واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: خورشيد خردادهاي انقلاب.../ دانشجويان: ميخواهيم درباره امام بيشتر بدانيم
دختر خانم جواني آرام روي شانه مان زد و گفت: ببينيد در اينكه امام (ره) مرد بزرگ و با يگانهاي بود، هيچ كس شك ندارد حتي دشمنان ايران آنطرف مرزها هم نمي توانند اين حقيقت را كتمان كنند ولي مسئله اين جاست كه ما مي خواهيم امام برايمان چگونه باشد؟ تحقق حرف هاي امام در حال حاضر به ضرر خيلي از مسئولين جامعه است... ماخذ زنده تر و ساده تر نه اينكه در سخراني و كتاب ها و گزارشات دائما بگويند امام خميني(ره) انقلابي بودند سياست مدار بودند و...اينها را ما مي دانيم چرا هيچ وقت از ازدواج و عاشق شدن ايشان حرف زده نمي شود چرا راجع به كمك هاي ايشان به همسرشان سخني نميگويند...
به گزارش باشگاه جواني برنا، نوزدهمين سالگرد ارتحال امام خميني(ره) در حالي پيش روي ماست كه نسل سوم وارد دهه چهارم انقلاب شده است و شايد از همين روي نگاه و نگرش اين نسل آيندهساز به معمار كبير انقلاب اسلامي، مورد توجه و تامل باشد؛ آنچه در ادامه و در گزارش برنا خواهيد خواند، گوشهاي است از تصوير سازي دانشجويان تهراني از ابراهيم زمان و بنيانگذار يگانه انقلاب اسلامي قرن...
جامعه آماري گزارش برنا دانشجوياني هستند كه در تهران مشغول تحصيل اند و نمونه آماري هم دانشجوياني كه از تاريخ اول خرداد سال 87 تا 6 خرداد 87 توانستيم با آنها صحبت كنيم كه تعدادشان بالغ بر 40 نفر شد. البته با توجه به اينكه حجم جامعه دانشجويان مشغول به تحصيل تهران بسيار بالاست انتخاب اين نمونه آماري آن هم براساس نمونه گيري اتفاقي چندان گوياي شاكله نظرات آنها نيست اما به هر حال منعكس كننده چند نظر جالب خواندني و گاه تاسف بار نسبت به شناخت قشر تحصيل كرده كشور از امام (ره) است.
مسير رفت و آمد ما اقتضا مي كنند كه تعداد زيادي از دانشجويان را در حالي كه كلاسر يا كتابي زير بغل دارند و با سرعت زياد حركت اند ملاقات كنيم. حالا در ورودي دانشگاه تهران و يا ايستگاه متروي دانشگاه شريف.
امام با فقر و بي عدالتي مخالف بودند
فاطمه آل طاها، 21 ساله، دانشجوي ترم 6 زبان و ادبيات انگليسي است آرام و متين سخن مي گويد و در ميان حرف هايش گهگاهي چند واژه را به زبان انگليسي بيان مي كند. او درباره شناختش از امام (ره) مي گويد: تا وقتي نوجوان بودم فقط از امام(ره) همان چيزي را مي دانستم كه در كتاب درسي مان آمده بود. و وقتي بزرگتر شدم احساس كردم كه اطلاعاتم نسبت به ايشان خيلي سطحي است.
او در ادامه مي گويد: من خودم تصميم به شناخت ايشان گرفتم. چون مي خواستم بدانم كسي كه رهبري انقلاب و براندازي يك رژيم 2500 ساله را بر عهده مي گيرد چطور شخصيتي دارد آيا فقط اهل دستور دادن و فتوا صادر كردن بوده يا ... از راهي كه رفتم بسيار خوشحالم چرا كه حال هر موضوعي كه مطرح شود مي توانم بگويم كه در كشور من در دوره اي رهبري مي زيسته كه عقايدش هرگز كهنه نمي شود و آنچنان زمان و تفرقه هايي كه بعدا ممكن بود به وجود آيد را عالمانه پيش بيني كرده است كه نمونه اش در تاريخ بي نظير است؛ اينكه ميدانم او از معدود رهبراني بوده كه خود در وسط ميدان مبارزه قرار ميگرفته است.
