واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: آثار آيتالله طاهريخرمآبادي
صدرا صدوقي: آنچه پيشرو داريد مجموعهاي پنج جلدي است كه آيتالله سيدحسن طاهريخرمآبادي در آن باورهاي شيعي را با مدد جستن از قرآن و حديث و نيز با استفاده از منابع كهن و دست اول سنت تبيين نموده است. ناشراين آثار بوستان كتاب قم است.
دعا و توسل
هنگامي كه شيعيان به ائمه (ع) متوسل ميشوند، بدين معنا نيست كه آنان فاعل مستقل هستند، بلكه واسطه بين خداوند و مردم ميباشند. انبيا و ائمه (ع) فاعل مستقل نيستند، بلكه همه آنها واسطه هستند و اگر كسي اينان را فاعل مستقل بداند، شرك است و شيعيان نيز معتقدند اين امر صحت ندارد. (يعني مساله فاعل مستقل بودن و انبيا و ائمه (ع))، اين اثر به تبيين اين امر در قالب احاديث و روايات و آيات قرآني ميپردازد.
توحيد و زيارت
زيارت كردن، تبرك جستن، حاجت خواستن و انواع احترامهاي متداول ميان همه مسلمانان- اعم از شيعه و سني- كه به قبور پيامبر، ائمه (ع)، صلحا و حتي عالمان ديني صورت ميگيرد، سبب شده كه وهابيان، مسلمانان را به شرك در عبادت متهم كنند. لذا در اين اثر ابتدا اقسام توحيد و شرك و تبيين صحيح توحيد در عبادت مطرح شده است، سپس به بيان دلايل استحباب زيارت قبر رسول خدا (ص) و مومنين پرداخته و با بهرهگيري از آيات و روايات، اقوال علماي سني و شيعه و سيره صحابه، جايز بودن و در برخي موارد استحباب موكد آن به اثبات رسيده است.
تبرك و قبور
از جمله مسائلي كه وهابيان فوقالعاده به آن حساس هستند و اغلب فرق اسلامي را بدين بهانه به شرك متهم كردهاند، تاسيس بنا بر قبور پيامبران و اوليا (ع) و تكريم آن است. ابن تيميه و شاگردان ابن قيم و به پيروي از آن دو محمدبن عبدالوهاب اولين كسانياند كه مساله حرمت بناي بر قبور را مطرح كردند و وهابيون اقدام به تخريب قبور نمودند و اين در حالي بود كه تا قرنها قبور پيامبر (ص) و امامان (ع) و بزرگان و حتي قبر ابوحنيفه داراي بارگاه بود و مورد تكريم و احترام تمامي فرقهها قرار ميگرفت. در اين اثر به بيان دلايل وهابيون بر عدم جواز بناي بر قبور و رد آن پرداخته شده و شواهد متقن تاريخي و دلايل قرآني و روايي در باب اين مساله مورد مداقه قرار گرفته است.
شفاعت
از جمله مسائلي كه سخت مورد مخالفت وهابيون قرار گرفته، مساله عقيده به شفاعت و توسل جستن به پيامبر و ائمه (ع) است. آنان با دلايلي آن را غيرجايز و حرام ميدانند و در اين رهگذر به يك مقايسه كاملا غلط ميان طلب شفاعت از بزرگان دين، با طلب شفاعت بتپرستان از بتها پرداخته و از فن مغالطه در اثبات مدعاي خود به طور گسترده بهره جستهاند. در اين اثر با بيان اقسام شفاعت و تبيين معناي دعا كه شفاعت يكي از اقسام دعا است و با تكيه بر شواهد قرآني و موارد طلب شفاعت در كلمات اهل سنت و ... به پاسخ به شبهات مزبور اهتمام ورزيده شده است.
عدم تحريف قرآن
اعتقاد به تحريف قرآن كريم يكي از بيپايهترين اتهاماتي است كه عدهاي به عالمان شيعه ميزنند. از آنجا كه قرآن معجزه جاويد و ابدي پيامبر بزرگ اسلام است، اين اتهام با آب و تاب فراوان نقل ميشود. اين در حالي است كه عالمان بزرگي چون شيخصدوق، شيخ مفيد، شيخ طوسي، سيدمرتضي، علامه حلي و بسياري ديگر از بزرگان شيعه، تحريف قرآن را مردود دانستهاند و تاليفات فراواني در رد آن، نگارش يافته است، از اين رو در اثر حاضر به بيان اقسام تحريف و دلايل عقلي و نقلي بر عدم تحريف قرآن و پاسخ به شبهاتي كه در اين زمينه وجود داشته اهتمام ورزيده شده است.
انتهاي خبر // روزنا - وب سايت اطلاع رساني اعتماد ملي//www.roozna.com
------------
------------
سه شنبه 21 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 268]