واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: معاون امور روحانيون بعثه مقام معظم رهبري: ماموريت و رسالت اصلي روحانيون كاروانها احراز صحت اعمال زايران است
اجتماعي
معاون امور روحانيون بعثه مقام معظم رهبري گفت : ماموريت و رسالت اصلي روحانيون كاروانها احراز صحت اعمال،حفظ سلامت اعتقادي و رشد مذهبي زايران است.
به گزارش روز چهارشنبه ايرنا به نقل از حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت حجتالاسلام والمسلمين عبدالفتاح نواب تصريح كرد : تغيير در تركيب سني و تحصيلي زائران ، اختلاف سطح اطلاعات و نيازهاي معرفتي آنان و گستردگي مخاطبان ايجاب ميكند كه روحانيون ما علاوه بر تسلط به احكام و مناسك نسبت به اسرار و ابعاد مختلف حج آگاه باشند .
معاون امور روحانيون حوزه نمايندگي ولي فقيه در امور حج و زيارت ،شناسايي ، جذب و آموزش روحانيون را از جمله اقدامات مهم اين معاونت دانست و افزود : در گذشته بر نامه جذب و گزينش روحاني به صورت متمركز و يك بار در سال صورت ميگرفت، اما در سالهاي اخير اين جذب به صورت مستمر و منطقه به منطقه انجام ميشود و از نيروهاي خود منطقه براي كار جذب و شناسايي استفاده ميشود.
وي با تاكيد بر اينكه اين مساله باعث شده كار جذب و گزينش به سمت جذب شايستگان پيش برود گفت : سعي ما بر اين است مثلا از ۵۰نفر نيروي شايسته و كارآمد براي همكاري و پذيرش از افرادي كه حائز رتبههاي بالاتر ميشوند كار جذب را انجام ميدهيم.
نواب خاطر نشان كرد : بحث آموزش نيز در گذشته به صورت متمركز انجام ميشد كه الان مدتي است اين امر به صورت منطقهاي انجام ميشود و در همايشهاي منطقهاي سعي ميكنيم ما حصل يافتهها ، مطالعات و تجارب حاصله در حج هر سال به تناسب نيازها و ضرورتهاي هر منطقه به اطلاع روحانيون برسد.
وي در خصوص بهينهسازي و بروز رساني متون آموزشي گفت : در بحث آموزش به طور مرتب نسبت به متوني كه براي آموزش انتخاب شده بازخوردگيري ميكنيم معاون امور روحانيون بعثه مقام معظم رهبري تصريح كرد : اينكه اين متن چقدر مفيد بوده ؟ چقدر اثر داشته ؟ چقدر از آن استقبال شده ؟ آيا اساتيد متن بهتري به نظرشان ميرسد؟سوالاتي است كه در به روز رساني متون آموزشي مطرح ميشود.
نواب با اشاره به اينكه براي آسيب شناسي فعاليتها و تلاشها از چند كانال اقدام ميشود ، تصريح كرد : يكي از اين كانالها خود روحانيون هستند كه از طريق ارتباط با معاونت و سايت مواردي كه انجام كار را با مخاطره مواجه يا زمينه آسيب را فراهم ميكند ، گزارش ميدهند .
وي افزود : مناطق يازده گانه بعثه در سراسر كشور بوده ،افرادي كه از بيرون نظاره گر فعاليتها و تلاشهاي بعثه ميباشند و گزارشهاي زائران براي بهينهسازي امور ،كانالهاي ديگري هستند كه اقدام به آسيب شناسي ميكنند نواب خاطر نشان كرد : بخش بهينهسازي اعزام كه بخش نتيجهگيري كار است از دو بخش قبلي يعني جذب و آموزش سخت تر است .
وي افزود : در رابطه با ارزيابيهايي كه رابطين از عملكرد روحانيون دارند و توصيههايي كه براي رشد روحانيون ارائه ميكنند اقداماتي در دست اجراست كه اين اقدامات نيازمند جمع بندي و تبديل به طرح شدن دارد.
نواب با بيان اينكه يكي از كارهاي ما قبل از اعزام به روز رساني اطلاعات روحاني كاروان از طريق كميتههاي علمي ، تخصصي بعثه است اظهار داشت :
روحاني قبل از اعزام به عمره و حج نيازمند حضور در يك همايش و گردهمايي براي تكميل اطلاعات و به روز رساني آن است .
وي افزود : روحاني در اين همايش ميتواند با مسائل مختلف مربوط به زائران و ابعاد مختلف حج به صورت علمي و كارشناسي آگاه شود تا بتواند وظيفه اش را متناسب با انتظارات و نيازهاي زائر و در جهت تقويت و تحكيم مباني اعتقادي ومعنوي زائران انجام دهد.
وي تصريح كرد : در اين گردهماييها آخرين فتواهاي مراجع عظام تقليد در رابطه با اماكن ، آخرين نظريات در رابطه با شبهات ، آخرين دستاوردها در رابطه با اسرار معارف و مطالب به اطلاع روحانيوني كه به عمره يا حج اعزام خواهند شدمي رسد.
نواب با اشاره به برگزاري همايش بزرگ روحانيون عتبات عاليات در مهرماه سال جاري گفت : اين همايش به مدت يك روز در استان تهران به عنوان نماينده بخش شمال ، شمال غرب و شمال شرق تهران و در يكي از استانهاي مركزي به عنوان نماينده بخش مياني و جنوب كشور برگزار
ميشود.
