واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: "همايش صلح پايدار، راهي پرفراز و نشيب" برگزار شد
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): "همايش صلح پايدار، راهي پرفراز و نشيب" عصر چهارشنبه با حضور جمعي از صاحبنظران و استادان دانشگاه در كانون مدافعان حقوق بشر برگزار شد.
دكتر" بايزيد مردوخي " استاد دانشگاه و پژوهشگر اقتصادي در ابتداي اين همايش با ارايه مقاله اي تحت عنوان " آثار و پيامدهاي اقتصادي جنگ و تحريم " گفت: بعد از جنگ جهاني دوم تعدادي از دانشجويان فرانسوي تصميم گرفتند بر اساس تفكر فلسفي خود، طبقه بندي جنگ را كه به دو دسته شامل جنگ هايي كه به توسعه اقتصادي كمك مي كند و جنگ هايي كه به اقتصاد كمك نمي كند را به هم ريخته و علم جنگ را بوجود آوردند كه اين امر به ثمر نرسيد.
وي با بيان اينكه نمي توان عامل جنگ را از عامل زمان تفكيك كرد، افزود: هنوز دانشمندان به راهكار علمي و دقيق نرسيده اند كه اگر جنگي نبود رشد اقتصادي نيز نبود و اينكه آيا جمعيت نيز رشد مي كرد.
مردوخي توضيح داد: سه نوع جنگ داريم جنگهاي با شدت كم كه عمليات داخلي و ستيزه جويانه را شامل مي شود، جنگهايي با شدت متوسط كه با ابزارهاي شيميايي صورت مي گيرد و جنگهايي با شدت زياد كه با ابزارهاي هسته اي رخ مي دهد و جنگها به تدبير كشورها متفاوت است.
وي با اشاره به اينكه دولت ناگزير است در شرايط جنگ تخصيص منافع را به عهده گيرد، اظهار داشت: در دوران جنگ تحميلي ايران، مواد غذايي و نيازهاي ابتدايي و تمامي صادرات و واردات، در اختيار دولت قرار گرفته بود.
مردوخي ادامه داد: ما سالها است كه در معرض جنگ مدرن بدون شليك گلوله قرار گرفته ايم و تاثيرات آن بر هزينه واردات مواد اوليه كارخانجات براي توليداتشان افزايش يافته كه محدوديت بانكي و افزايش هزينه پرداختي بيمه ها و غيره نمونه هاي آن است.
اين استاد دانشگاه در خصوص خسارتهاي جنگ تحميلي به ايران گفت: بر اساس بررسي انجام شده هزار ميليارد دلار خسارت جنگ به ايران بود كه 50درصد اين خسارت غيرمستقيم شامل فرصت هاي از دست رفته و توليدات انجام نشده بود.
دكتر"شيوا دولت آبادي " روانشناس نيز در مقاله با عنوان "پيامدهاي رواني جنگ با تاكيد ويژه بر كودكان و زنان " گفت: امروزه شاهد تغيير مدل جنگ ها هستيم.
وي با بيان اينكه ملتها با هم مشكل ندارند ، افزود: حاكمان زياده طلب بودند و جنگ ها را به راه مي انداختند و باقيمانده اين جنگها مخروبه هاي ساختمان، زير ساختها و روانهاي انسانها بودند كه در تاريخ ثبت نشده اند.
دولتآبادي تصريح كرد: امروز شاهد آن چيزهايي هستيم كه جنگ رواني است و پيشتاز عوارض و مشكلاتي است كه خواسته و ناخواسته فشارهايي را به انسانها وارد مي شود كه بر روح و روان آنان تاثير نامطلوبي دارد.
وي خاطرنشان كرد: نگاه ديجيتالي به جنگ و عوارض آن به انسانها نزديك است و در طول تاريخ كشورهاي جهان سوم زباله دان خطرات و تهديدها قرار گرفتنه اند.
دكتر "اسماعيل كهرم " نيز از ديگر سخنرانان اين همايش در خصوص تاثيرات جنگ خليج فارس بر محيط زيست گفت: جنگ بر محيط زيست و آبهاي خليج فارس بين المللي تاثيرات بسيار منفي گذاشت و باعث مرگ هزاران مرجان و پرستوهاي دريايي شد.
وي افزود: در دوران جنگ 71ميليون تن نفت وارد خليج فارس شد ،21چاه ويران شد و اثرات اين آلودگي ها از بين نمي رود.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 345]