محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827483947
رسالت اصلي روحانيون كاروانها احراز صحت اعمال و رشد مذهبي زائران است
واضح آرشیو وب فارسی:مهر: رسالت اصلي روحانيون كاروانها احراز صحت اعمال و رشد مذهبي زائران است
معاون امور روحانيون بعثه مقام معظم رهبري گفت: ماموريت و رسالت اصلي روحانيون كاروان ها احراز صحت اعمال،حفظ سلامت اعتقادي و رشد مذهبي زائران است.
به گزارش خبرگزاري مهر ، حجت الاسلام والمسلمين عبدالفتاح نواب معاون امور روحانيون حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت گفت: تغيير در تركيب سني و تحصيلي زائران ، اختلاف سطح اطلاعات و نيازهاي معرفتي آنان و گستردگي مخاطبان ايجاب مي كند كه روحانيون ما علاوه بر تسلط به احكام و مناسك نسبت به اسرار و ابعاد مختلف حج آگاه باشند .
نواب با بيان اينكه از جمله اقدامات مهم اين معاونت شناسايي ، جذب و آموزش روحانيون است اظهار داشت: در گذشته بر نامه جذب و گزينش روحاني به صورت متمركز و يك بار در سال صورت مي گرفت اما در سالهاي اخير اين جذب به صورت مستمر و منطقه به منطقه انجام مي شود . يعني از نيروهاي خود منطقه براي كار جذب و شناسايي بهره مي بريم.
وي با تاكيد بر اينكه اين مساله باعث شده كار جذب و گزينش به سمت جذب شايستگان پيش برود گفت: سعي ما بر اين است مثلا از 50 نفر نيروي شايسته و كارآمد براي همكاري و پذيرش از افرادي كه حائز رتبه هاي بالاتر مي شوند كار جذب را انجام مي دهيم.
نواب خاطر نشان كرد: بحث آموزش نيز در گذشته به صورت متمركز انجام مي شد كه الان مدتي است اين امر به صورت منطقه اي انجام مي شود. در همايشهاي منطقه اي سعي مي كنيم ما حصل يافته ها ، مطالعات و تجارب حاصله در حج هر سال به تناسب نيازها و ضرورت هاي هر منطقه به اطلاع روحانيون برسد.
وي در خصوص بهينه سازي و بروز رساني متون آموزشي گفت: در بحث آموزش به طور مرتب نسبت به متوني كه براي آموزش انتخاب شده بازخورد گيري مي كنيم كه مثلا اين متن چقدر مفيد بوده ؟ چقدر اثر داشته ؟ چقدر از آن استقبال شده ؟ آيا اساتيد متن بهتري به نظرشان مي رسد؟
حجت الاسلام نواب تصريح كرد: از چند كانال نسبت به آسيب شناسي فعاليتها و تلاشهاي خود اقدام مي كنيم يكي از اين كانالها خود روحانيون هستند كه از طريق ارتباط با معاونت و سايت مواردي كه انجام كار را با مخاطره مواجه يا زمينه آسيب را فراهم مي كند ، گزارش مي دهند .
وي افزود: دو كانال ديگري كه اقدام به آسيب شناسي مي كنند يكي مناطق يازده گانه بعثه در سراسر كشور بوده و ديگري افرادي كه از بيرون نظاره گر فعاليتها و تلاشهاي ما هستند ، مي باشند . ما همچنين از گزارشهاي زائران براي بهينه سازي امور فعاليتها ي خود ، بهره مي بريم .
نواب خاطر نشان كرد: بخش بهينه سازي اعزام كه بخش نتيجه گيري كار است از دو بخش قبلي يعني جذب و آموزش سخت تر است . خوشبختانه در بخش اعزام نيز به سمت بهينه سازي فعاليتها در حال حركت هستيم .اقداماتي در خصوص اعزام افراد تواناتر ، تاثير گزار تر و فارغ البالتر انجام شده كه اميدواريم مثمرثمر باشد .
