واضح آرشیو وب فارسی:فارس: وزير آموزش و پرورش: كتب درسي دانشآموزان عادي و استثنايي بايد متفاوت از يكديگر باشد
خبرگزاري فارس: وزير آموزش و پرورش گفت: كتابهاي درسي دانشآموزان عادي، استثنايي و تيزهوش بايد متفاوت از يكديگر باشد.
به گزارش خبرنگار اجتماعي فارس، عليرضا علياحمدي در نشستي كه شب گذشته در جمع مديران آموزش و پرورش استثنايي و مجريان طرح «سنجش كودكان بدو ورود به دبستان» برگزار شد، گفت: آن چيزي كه براي دانشآموزان استثنايي رخ داده است، چيزي نيست كه به دست خود آنها شكل گرفته باشد.
وي ادامه داد: عدالت اقتضا ميكند كه اگر فردي داراي محدوديت يا معلوليت است، در ابعاد ديگر بايد داراي استعدادهاي ويژه باشد و ما بايد اين استعدادها را در دانشآموزان كشف كنيم.
وزير آموزش و پرورش گفت: كودكان استثنايي آيات الهي و مايه امتحان پدر و مادر خود و همه مديران و مسئولان هستند.
* ادامه تحصيل فرهنگيان آموزش و پرورش استثنايي فراهم ميشود
وزير آموزش و پرورش گفت: اگر ما در فرايند بلند مدت به كارگيري نيروها و آموزش آنها از گروه استثنايي استفاده كنيم و آنها را پرورش دهيم باعث ميشود اميد در اين دانشآموزان تقويت شود.
وي اضافه كرد: يكبار از جمع مديران استثنايي پرسيدم كه چند نفر از شما به اين گروه استثنايي تعلق داريد و يكي از اولويتهاي شرايط احراز مشاغل ما بايد همين باشد. در حقيقت بايد از خودشان براي خدمت به خودشان كمك گيريم و براي ادامه تحصيل در اولويت باشند.
علياحمدي به امكان ادامه تحصيل فرهنگيان آموزش و پرورش استثنايي در دانشگاهها اشاره كرد و گفت: رشتههاي مختلفي در دانشگاه پيامنور در زمينه تخصصهاي آموزش و پرورش استثنايي وجود دارد كه با هماهنگيهايي كه با دانشگاه پيامنور انجام شده است، فرهنگيان آموزش و پرورش استثنايي ميتوانند از اين آموزشها استفاده كنند و مشابه اين امكان در دانشگاههاي ديگر نيز وجود دارد.
وي ادامه داد: هماكنون طرحي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي در دست بررسي است كه براي اعتلاي جايگاه مراكز تربيت معلم و ايفاي نقش گستردهتر در آموزش و پرورش اقدام ميشود.
* اين هنر نيست كه دانشآموزي را اشتباهي تشخيص دهيم تا استثنايي بماند
علياحمدي اظهار داشت: يكي از شاخصههاي توسعهيافتگي كشورها توجه به دانشآموزان استثنايي است و اينكه چه ميزان از اين دانشآموزان تحت پوشش هستند.
وي با بيان اينكه بايد پوشش دانشآموزان استثنايي به حداكثر برسد، گفت: در حال حاضر فاصله زياد است و نياز خيلي بيشتر از چيزي است كه پاسخگويي ميكنيم.
وزير آموزش و پرورش گفت: دومين اصل، توانمندسازي است. بايد در بازگشت اين آيات الهي به مسير طبيعي اقدام شود. اگر ميتوان با توانمندسازي، حضور دانشآموزان استثنايي را در مدارس عادي فراهم كرد بايد اهتمام ورزيد.
وي افزود: اين هنر نيست كه دانشآموزي را اشتباهي تشخيص دهيم و او هميشه استثنايي بماند. آنجايي كه ميتوان دانشآموزي را به مدرسه عادي هدايت كرد نبايد دريغ بورزيم.
علياحمدي تأكيد كرد: اگر دانشآموزي را به اشتباه به جريان تعليم و تربيت استثنايي سوق داديم، بدانيم روز قيامت نميتوانيم پاسخگو باشيم.
*چه كسي گفته كتب دوره ابتدايي براي بچههاي عادي مناسب است
وزير آموزش و پرورش گفت: آموزش و پرورش رسمي با عادي و تيزهوشان متفاوت است و از حيث محتوا، استانداردها و مقررات بايد متفاوت باشد. در واجب بودن بسياري از آموزشها كه ميدهيم، شك است.
