واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رئيس دانشگاه شيراز:مبناي طراحي آينده توجه به گذشته است
شيراز - خبرگزاري مهر: محمد هادي صادقي گفت: براي اينكه بتوان آينده نگري و طراحي مناسبي براي آينده داشته باشيم بايد به گذشته و هويت تاريخي خود توجه كنيم.
به گزارش خبرنگار مهر در شيراز، صادقي شامگاه گذشته در مراسم افتتاحيه كنگره زنديه در شيراز اظهار داشت: در عين حال كه در طراحي آينده به گذشته نگاهي عالمانه خواهيم داشت نبايد آينده نگري خود را به ديگران واگذار كنيم.
وي تاكيد كرد: واگذاري طراحي آينده به ديگران و كشورهاي مختلف خيانت به هويت ملي و تاريخي كشور خواهد بود.
رئيس دانشگاه شيراز گفت: البته در اين خصوص آينده نگري در دانشگاهيان توام با حوزه علم و فناوري است اما بدون هماهنگي با رفتارهاي آدمي و تعاملات انساني طراحي آينده ناقص خواهد بود.
صادقي يادآور شد: آينده پژوهشي و طراحي آينده كشور بايد به طور حتم ريشه در گذشته خودمان داشته باشد و فرهنگيان و دانشمندان حق ندارند در مقام طراحي آينده كشور نگاهي به مطالعات كشورهاي غربي داشته باشند.
وي خاطرنشان كرد: آنچه امروز در لايه هاي اجتماعي ما رخ داده انقطاع هويت فرهنگي و تاريخي ديني ما از جوانان است.
رئيس دانشگاه شيراز يادآور شد: در پي اين انقطاع تاريخي جوانان از هويت خود، غرب با در اختيار داشتن رسانه هاي متعدد بيشترين بهره برداري را از اين خلا مي كند و اين موضوع يك نگراني جدي محسوب مي شد.
رئيس دانشگاه شيراز گفت: ما امروز مسئول جواناني هستيم كه به دنبال هويت خود در منابعي غير از آموزه هاي ديني هستند.
صادقي در بخش يگري از سخنان خود بيان داشت: در طول ادوار تاريخي، تاثير پذيري حكام ما از آموزه هاي ديني نوعي متانت، وقار و فروتني توام با اقتدار را به نمايش گذاشته است.
وي ادامه داد: با مقايسه اي بين نقشهاي تخت جمشيد از سربازان هخامنشي و سربازان يوناني در اين كشور به خوبي مي توان مشاهده كرد كه در روح اين سربازان هخامنشي متانت و فروتني همرام با اقتدار موج مي زند اما در سربازان يوناني و رومي روحيه درنده خويي و خشونت غلبه دارد.
رئيس دانشگاه شيراز با اشاره به تاثير پذيري كريمخان زند از آموزه هاي ديني گفت: در پي اين تاثير پذيري و ارتباط مداوم و مناسب او با علما مي بينيم كه كريمخان خود را وكيل الرعايا ناميده و از به كار بردن واژه شاه خودداري مي كند.
صادقي خاطرنشان كرد: همان دولتي كه در نظريات اسلامي ما وجود دارد كريمخان به مرحله اعمال و اجرا گذاشته است.
وي گفت: در نوع معماري اين دوره نيز غلبه معنويت گرايي موج مي زند به گونه اي كه خانه كريمخان يعني ارگ كريمخاني نيز به نوعي با معماري مساجد هماهنگ و منطبق است.
رئيس دانشگاه شيراز با تاكيد بر لزوم حفظ اين نوع معماري عنوان كرد: امروز شاهد هستيم كه معماري ما هيچگونه انطباقي با معنويت گرايي دوره زنديه نداشته و شهرداري نيز به اين موضوع توجهي نمي كند.
پنجشنبه 9 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]