در همين هنگام دختر جواني كه خود را پرستو نعمتي دانشجوي ترم 4 معماري معرفي مي كند يكباره وارد بحث مي شود و مي گويد: "خانم شما به اين اعتقاد رسيديد كه بايد برويد جستجو كنيد پس بقيه چي؟" فكر مي كنيد همه كساني كه برچسب دانشجو روي پيشاني شان است به دنبال درك و فهم بن و ريشه هر چيزي مي روند. نخير بايد آنهايي كه امام(ره) را مي شناختند همت كنند نه اينكه جوانان را در چند كتاب محدود كنند و بعد هم به خيال اين كه دانشجوست و خودش راه را پيدا مي كند از زير بار مسئوليت شانه خالي كنند. آن هم زماني كه اينقدر هجوم تبليغاتي عليه امام و انقلاب زياد است كه گاهي حقيقت ناپديد مي شود.
اصلا قصد نداشتيم كه سوال و جواب هاي ما به يك بحث گروهي بيانجامد اما اين اتفاق افتاده بود و حال هر كه دانشجو بود و غير دانشجو حرفي مي زد.
دختر خانم جواني آرام روي شانه مان زد و گفت: ببينيد در اينكه امام (ره) مرد بزرگ و با يگانهاي بود، هيچ كس شك ندارد حتي دشمنان ايران آنطرف مرزها هم نمي توانند اين حقيقت را كتمان كنند ولي مسئله اين جاست كه ما مي خواهيم امام برايمان چگونه باشد؟ تحقق حرف هاي امام در حال حاضر به ضرر خيلي از مسئولين جامعه است...
به گزارش برنا، دانشجويي كه بعدا خودش را ندا و دانشجوي ترم آخر علوم تربيتي معرفي كرد و تمام حواسش به حرفهاي اين خانم بود و گاه با تكان دادن سر، حرف هاي او را تائيد مي كرد، ناگهان گفت: در تمام كتاب هاي درسي مان نوشته شده امام با فقر و بي عدالتي مخالف بودند و همواره كاخ نشينان را در مقابل كوخ نشينان مزمت مي كردند. اما حال شما ببنيد آقازاده ها چطور در كاخ ها نشسته اند و بقيه مردم...
يك دختر دانشجوي ديگر كه با لهجه زيباي آذري اش از ديگران متمايز بود با اشاره به اينكه من هم دانشجو هستم و مي خواهم صحبت كنم اجازه صحبت پيدا كرد و به ما گفت: تنها چيزي كه مي دانم اين است كه امام خميني (ره) از نژادهاي مختلف همچون «دندانههاي شانه» ياد مي كردند كه هيچ يك بر ديگري برتري ندارند و عدالت بايد در سراسر كشور به شكلي يكسالن توزيع شود.
ديگر نفر اول كه با او صحبت كرده بوديم در ميان هياهوي جمعيت گم شده بود و تنها كاري كه مي توانستيم بكنيم جدا كردن صحبت هاي دانشجويان از ميان اين همه حرف بود.
مهديه نجاري، دانشجوي كارشناسي ارشد پژوهشگري در اين ميان با اشاره به مطبوعات بيگانه گفت: آنها در همه مجلات و روزنامه هايشان امام را به شيوه و برداشت خود معرفيكردهاند اما ما نه. مثلا من يك مقاله ترجمه شده از روزنامه آلماني اشپيگل خواندم كه در آن آورده شده بود" حمايتسراسرى از امام خمينى(ره) بيشتر به دليل زندگى بى تجمل او بود. فقط امام خمينى(ره) بوده است كه به اعتراف حتى دشمنانش در تمامى عمرش يك زندگى همراه با تواضع و همسطح مردم عادي و دور از هرگونه تمايلات و تجملات دنيوى داشته و كوچكترين لكه سياهى در شرح حال زندگىاش ديده نمىشود."
اما حالا كسي حاضر نيست به اين حرف ها گوش بدهد. بعد هم مي گويند دانشجويان نمي دانند غافل اند. بي خبر از آنكه دانشجويان تشنه دانستن نكات زيبا از زندگي رهبرشان كه تا به حال گفته نشده است هستند.
موقع بيرون آمدن از مترو طاهره نادري همراه ما شد تا حرف هايش از قلم نيفتد. او مي گويد: براي من و امثال من در اين زمان تبليغات درست و حسابي نميشود جز چند كتاب و سي دي و فيلم كه آن ها هم آنقدر قديمي شده است كه ديگر اطلاعاتش سوخته محسوب مي شود. ما به دنبال ماخذ برتر هستيم. ماخذ زنده تر و ساده تر نه اينكه در سخراني و كتاب ها و گزارشات دائما بگويند امام خميني(ره) انقلابي بودند سياست مدار بودند و...اينها را ما مي دانيم چرا هيچ وقت از ازدواج و عاشق شدن ايشان حرف زده نمي شود چرا راجع به كمك هاي ايشان به همسرشان سخني نميگويند...
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 262]