واضح آرشیو وب فارسی:سازمان خبری اقتصاد ایران: 2300 واحد از صنايع تبديلي غيرفعال هستند
وزير كار خبر داد:تهران - خبرگزاري اقتصادي ايراناكونيوز: وزير كار و امور اجتماعي گفت: 2300 واحد از مجموع 4700 واحد متوسط و بزرگ صنايع تبديلي در كشور غير فعال و يا با كمتر از 50 درصد ظرفيت توليدي خود مشغول فعاليت هستند، هم چنين از 2400 واحد ديگر تعداد محدودي با صد در صد ظرفيت كار مي كنند.
به گزارش خبرگزاري اقتصادي ايران، "محمد جهرمي" در نشتي با مديران صنايع غذائي كه در حاشيه پانزدهمين نمايشگاه بين المللي صنايع كشاورزي، مواد غذائي، ماشين آلات و صنايع وابسته برگزار شد با بيان اين مطلب افزود: پيش از احداث واحدهاي جديد صنايع تبديلي بايد در فكر حفظ توان توليدي موجود در اين بخش بود.
وي گفت: براي تثبيت ظرفيت كنوني توليد در صنايع تبديلي و غذائي به 60 هزار ميليارد تومان سرمايه در گردش نياز است.
درآمد پائين دليل اصلي مهاجرت
جهرمي با اشاره به توسعه مطلوب زيرساخت هاي روستائي كشور نظير آب،گاز، برق و راه طي سال هي اخير گفت: عليرغم رشد استانداردهاي زندگي در روستاها، آمار مهاجرت به شهرها هنوز نگران كننده است و مهم ترين علت آن درآمد پائين كشاورزان و دامداران روستائي است.
وي افزايش بهره وري را راهكار افزايش درآمد و پايداري روستائيان دانست و اظهار داشت: با مدرنيزه كردن امكانات و روش ها و بهره گيري از اصول علمي در توليد محصولات كشاورزي و دامي، هزينه ها كاهش يافته و بهره وري افزايش مي يابد.
ضايعات 30 درصدي محصولات كشاورزي
وزير كار گفت: هر ساله حدود صد ميليون تن محصولات كشاورزي در كشور توليد مي شود كه متاسفانه سي درصد آن به دلائل مختلف هدر مي شود.
وي گفت: صنايع تبديلي و غذائي مي توانند با برنامه ريزي مناسب از ضايع شدن بخش زيادي از اين محصولات جلوگيري كنند.
جهرمي ادامه داد: صنايع غذائي در حال حاضر به سبب كافي نبودن ميزان توليد محصولات كشاورزي قادر به بكارگيري تمام ظرفيت هاي خود نيستند كه اين امر هم به كاهش سودآوري صنايه و هم به كاهش ارزش افزوده محصولات كشاورزي مي انجامد.
تشكيل زنجيره برندها راهكار جهاني شدن صنايع تبديلي
وي اظهار داشت: تشكيل زنجيره برندها در بازارهاي هدف خارجي راهكار جهاني شدن صنايع تبديلي و غذائي كشور است.
جهرمي با اشاره به وجود حدود ده برند شناخته شده و مؤثر صنايع تبديلي و غذائي ايراني در خارج از كشور گفت: تمام واحدهاي كوچك توليدي بايد زير پوشش اين برندها فعاليت كنند تا هزينه هاي متفاوت رقابت جهاني براي آنان كاهش يابد
وي افزود: به سبب ارزانتر بودن عوامل مؤثر بر قيمت مانند مواد اوليه، انرژي و نيروي كار در ايران نسبت به بيشتر كشورها، محصولات غذائي و تبديلي ايراني بايد رقابتي و قابل عرضه جهاني باشد.
نيازمحوري اساس كار سازمان فني و حرفه اي
وزير كار با اشاره به تاسيس بخش مهارت هاي پيشرفته در سازمان فني و حرفه اي كشور گفت: وظيفه اين مجموعه آموزش بر اساس نياز بازار و جامعه صنعتي است و نبايد مانند ديگر نهادهاي آموزشي مسير كميت گرائي دنبال شود، زيرا اگر به نياز محوري توجه نشود مهارت هاي ايجاد شده قابل استفاده در صنعت نيست.
وي همكاري صاحبان صنايع تبديلي و غذائي را در زمينه معرفي نيازهاي تعريف شده آموزشي براي نيروهاي قديمي و جديد خواستار شد و افزود: وزارت كار آمادگي دارد تا امكانات و هزينه آموزش هاي عمومي و تخصصي لازم را براي معرفي شدگان فراهم سازد.
گفتني است تعدادي از صاحبان صنايع تبديلي و غذائي در اين نشست به بيان نظرات و معضلات موجود در اين بخش از صنعت پرداختند.
وزير كار قبل از اين نشست از غرفه هاي پانزدهمين نمايشگاه بين المللي صنايع كشاورزي، مواد غذائي، ماشين آلات و صنايع وابسته بازديد كرد.
انتهاي پيام//
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سازمان خبری اقتصاد ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 329]