واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: سلطانيه: مردم ايران هيچگاه تحقير و ارعاب را تحمل نميكند ساختگي بودن اسناد مطالعات ادعايي را به آژانس ثابت كردهايم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي هستهيي
دكتر علي اصغر سلطانيه روز پنجشنبه تاكيد كرد: فشار بر ايران موجب دست برداشتن ما از حقوقاش نخواهد شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر علي اصغر سلطانيه، نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي در حاشيه چهارمين روز نشست شوراي حكام در وين در جمع خبرنگاران گفت: اگر آنهايي كه تلاش ميكنند پرونده ايران را در آژانس باز نگهدارند فكر ميكنند با اين كار ميتوانند ايران را مجبور به چشم پوشي از حقوق و فعاليتهاي هستهيي خود از جمله غني سازي اورانيوم كنند، سخت در اشتباه هستند.
وي با اشاره به اينكه طي پنج سال گذشته موضوع ايران با انگيزههاي سياسي در آژانس پيگيري ميشود، گفت: اين موضوع در حالي دنبال ميشود كه ما و آژانس از نزديك در حال همكاري هستيم.
نماينده ايران در آژانس افزود: انگيزههاي سياسي به ويژه از سوي آمريكا با اين اميد دنبال ميشود كه پس از هر قطعنامه ما از ان.پي.تي خارج شويم و همكاري خود را با آژانس قطع كنيم؛ اما چنين اتفاقي هيچگاه نميافتد.
نماينده ايران در آژانس ضمن هشدار نسبت به پرهيز از مقابله جويي گفت: ايران همواره دعوت كننده به مذاكره بوده است، ولي چون انگيزههاي سياسي در اين بين بر انگيزههاي مثبت غلبه دارد، برخي كشورهاي غربي تلاش ميكنند كه اين پرونده باز نگهداشته شود.
وي با اشاره به پيشنهاد اخير ايران به گروه 1+5 گفت: در صورتي كه انگيزه هاي سياسي كنار گذاشته شود و اجراي پادمان در ايران عادي شود، تهران ميتواند گامهاي داوطلبانهاي را كه در جريان حضور مديركل در ايران درباره آن بحث شد، بردارد.
سلطانيه با تاكيد بر اينكه مردم ايران با تمدني دو هزار ساله هيچگاه تحقير و ارعاب را تحمل نميكنند، گفت: البته اگر فضاي گفتوگو و همكاري غالب شود، ايران ميتواند انعطاف نشان دهد و گامهاي داوطلبانه را بردارد.
وي در ادامه با ابراز تاسف از اين كه آژانس در حال حاضر فقط بر موضوع پادمان متمركز است و اين موضوع فقط يكي از اركان اين نهاد به شمار ميرود، افزود: به همين دليل تلاش ميشود كه چنين القا شود كه آژانس، ديدهبان هستهيي سازمان ملل است؛ در حالي كه چنين چيزي نيست، آژانس مسوول امور فني و تكنيكي در مسايل هستهيي است.
سلطانيه با تاكيد بر اينكه ايران در برابر چنين فشارها و اتهامهايي براساس عقلانيت عمل خواهد كرد، افزود: اين موضوع آمريكاييها را ناراحت ميكند و از اين بابت ما با آنان ابراز همدردي ميكنيم.
وي با طرح اين سوال كه با گذشت اين مدت از ايجاد درگيري براي آژانس ، چه كسي پاسخگوي لطمههاي وارد شده به اعتبار اين نهاد و نيز ايران است ، گفت : طي اين مدت هزينه و وقت زيادي صرف رسيدگي به اتهاماتي شده كه آمريكاييها يكي پس از ديگري عليه ايران مطرح كردهاند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، نماينده ايران در آژانس با تاكيد بر پاسخگويي ايران به تمامي اين اتهامات و انعكاس آن در گزارشهاي مديركل آژانس افزود: اين كه گفته شود موضوع مطالعات ادعايي را ايران به سادگي ساختگي ميداند، عادلانه نيست .
سلطانيه افزود: طي چندين دور مذاكره و ارايه مستندات، ساختگي بودن اسناد مطالعات ادعايي كه حتي اصل آن در اختيار آژانس نيز قرار داده نشده را ثابت كردهايم.
وي اضافه كرد: در همين زمينه مداركي از جمله درباره پروژه نمك سبز ارايه شد كه آنها تاييد كردند كه درباره ساختگي بودن مدارك قانع شده اند.
سلطانيه همچنين درباره نيروگاه هستهيي بوشهر و پيوستن ايران به پيمان ايمني هستهيي گفت: به دليل اين كه سلامت و ايمني مردم ايران و نيز مردم منطقه براي ما اهميت دارد، از قبل استانداردهاي با كيفيت بالا را در مراحل ساخت و فعاليت اين نيروگاه اجرا كرده و به آن عمل ميكنيم.
وي با تاكيد بر اين كه مدارك و مستندات در اين زمينه در اختيار آژانس نيز قرار دارد، افزود: موضوع اين پيمان در جريان است اما مهمتر از آن اعمال استانداردهاي مورد نياز است كه در حال حاضر رعايت مي شود.