وي افزود: در رابطه با ارزيابيهايي كه رابطين از عملكرد روحانيون دارند و توصيه هايي كه براي رشد روحانيون ارائه مي كنند اقداماتي در دست اجراست كه اين اقدامات نيازمند جمع بندي و تبديل به طرح شدن دارد كه انشاءالله با انجام آن،اين طرح تهيه و تدوين و به استحضار نماينده مقام معظم رهبري خواهد رسيد تا در صورت صلاحديد نسبت به اجراي آن دستور فرمايند.
نواب با بيان اينكه يكي از كارهاي ما قبل از اعزام به روز رساني اطلاعات روحاني كاروان از طريق كميته هاي علمي ، تخصصي بعثه است اظهار داشت: روحاني قبل از اعزام به عمره و حج نيازمند حضور در يك همايش و گردهمايي براي تكميل اطلاعات و به روز رساني آن است . در اين همايش مي تواند با مسائل مختلف مربوط به زائران و ابعاد مختلف حج به صورت علمي و كارشناسي آگاه شود تا بتواند وظيفه اش را متناسب با انتظارات و نيازهاي زائر و در جهت تقويت و تحكيم مباني اعتقادي ومعنوي زائران انجام دهد.
وي تصريح كرد: در اين گردهمايي ها آخرين فتواهاي مراجع عظام تقليد در رابطه با اماكن ، آخرين نظريات در رابطه با شبهات ، آخرين دستاوردها در رابطه با اسرار معارف و مطالب به اطلاع روحانيوني كه به عمره يا حج اعزام خواهند شدمي رسد.
نواب با اشاره به برگزاري همايش بزرگ روحانيون عتبات عاليات در مهرماه سال جاري گفت : اين همايش به مدت يك روز در استان تهران به عنوان نماينده بخش شمال ، شمال غرب و شمال شرق تهران و در يكي از استانهاي مركزي به عنوان نماينده بخش مياني و جنوب كشور برگزار مي شود.
وي افزود: همايش ديگري نيز به همين شكل براي مداحان كاروانها در نظر گرفته شده كه در حال تهيه و تدوين برنامه هايش هستيم.
نواب با بيان اينكه تلاش مي كنيم برنامه هاي متنوعي را در خصوص مخاطب شناسي و شيوه سخن وري براي روحانيون كاروانها برگزار كنيم تصريح كرد: روحانيون كاروانها برآمده از حوزه هاي علميه هستند و در حوزه علميه يكي از برنامه هاي آموزشي ، آموزش روش سخن وري است ولي ما فقط به اين آموزشها بسنده نمي كنيم و در همايشها از يكي از اساتيد سخنور دعوت مي كنيم تا درخصوص مخاطب شناسي ، روش سخنوري و نياز زائران صحبت كند. علاوه بر آن يكي از مواد آموزشي ما براي برادران روحاني در برنامه حج، آموزش كتاب روش سخنوري آيت الله فلسفي است.
نواب با اشاره به اينكه براي مداحان نيزمانند روحانيون و معينه ها برنامه هاي آموزشي تدوين شده است،گفت:جلسات مربوط به مداحان در قم برگزار مي شود تا با شركت در اين جلسات آموزشهاي لازم را ببينند.
وي تصريح كرد: توصيه ما به مداحان اين است كه از متون كتب مقتل استفاده كرده و سعي كنند از بيان زبان حال براي معصومين در مداحي ها و مرثيه سرايي ها بپرهيزند زيرا آنچه كه بيان مي شود زبان حال معصوم نيست بلكه زبان حال شاعر ومحصول تصورات و يا تفكرات اوست.
نواب با بيان اينكه براي كاروانهاي ايرانيان خارج از كشور همانند كاروانهاي داخلي تعدادي روحاني معين و معينه به تناسب زائران آن كاروانها در نظر گرفته شده است ، گفت: معمولا در ايام عمره نمايندگان بعثه در مكه و مدينه سعي مي كنند نياز كاروانهاي ايراني را كه از خارج كشور به مكه آمده اند در اين زمينه برطرف كنند و گاهي نيز اين كار از داخل انجام مي شود به طور مثال يكي از روحانيون ما بعد از پايان رساندن ماموريت خود در كارواني كه از ايران به مكه رفته بود به جمع زائران ايراني ساكن اروپا كه به مدينه آمده بودند مي پيوندد تا اين زائران از روحاني بهره مند شوند در اين راستا موسم حج گذشته از روحانيوني كه به صورت زائر مشرف شده اند درخواست مي كنيم به اين كاروانها بپيوندند .
