واضح آرشیو وب فارسی:مهر: 80 درصد هزينه برخي از كالاها هزينه هاي واسطه اي است
مشهد - خبرگزاري مهر: رييس مركز ملي شماره گذاري كالا و خدمات ايران گفت: 80 درصد هزينه برخي از كالاها هزينه هاي واسطه اي است.
احمد غلام زاده ظهر امروز در حاشيه همايش استاني نظام ملي طبقه بندي و كدگذاري كالا و خدمات (ايران كد) در تالار اجتماعات سازمان بازرگاني خراسان رضوي در گفتگو با خبرنگار مهر در مشهد افزود: وزارت بازرگاني طي مصوبه هيئت وزيران در سال 85 به ايجاد و توسعه نظام ملي طبقه بندي و خدمات شناسه كالا كه در اصطلاح "ايران كد" ناميده مي شود موظف شد.
وي اظهار داشت: يكي از اهداف اين مصوبه دست يابي به زبان مشترك در سطح زنجيره تامين ملي كالا يعني رسيدن به يك برداشت و مفهوم مشترك است كه در سه سطح بنگاه، ملي و بين المللي مطرح باشد.
غلام زاده ادامه داد: با استفاده از اين سيستم به دنبال ايجاد يك زبان مشترك در سطح بنگاه و تنظيم رابطه بين بنگاه و محيط هستيم.
رئيس مركز ملي شماره گذاري كالا و خدمات ايران با اشاره به اينكه ما در سطح بنگاهها فاقد چنين امكاناتي هستيم، گفت: اين مصوبه دولت ناظر بر كالاي در گردش بنگاه نيست بلكه ناظر بر محصول است.
غلام زاده با تاكيد بر اين كه در سطح ملي براي اينكه بنگاهها بتوانند با هم كار كنند و تبادل اطلاعات داشته باشند نياز به زبان مشترك دارند تا به سهولت كسب و كار و تجارت نمايند، تصريح كرد: هدف بعدي كه براي اين مصوبه در نظر گرفته شده، ايجاد يك پايگاه داده ملي كالاست كه طبق آن هر كالايي كه در بازار ملي عرضه مي شود بايد اطلاعات آن در يك بانك ملي ثبت شده باشد و در غير اين صورت به عنوان يك كالاي غير رسمي و غير مجاز شناخته مي شود.
وي با اشاره به اينكه اين اطلاعات كه تحت عنوان "اطلاعات پايه كالا" نام برده مي شود، معمولاً ثابت و غير قابل تغيير است، اظهار داشت: يكي از مصوبات جديد رئيس جمهوري اصلاح نظام توزيع است كه در طرح ايران كد به عنوان پايه و اساس در نظر گرفته شده است.
غلام زاده با اشاره به اينكه يكي از ويژگي هاي اين مصوبه، اين است كه همه دستگاه ها موظف به همكاري در اين زمينه هستند، ادامه داد: در اين رابطه كارگروهي مركب از وزارتخانه هاي بازرگاني، اقتصاد و دارايي، جهاد كشاورزي، صنايع و معادن، دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، تعاون، رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور و بانك مركزي جمهوري اسلامي تشكيل مي شود كه به طور مستقيم در اين كار مشاركت دارند.
رئيس مركز ملي شماره گذاري كالا و خدمات ايران اظهار داشت: ايران كد و نمايشگاه مجازي عرضه محصولات، يك بستر ملي است كه عوايد بسياري براي دستگاه هاي دولتي، واحدهاي عرضه كننده كالا و مصرف كنندگان نهايي به همراه دارد و اطلاعات مراجع عرضه كننده، اطلاعات مبناي محصولات، مشخصات فني كالا، تناظرات با كدهاي بين المللي و اطلاعات پايه اقلام در اين بستر ملي قرار مي گيرد.
وي شناسنامه دار كردن محصولات شركت ها، اطلاع رساني با برد وسيع وب براي شركت ها و محصولات، ايجاد كانال ارتباطي توليد و مصرف در سطح ملي، افزايش شانس فروش محصولات به موسسات و سازمانهاي مختلف، قرار گيري در منبع يابي رقابتي شركت ها و موسسات خريدار كالا و امكان مديريت نام هاي تجاري محصولات (برند كالا) در سطح ملي را از مزاياي سيستم ملي طبقه بندي و خدمات شناسه كالا دانست.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 213]