واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير كار : مزيت اقتصادي كشور در صنايع تبديلي است
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): وزير كار و امور اجتماعي گفت: مزيت اقتصادي كشور در صنايع تبديلي است زيرا محصولات كشاورزي و نيروي كار در ايران ارزانتر از ساير كشورها است.
به گزارش روز پنج شنبه خبرنگار ايرنا "سيد محمد جهرمي" پس از بازديد از نمايشگاه صنايع غذايي در محل نمايشگاه بين المللي تهران با مديران صنايع غذايي كشور ديدار و گفت وگو كرد .
در اين نشست مديران صنايع غذايي مشكلات خود را با وزير كار در ميان گذاشتند.
وزير كار در اين نشست گفت : در ايران 100 ميليون تن محصولات كشاورزي توليد مي شود كه 30درصد آن در مراحل مختلف كشاورزي به هدر مي رود .
وي يادآور شد: صنايع غذايي مي تواند از بخش وسيعي از اين ضايعات جلوگيري كند و همچنين در تامين نيازهاي كشاورزي موثر باشد.
جهرمي افزود : اقتصاد كشور بايد بتواند توليدات خود را در عرصه هاي گوناگون صنايع غذايي افزايش دهد زيرا اين بخش سودآوري قابل توجهي را براي كشور در بر دارد.
وي تاكيد كرد : محصولات غذايي ايراني بايد رقابتي و قابل عرضه در اقتصاد جهاني باشند و با توجه به اين كه برخي از اين محصولات هنوز نتوانسته اند اين جايگاه را در اقتصاد جهاني كسب كنند و علل آن بايد مورد بررسي و مطالعه قرار گيرد.
به گفته وزير كار ، بهترين راه توسعه صنايع غذايي ايجاد زنجيره توليد است به طوري كه صنايع غذايي كشور نياز به تنوع و تحقيقات بيشتري دارد.
وي با اشاره به خشكسالي پيش بيني شده امسال گفت: خشكسالي فرصتي است كه به درستي بيانديشيم كه چگونه بايد از آب و زمين بهينه استفاده كرد.
جهرمي تاكيد كرد: بايد از شيوه هاي نوين در كشاورزي مدد گرفت و شيوه هاي علمي را در اين بخش توسعه داد.
وي از مديران صنايع غذايي خواست برنامه هاي پنج تا 10 سال آينده خود را به دولت ارايه دهند تا مسوولان بتوانند در اين صنعت سرمايه گذاري و برنامه ريزي كنند.
وزير كار گفت: در حال حاضر صنايع غذايي كشور مجبور است مواد اوليه خود را ظرف مدت يك ماه خريداري كنداما براي توزيع محصولات نياز به يك سال فرصت دارد كه اين موضوع نظام توزيع را دچار مشكل مي كند.
جهرمي در عين حال خواستار تدبير انديشمندانه اي در مورد كاهش قيمت ها شد و گفت: مي توان با افزايش بهره وري ، هزينه توليد را كاهش داد .
وي همچنين با اشاره به مشكلات صنايع قند و شكر در كشور گفت: صنايع قند و شكر با واردات بي رويه و همچنين صنايع فرسوده كه اجازه رقابت با واردات را نمي دهد ،دچار مشكل شده است.
وزير كار يادآور شد: از چهار هزار و 300 واحد صنايع غذايي حدود 2هزار و 300 واحد(بيش از 50درصد) با كمتر از نيمي از ظرفيت خود فعاليت مي كنند .
جهرمي تاكيد كرد: پيش از آن كه صنايع جديد غذايي در كشور تاسيس شود بايد در حفظ و توسعه واحدهاي موجود در اين بخش تلاش كرد.
وزير كار در پايان گفت : براي حفظ و توسعه صنايع و كشاورزي در كشور نياز به سرمايه در گردش 60هزار ميليارد توماني است .
اقتصام**9123**
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 275]