واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي: علت خاموشي هاي اخير، نقص فني در شبكه سراسري بوده است
تهران-خبرگزاري ايسكانيوز: معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي امروز در ارتباط با خاموشي هاي اخير گفت: به دليل محدوديت جدي در منابع آب، نيروگاه هاي برق - آبي كشور در حال حاضر دچار كاهش توليد شده اند، لذا به دليل افزايش مصرف و كاهش توليد، تراز توليد و مصرف داراي آهنگ منفي است.
به گزارش روز چهارشنبه باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران"ايسكانيوز" دكتر احمديان افزود: ميزان كمبود برق، در حال حاضر 4000 مگاوات نيروگاه برق - آبي است و از طرفي در روزهاي اخير به دليل برخي از مشكلات فني در شبكه برق كشور، به ناچار براي حفظ بايداري برق، خاموشي هايي در بعدازظهر و سرشب اتفاق افتاد و اميدواريم با مصرف بهينه هم ميهنان عزيز، جريان برق در شبكه به حالت عادي خود برگردد.
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي دليل اصلي خاموشي هاي روزهاي اخير را سقوط سه دكل از خط جلال به گلپايگان كه تبادل برق بين جنوب و شمال شبكه سراسري برق كشور را دچار مشكل كرد، دانست و تصريح كرد: اين نقص طي 6 روز برطرف شد.
وي ادامه داد: صرفه جويي در مصرف برق در طول اين روزها مي تواند كمك قابل ملاحظه اي به شبكه برق كشور نمايد و اميد است همه مشتركين مانند هميشه همكاري نمايند.
احمديان در خصوص ادامه اين خاموشي ها، گفت: علت اصلي بروز مشكلات، كمبود توليد برق در نيروگاه هاي برق - آبي به دليل خشكسالي بوده كه شبكه را آسيب پذير كرده است، لذا ساير نيروگاه ها، اين نقص فني پيش بيني نشده را نتوانسته اند، پوشش دهند.
وي ادامه داد: مشكل كمبود برق در طول فصل تابستان نيز ادامه خواهد داشت، ولي با مشاركت مردم و يك سري تمهيدات براي مصرف بهينه برق اميدواريم بتوانيم بدون مشكل اين تابستان را سپري كنيم.
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي در ادامه گفت: در شبكه سراسري برق در شرايط عادي يعني زماني كه تراز مصرف و توليد مناسب باشد، در صورت بروز نقص فني در هر نيروگاه، نيروگاه هاي ديگر كمبود توليد آن را جبران كرده و مشكل توسط ساير نيروگاه ها برطرف مي شود.
اما در حال حاضر به دليل تراز منفي، بروز مشكل در هر نيروگاه توسط ساير نيروگاه ها جبران نمي شود. لذا ما ناچاريم براي رفع كمبود خاموشي را در مناطق مختلف توزيع كنيم.
احمديان ميزان مصرف برق را در حال حاضر در شبكه سراسري، 33 هزار و پانصد مگاوات در سرشب و 31 هزار و پانصد مگاوات در بعدازظهر ذكر كرد و افزود: در شرايط عادي ميزان كمبود در شبكه سراسري 1000 مگاوات است كه با هماهنگي با صنايع و قفل فركانس جبران مي شود و خاموشي بابت آن در شبكه سراسري نداشته ايم.
معاون وزير نيرو گفت: در اين چند روز كه چند نيروگاه به طور پيش بيني نشده از مدار خارج شده اند، ميزان كمبود به 2000 مگاوات رسيده است، اما در زمان اوج مصرف (تيرماه) كه ميزان مصرف به حدود 37 هزار مگاوات مي رسد، ميزان كمبود حدود 5000 – 4000 مگاوات است.
محمد احمديان در خصوص واردات برق از كشورهاي همجوار گفت: با كشورهاي تركمنستان، آذربايجان و ارمنستان مذاكره كرده ايم كه بتوانيم امسال بيشتر برق وارد كنيم. البته اين كشورها هم به دليل پديده خشكسالي و كمبود انرژي برق - آبي، خود دچاركمبودهايي هستند.
وي گفت: در حال حاضر 550 مگاوات برق از اين كشورها وارد مي كنيم كه قرار است اين ميزان افزايش يابد.
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي، در خصوص الگوي مصرف برق چنين گفت: الگوي مصرف در مناطق مختلف متفاوت است. لذا در مناطق عادي كشور در ماه هاي غير گرم، الگوي مصرف 200 كيلووات ساعت در ماه است و اين الگو در مناطق عادي و گرم 300 كيلووات ساعت در ماه است.
وي ادامه داد: الگوي مصرف در 4 منطقه گرمسيري(نيمه خشك) از 3000 تا 4000 كيلووات ساعت در ماه متغير است و در مناطق گرمسيري (خشك) تا 5000 كيلووات ساعت در ماه به دليل استفاده ازكولر آبي است./د/184
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 258]