوه توزيع آن گفت: آمار دقيقي از آن به ياد ندارم اما اين محصول فرهنگي در همه مراكز فرهنگي شهر تهران و 80 خانه سلامت وابسته به ادارهكل سلامت شهرداري تهران توزيع شد و تأكيد بر اين بود كه اين اقلام در اختيار خانوادهها قرار گيرد نه نوجوانان.
وي فرهنگسازي را مهمترين رويكرد شهرداري تهران در طرح اين مسائل عنوان و تصريح كرد: علاوه بر اين، موضوع سلامت جنسي در رأس فعاليت خانههاي سلامت ادارهكل سلامت شهرداري تهران نيز قرار دارد كه با ارائه مشاورههاي فردي و گروهي به زوجين جوان در اين راستا اقدام ميشود.
اين عضو فعال در شهرداري تهران با اشاره به آماري كه توسط مراكز مشاوره خانواده اين ادارهكل منتشر شده است، اظهار كرد: طبق اين آمار بيشترين مشكلات مراجعان به اين مراكز مربوط به اختلافات خانوادگي ناشي از بيتوجهي به روابط مناسب زناشويي و نبود تعامل مناسب ميان نوجوانان و والدين در زمان بلوغ است.
به گفته تقيزاده ارائه خدمات مشاورهاي به 300هزار نفر، برپايي همايشهاي گروهي و كلاسهاي آموزشي در سطح مناطق مختلف حاكي از توجه ادارهكل سلامت شهرداري تهران به سلامت جنسي خانوادههاست.
وي افزود: ارائه آموزشهاي مختلف به خانوادهها بهويژه زنان و نوجوانان در مدارس از ديگر اقداماتي است كه با همكاري وزارت آموزش و پرورش و اين مركز انجام شده و با استقبال شهروندان تهراني نيز مواجه شد.
اين مقام مسئول در شهرداري تهران با اشاره به تدوام اين اقدام، در تشريح ديگر فعاليتهاي انجامشده در مدارس تصريح كرد: بيشتر اين فعاليتها به بحث نرمافزاري معطوف شد و در سه بخش آموزش دانشآموزان، والدين و مربيان بهداشت مورد توجه قرار دارد.
به گفته وي در بخش دانشآموزي آشنايي غيرمستقيم دانشآموزان با مفاهيم جنسي مرتبط است بهطوريكه نوجوانان با آشنايي با بيماريهاي جنسي از قبيل ايدز با تبعات منفي ناشي از پايبند نبودن به سلامت جنسي آشنا شوند.
اعزام مربيان و كارشناسان خبره در حوزه مشاوره براي آموزش والدين نسبت به تعامل درست با فرزندان و آموزش مربيان بهداشت مدارس در زمينه پاسخگويي به سؤالات جنسي دانشآموزان از فعاليتهاي مورد توجه در بخش والدين و مربيان آموزشي است كه تقيزاده به آن اشاره كرد.
مديركل اداره سلامت شهرداري تهران در پاسخ به پرسش خبرنگار ايكنا مبني بر اينكه آيا اين فعاليتها با سازمانها و نهادهاي ديگر نيز صورت ميگيرد، اظهار كرد: قرار نيست شهرداري تهران مسئوليت ساير دستگاههاي ديگر را انجام دهد و با آنها كار موازي كند اما من آمادگي اين سازمان در راستاي ايجاد زمينههاي لازم براي طرح مسائل جنسي را اعلام ميكنم.
وي در پايان اين گفتوگو افزود: شهرداري تهران حاضر است تمام امكانات خود را صرف اقداماتي كند كه باعث ارتقاي سلامت شهروندان شود و در اين زمينه از هرگونه همكاري دستگاههاي ديگر استقبال ميكند البته تشكيل شوراهاي سلامت در محلههاي شهر تهران زمينه همكاري مساعدي با سازمان بهزيستي، وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و هلال احمر را فراهم كرده است.
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 297]