وي ادامه داد: چه كسي گفته است كتب دوره ابتدايي براي بچههاي عادي مناسب است كه در مورد دانشآموزان استثنايي نيز اجرا ميشود.
علياحمدي خطاب به مديران آموزش و پرورش استثنايي گفت: در دوره ابتدايي بايد چند دوره خواندن، نوشتن، چند عمل اصلي و غيره را آموخت و بايد روي حداقلها متمركز شويد و مابقي زمان را به توانمندسازي دانشآموزان استثنايي كمك كنيد.
وي اضافه كرد: اين موضوع براي دانشآموزان استثنايي حداقل و درباره دانشآموزان تيزهوش حداكثر است.
وزير آموزش و پرورش افزود: بايد سازمان آموزش و پرورش استثنايي در سازمان پژوهش و برنامهريزي درسي، كرسي برنامهريزي داشته باشد و كتابهاي دانشآموزان عادي با دانشآموزان استثنايي و تيزهوشان متفاوت باشد. چه لزومي دارد كه تمام حجم كتاب به خورد بچههاي استثنايي داده شود.
* بايد راههايي براي كنكور و ادامه تحصيل دانشآموزان استثنايي پيدا كنيم
علياحمدي اظهار داشت: بايد راههايي براي كنكور و ادامه تحصيل دانشآموزان استثنايي پيدا كنيم. شايد عدالت اقتضا كند كه اگر دانشآموزان عادي 10 ماده درسي را امتحان دهند، دانشآموزان استثنايي 5 ماده درسي را امتحان دهند.
وي افزود: در ضوابط ادامه تحصيل نيز ميتوان 50 درصد ظرفيت برخي رشتهها را به دانشآموزان استثنايي اختصاص داد.
وزير آموزش و پرورش خطاب به مديران آموزش و پرورش استثنايي گفت: تخصصم آموزش و پرورش استثنايي نيست ولي ميدانم كه عدالت وجود دارد. دانشآموزان استثنايي داراي قدرت و استعدادهايي هستند كه بايد اين استعدادها را كشف كنيم. گاهي ميبينيم يكي از همين دانشآموزان استثنايي ميتوانند يك كشور را نجات دهند.
* مديركلان نوسازي مدارس يك مشاور استثنايي داشته باشند
وزير آموزش و پرورش گفت: بايد تلاش كرد كه از نيروهاي مردمي و خيرين استفاده كرد. همانطور كه در سازمان نوسازي مدارس، خيرين حضور فعالي دارند، در زمينه استثنايي نيز خيرين ميتوانند حضور فعالي داشته باشند.
وي ادامه داد: بايد حضور انجمن اوليا و مربيان و NGO هايي كه در مورد دانشآموزان استثنايي فعاليت ميكنند را بيشتر كرد.
علياحمدي به حضور مديران آموزش و پرورش استثنايي در جلسه شوراي معاونان استانها اشاره كرد و گفت: طي دستورالعملي امكان حضور شما در جلسات شوراي معاونان فراهم ميشود.
وي اظهار داشت: درباره تجهيزات فضاي آموزشي مدارس استثنايي نيز ميتوان براي هر مديركل نوسازي مدارس استانها يك مشاور استثنايي در نظر گرفت.
* نميخواهم در آموزش و پرورش استثنايي سياستبازي شود
علياحمدي در خصوص مشكل نيروي انساني در آموزش و پرورش استثنايي گفت: در حال حاضر در اين مقطع نميتوانم براي آموزش و پرورش استثنايي كاري انجام دهم و اين در حالي است كه ميدانم استانهاي خوزستان و سيستان و بلوچستان مشكل دارند.
وي اضافه كرد: در بازنشستگي پيش از موعد مقرر اگر حتي يك نيروي كارآمد بخواهد بازنشسته شود، موافقت ميكنيم و هيچ يك از نيروها را نگه نميداريم چرا كه سياست بزرگتري داريم.
وزير آموزش و پرورش اظهار داشت: اگر بخواهيم در ماندن و رفتن نيروها انتخاب كنيم، سياست بازي شده و مفسده به وجود ميآيد.
وي افزود: ميتوان از نيروهاي بازنشسته به شكل تعاوني استفاده كرد.
انتهاي پيام/
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 542]