وي افزود : همايش ديگري نيز به همين شكل براي مداحان كاروانها در نظر گرفته شده كه در حال تهيه و تدوين برنامه هايش هستيم.
او تصريح كرد : ما فقط به اين آموزشها بسنده نميكنيم و در همايشها از يكي از اساتيد سخنور دعوت ميكنيم تا درخصوص مخاطب شناسي ، روش سخنوري و نياز زائران صحبت كند. علاوه بر آن يكي از مواد آموزشي ما براي برادران روحاني در برنامه حج، آموزش كتاب روش سخنوري آيت الله فلسفي است.
نواب با بيان اينكه براي كاروانهاي ايرانيان خارج از كشور همانند كاروانهاي داخلي تعدادي روحاني معين و معينه به تناسب زائران آن كاروانها در نظر گرفته شده است گفت : معمولا در ايام عمره نمايندگان بعثه در مكه و مدينه سعي ميكنند نياز كاروانهاي ايراني را كه از خارج كشور به مكه آمدهاند در اين زمينه برطرف كنند و گاهي نيز اين كار از داخل انجام مي شود .
نواب در خصوص واگذاري بخشي از فعاليتهاي سازمان مركزي حج به استان ها گفت : زماني تنها ماموريت سازمان حج و زيارت اعزام حدود ۹۰هزار نفر به حج ، ۵۰هزار نفر به عمره و صد هزار نفر به سوريه بود و از عتبات عاليات هم خبري نبود.
نواب گفت : مجموع زائران ايراني كه قصد تشرف به اماكن خارج از كشور را داشتند ۲۵۰هزار نفر در سال بود اما اكنون اين تعدادچندين برابر شده به گونهاي كه به ۱۰۰هزار نفر در حج ، بيش از ۶۰۰هزار نفر در عمره ، بيش از ۶۰۰هزار نفر در عتبات و گاهي تا مرز ۵۰۰هزار نفر در سوريه خدمات مي دهد، به همين دليل ضروريست آنچه كه در تهران انجام ميشود به نوعي در استانها نيز دنبال شود .
وي ادامه داد : معاونت امور روحانيون بر اساس نيازهاي موجود پيش از اين كار را انجام داده به گونهاي كه نمايندگيهاي ما در استانها از روز اول شكل گيريشان به عنوان نمايندگي معاونت امور روحانيون انجام وظيفه مي كردند. فراخوان را خود استان ميدهد ، تشكيل پرونده ، آموزش ، اعزام ، ارزيابي نوارها با نظارت مركز در خود منطقه صورت ميگيرد .
نواب گفت : برگزاري آموزش و يا همايش در يك منطقه به تعداد افراد اعزامي ساكن در آن منطقه بستگي دارد . در مناطقي كه افراد اعزامي آن كمتر از حد تعيين شده باشد نميتوان هزينهاي بر بيت المال وارد كرد بر همين اساس آموزش يا همايش روحانيون اين مناطق به صورت متمركز در قم صورت ميگيرد.
نواب ادامه داد:با بررسيهاي انجام شده به احتمال زياد تا چند سال آينده آزمون روحانيون نيز به صورت مجازي برگزارخواهد شد.
وي در خصوص نحوه برگزاري اين آزمون گفت:هنوز اين كار عملياتي نشده ودرمرحله برنامه ريزي قرار دارد.
نواب در ارزيابي عملكرد شوراهاي فرهنگي و شوراهاي ارشاد در كاروانها گفت :تشكيل اين شوراها در همدلي روحاني با مدير و همكاري مدير با روحاني و رشد فعاليتها در كاروان بسيار موثر است.
وي افزود:همه ما بايد به فكر ارتقاء برنامههاي معنوي و فرهنگي زائران باشيم و گرنه همه ما ضرر ميكنيم،چرا كه پايه و اساس اين سفرها كسب معرفت و رشد معنويات وفرهنگ زايران است.
نواب در خصوص نقش روحانيون در ماندگارسازي يافتهها و دستاوردهاي سفر حج و عمره گفت:از روحانيون كاروان و بعثه جز راهنمايي و ارشاد كار ديگري ساخته نيست.ابزار روحاني تنها كلامش است كه در ارتباط مستقيم و چهره به چهره با زائران آن هم در يك مقطع زماني خاص بهره ميگيرد.
نواب با بيان اينكه رسالت روحانيون به دليل سطح بالاي انتظارات و نيازهاي گسترده زائران بسيار سنگين است گفت : در معاونت تلاش ميكنيم سطح آگاهي ها و توانمنديها را ارتقاء دهيم روحانيون نيز بايد از فرصت ايجاد شده در اين سفرها كمال استفاده را ببرند و در تعميق باورها و علايق ديني مردم بكوشند.
نواب خاطر نشان كرد : نشريات صفا، حاجي سلام ، مروه و ويژه نامههايي كه در رابطه با سفر عتبات عاليات چاپ و منتشر ميشود ميتواند نقش بسزايي در بهينهسازي رفتار زائران ، كاهش اضطراب و به روز كردن اطلاعات آنها داشته باشد.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 594]