وي با بيان اينكه در مقابل هر 80 نفر زائر يك روحاني داريم گفت : امكان افزايش تعداد روحاني كاروان وجود دارد يا اينكه اين تعداد به مرز هر 50 زائر به يك روحاني برسد ولي از اين جهت كه هزينه هايش بر دوش زائر مي افتد فعلا اجرايي نيست .
وي در خصوص واگذاري بخشي از فعاليتهاي سازمان مركزي حج به استانها گفت : زماني تنها ماموريت سازمان حج و زيارت اعزام حدود 90 هزار نفر به حج ، 50 هزار نفر به عمره و صد هزار نفر به سوريه بود و از عتبات عاليات هم خبري نبود. به طور كلي مجموع زائران ايراني كه قصد تشرف به اماكن خارج از كشور را داشتند به اندازه 250 هزار نفر در سال بود ولي الان تعداد زائران چندين برابر شده به گونه اي كه به 100 هزار نفر در حج ، بيش از 600 هزار نفر در عمره ، بيش از 600 هزار نفر در عتبات و گاهي تا مرز 500 هزار نفر در سوريه خدمات مي دهد، به همين دليل ضروريست آنچه كه در تهران انجام مي شود به نوعي در استانها نيز دنبال شود .
نواب افزود: بر اساس همين حجم كار و به منظور بهينه سازي امور، نماينده محترم ولي فقيه در سفر بازديد استان اصفهان بحث تمركز زدايي را مطرح نموده و بيان كردند معاونت برنامه ريزي، نظارت و ارزشيابي طرحي را تهيه و مشخص كند كه معاونتهاي مختلف بايد چه قسمتي از كار را به استانها واگذار كنند .
وي ادامه داد: معاونت امور روحانيون بر اساس نيازهاي موجود پيش از اين كار را انجام داده به گونه اي كه نمايندگي هاي ما در استانها از روز اول شكل گيريشان به عنوان نمايندگي معاونت امور روحانيون انجام وظيفه مي كردند. فراخوان را خود استان مي دهد ، تشكيل پرونده ، آموزش ، اعزام ، ارزيابي نوارها با نظارت مركز در خود منطقه صورت مي گيرد . براي آزمون ورودي از مركز به استان مي روند و آزمون را همان جا مي گيرند. فقط تصحيح اوراق و فرم سوالها در اختيار گزينش تهران است كه در آينده اين مورد هم به استانها واگذار خواهد شد.
نواب گفت: برگزاري آموزش ويا همايش در يك منطقه به تعداد افراد اعزامي ساكن در آن منطقه بستگي دارد . در مناطقي كه افراد اعزامي آن كمتر از حد تعيين شده باشد نمي توان هزينه اي بر بيت المال وارد كرد بر همين اساس آموزش يا همايش روحانيون اين مناطق به صورت متمركز در قم صورت مي گيرد.
وي با بيان اينكه تلاش داريم از تمام امكانات و ابزارهاي آموزشي مفيد كه در دنيا وجود دارد، براي آموزش روحانيون بهره ببريم اظهار داشت: معاونت امور روحانيون قدمهاي خوبي را در زمينه آموزش مجازي روحانيون برداشته است.ما اكنون در حال بارگزاري محتواهاي علمي بر اساس آخرين شيوه هاي آموزشي موجود و ارائه دروس مورد نيازروحانيون هستيم.
نواب ادامه داد: با بررسيهاي انجام شده به احتمال زياد تا چند سال آينده آزمون روحانيون نيز به صورت مجازي برگزارخواهد شد.
وي در خصوص نحوه برگزاري اين آزمون گفت: هنوز اين كار عملياتي نشده ودرمرحله برنامه ريزي قرار دارد.به طور كلي ما به دنبال اين هستيم كه همه روحانيون همزمان در يك روز و در يك ساعت مشخص وارد سايت شده و در صفحه اي كه تنها يك بار برايشان باز مي شود به سوالها پاسخ دهند.