اما پيش از اين سلطانيه در سخنراني خود در نشست روز پنجشنبه شوراي حكام در وين به ابهام آفرينيها درباره روند همكاريهاي ايران و آژانس به ويژه درباره مطالعات ادعايي پاسخ گفت.
سلطانيه با تاكيد بر اينكه هدف اصلي برنامه كاري اين بود كه موضوعات باقيمانده براي يك بار مورد رسيدگي قرار گيرند و وارد پروسه اي بي پايان نشوند، گفت : به دليل ناخرسندي آمريكا از پيشرفت برنامه كاري، آژانس اجازه نيافت كه اسناد ادعايي را به ايران تحويل دهد و تنها 86 صفحه را به ايران "نشان داد" و توضيح خواست .
وي افزود: بر اساس برنامه كاري مصاحبه با اشخاص پيش بيني نشده بود اما با حسن نيت موافقت كرديم كه گفت و گوهايي با آژانس انجام شود و درست زماني كه آژانس در حال تهيه گزارش مارس 2008 بود، آمريكا اسناد ادعايي جديدي را ارايه داد تا روند بي پاياني را در اين زمينه آغاز كند.
وي در عين حال يادآور شد كه انتظار مي رفت كه آژانس بر اساس برنامه كاري توافق شده اين موضوع را ببندد، اما متاسفانه بر خلاف همكاري سازنده ميان ايران و آژانس در اجراي برنامه كاري و رسيدگي به مطالعات ادعايي، تعدادي اسلايد جعلي و ساختگي در نشست توجيهي فني به اعضاي آژانس نشان داده شد.
سلطانيه تاكيد كرد كه به دليل فشار سياسي توجيه ناپذير و مداخله آمريكا در كار دبيرخانه ، تحويل مدارك به ايران با مانع مواجه شد و آژانس قادر نشد به وظيفه خود در تحويل مطالب مرتبط با مطالعات ادعايي عمل نمايد.
وي با تاكيد بر اينكه تنها استناد براي انتساب اسناد ادعايي به ايران وجود كلمات فارسي در برخي از آنها بود، افزود: به غير از يك سند، تمامي اسناد درمورد مطالعات ادعايي از سوي آمريكا در اختيار آژانس قرار گرفته اند و هيچكدام از آنها نيز واجد اصالت نيستند.
وي با اشاره به بندي از گزارش اخير مدير كل كه در آن گفته شده است كه ارتباطي بين استفاده عملي از مواد هستهيي در ارتباط با مطالعات ادعايي ديده نشده، افزود: چنين رفتارهايي صرفا با انگيزههاي سياسي اعمال ميشود.
به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري جمهوري اسلامي، وي در بخش ديگري از سخنان خود به تمايل ايران بر تعامل سازنده و مذاكرات معقولانه پرداخت و گفت : اين مذاكرات بايد بر اساس عدالت، بدون پيش شرط و همراه با احترام متقابل براي يافتن راه حل در جهت ارتقا و بهبود شرايط و اوضاع بينالمللي باشد.
سلطانيه افزود: جمهوري اسلامي ايران معتقد است كه توسل به رهيافت همزمان تهديد و مذاكره نه تنها كمكي به حل مسايل نميكند بلكه باعث پيچيدهتر شدن وضعيت كنوني نيز ميشود.
وي تاكيد كرد: جمهوري اسلامي ايران از هيچ تلاشي در راستاي نيل به صلح و ثبات بين المللي فروگذار نخواهد كرد زيرا قدرت و تواناييهاي ايران در خدمت صلح و ثبات منطقهيي و جهاني قرار دارد.
وي در ادامه به ذكر نكاتي از بسته پيشنهادي ايران به كشورهاي عضو گروه 1 + 5 پرداخت و گفت: در اين بسته تضمين بيشتر در مورد عدم انحراف فعاليتهاي هسته اي كشورهاي مختلف و تاسيس كنسرسيوم توليد و غني سازي سوخت هستهيي در نقاط مختلف جهان از جمله در ايران پيشنهاد شده است.
سلطانيه همچنين خلع سلاح هستهيي و تضمين آن، نظارت بهينه بر فعاليت هاي هستهيي كشورهاي مختلف توسط آژانس و همكاري هاي مشترك در مورد ايمني هستهيي و حفاظت فيزيكي را از ديگر مفاد آن برشمرد.
وي گفت : ايران اين بسته را به عنوان يك راه حل جامع براي مشكلات و چالشهاي منطقهيي و جهاني و همچنين به عنوان مبنايي براي همكاريهاي بلند مدت تلقي مينمايد و از كشورها انتظار دارد كه با آن به عنوان روشي سازنده برخورد نمايند.
وي در خاتمه افزود: جمهوري اسلامي ايران كشوري مسوول است و در چارچوب تعهدات قانوني خود مطابق با پادمان جامع، در مورد برنامه هستهيياش از شفافيت كامل برخوردار است و هرگز درمورد حقوق خود سازش نمي كند.
انتهاي پيام
جمعه 17 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 287]