نواب در ارزيابي عملكرد شوراهاي فرهنكي و شوراهاي ارشاد در كاروانها گفت: تشكيل اين شوراها در همدلي روحاني با مدير و همكاري مدير با روحاني و رشد فعاليتها در كاروان بسيار موثر است.خوشبختانه با توجه به رويكرد جديدي كه در سازمان حج و زيارت اتخاذ شده عملكرد اين شوراها شكل بهتري گرفته است.
وي افزود: در گذشته مسئولين سازمان تمام دغدغه شان ساماندهي امور تغذيه،اسكان،حمل ونقل زائران متناسب با شأن زائر ايراني بود.اما امروز با فعاليتهايي كه اين افراد مخلص در گذشت زمان انجام داده اند مشكل زائران تا حدود زيادي در اين عرصه ها حل شده است.الان همه ما بايد به فكر ارتقاء برنامه هاي معنوي و فرهنگي زائران باشيم و گرنه همه ما ضرر مي كنيم،چرا كه پايه و اساس اين سفرها كسب معرفت و رشد معنويات وفرهنگ زايران است.
نواب در خصوص نقش روحانيون در ماندگارسازي يافته ها و دستاوردهاي سفر حج و عمره گفت: از روحانيون كاروان و بعثه جز راهنمايي و ارشاد كار ديگري ساخته نيست.ابزار روحاني تنها كلامش است كه در ارتباط مستقيم و چهره به چهره با زائران آن هم در يك مقطع زماني خاص بهره مي گيرد.روحاني با صحبتهايش تنها زمينه را فراهم مي كند كسي كه بايد اين دستاوردها را حفظ و راه را ادامه دهد خود زائر است.
نواب در مورد آنچه كه اضطراب زائران عنوان مي شود اظهار داشت: گاهي در چند كاروان يك نفر مضطرب هم پيدا نمي شود.تعداد افراد مضطرب در يك كاروان خيلي كم است و معمولا بيشتر اين افراد را خانمها تشكيل مي دهند. من منكر اين نيستم كه برخي اضط رابها به دليل عدم اضطراب زدايي در كاروان است حتي برخي اوقات هم ممكن است آنها اضطراب زايي بكنند اما نبايد از اين مساله غافل بود كه در زندگي اكثر اين زائران افق جديدي باز شده بسياري از آنها از بچه ها و خانواده هايشان دورند. هفت روز مدينه را سپري كرده و حالا مي خواهند وارد مرحله عمره شوند ، پياده رويها ، خستگي ها ، دلتنگي ها و ... خود به خود اضطراب آور است و فرد را آسيب پذير مي كند.
وي افزود: توصيه ما به روحانيون كاروان اين است كه به زائران بگويند ما در خدمت شما هستيم سعي مي كنيم اعمال حج را بر حسب آنچه كه رسالت و ماموريت ديني ماست به شما آموزش دهيم و بر روند اجراي آن به طور دقيق نظارت كنيم ،اطمينان داشته باشيد با عنايت خدا اعمال شما به خوبي انجام خواهد شد مشروط به دقت در انجام مسائل مربوط به مناسك، در اتاق ما هميشه و در هر ساعت از شبانه روز به روي شما باز است . شما هر وقت مساله اي داشتيد مي توانيد بياييد و از ما سوال كنيد. روحاني با اين صحبتها مي تواند زمينه اضطراب را كاهش دهد .
وي با بيان اينكه رسالت روحانيون به دليل سطح بالاي انتظارات و نيازهاي گسترده زائران بسيار سنگين است گفت: در معاونت تلاش مي كنيم سطح آگاهي ها و توانمندي ها را ارتقاء دهيم روحانيون نيز بايد از فرصت ايجاد شده در اين سفرها كمال استفاده را ببرند و در تعميق باورها و علايق ديني مردم بكوشند.
نواب خاطر نشان كرد: نشريات صفا، حاجي سلام ، مروه و ويژه نامه هايي كه در رابطه با سفر عتبات عاليات چاپ و منتشر ميشود مي تواند نقش بسزايي در بهينه سازي رفتار زائران ، كاهش اضطراب و به روز كردن اطلاعات آنها داشته باشد.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 732]
صفحات پیشنهادی
-
گوناگون
پربازدیدترینها