واضح آرشیو وب فارسی:برنا نيوز: كاهش قابل ملاحظه طلاق و افت شديد كيفيت ازدواج در سيستان و بلوچستان
ميزان طلاق در سيستان و بلوچستان تنها در مناطق شهري طي ده سال از 1375 تا 1385 تنها 1/3 درصد رشد داشته است كه اين رقم در مقايسه با ميزان متوسط كشوري كاهش قابل ملاحظه اي را نشان مي دهد. با اين حال به گفته كارشناسان، همجواري با مرز و دو كشور پاكستان و افغانستان در افت شديد كيفيت ازدواج در اين استان تاثير بسزا داشته است.
بررسي ها نشان مي دهد كه ميزان وقوع ازدواج در استان سيستان و بلوچستان كاهش قابل ملاحظه اي داشته است. به گزارش باشگاه جواني برنا، براساس آخرين بررسي هاي انجام گرفته در بيشتر مناطق استان سيستان و بلوچستان نسبت به ثبت رسمي ازدواج ها در دفاتر رسمي بي ميلي وجود دارد كه اين امر ناشي از نگاه سنت زده خانواده هاي شهري و روستايي اين مناطق است.
با اين حال اين ارزيابي نشان مي دهد كه كاهش ميزان ازدواج در استان سيستان و بلوچستان صرفاً ميزان وقوع در هر 10 هزار نفر را شامل شده اما به تدريج و طي ده سال وقوع ازدواج از 1375 تا 1385 از رشد نسبي برخوردار بوده است.
همچنين در مناطق روستايي سيستان و بلوچستان ميزان وقوع ازدواج در هر 10 هزار نفر به مراتب كمتر از ميزان شهري اين استان بوده و با رقم متوسط ازدواج روستايي در كل كشور فاصله نسبتا معناداري داشته است. بنا بر اين گزارش، تجزيه تحليل هاي كارشناسي از كيفيت و نحوه وقوع ازدواج در سيستان و بلوچستان حاكي است كه وقوع ازدواج در اين استان تحت تاثير چند متغير حساس از كيفيت بسيار پاييني برخوردار است.
براساس ارزيابي سازمان ملي جوانان، نزديك به 41 درصد ازدواج ها در مناطق شهري اين استان با پذيرش شرايط دشوار از سوي دختران انجام گرفته كه اين رقم در مناطق روستايي به 58 درصد مي رسد. اين در حالي است كه از وضعيت وقوع بيشتر ازدواج هاي شهري و روستايي در اين استان اطلاع دقيقي در دست نيست. به گفته كارشناسان، همجواري با مرز و دو كشور پاكستان و افغانستان در افت شديد كيفيت ازدواج در اين استان تاثير بسزا داشته است.
همچنين تعداد قابل ملاحظه اي از دختران در مناطق شهري و روستايي سيستان و بلوچستان به ناچار به ازدواج هاي اجباري و برنامه ريزي شده تن مي دهند كه اين امر در كاهش ميزان رضايت آن ها از كيفيت زندگي زناشويي تاثير بارزي داشته است.
طلاق در وضعيت سفيد
به گزارش برنا، بررسي هاي صورت گرفته در استان سيستان و بلوچستان نشان مي دهد كه ميزان وقوع طلاق در اين استان با وجود پايين بودن كيفيت رضايتمندي از پيوند زناشويي در برخي ازدواج ها بسيار پايين بوده و اين استان در زمره چند استان پاك به لحاظ وقوع طلاق است. تجزيه تلحليل هاي نموداري در اين استان نشان مي دهد كه ميزان طلاق در سيستان و بلوچستان تنها در مناطق شهري طي ده سال از 1375 تا 1385 تنها 1/3 درصد رشد داشته است كه اين رقم در مقايسه با ميزان متوسط كشوري كاهش قابل ملاحظه اي را نشان مي دهد.
همچنين ميزان طلاق در مناطق روستايي اين استان طي ده سال ياد شده تنها يك درصد رشد داشته كه رقم مذكور نسبت به متوسط كشوري همچنان رتبه پاييني را در امر وقوع طلاق نشان مي دهد.
به گفته كارشناسان علوم اجتماعي و بر اساس آمارهاي غير رسمي موجود، بافت شهري – روستايي و همچنين ويژگي هاي شغلي – شخصيتي و انگيزه هاي رواني زوج ها و شخصيت تاثير پذير زوجه و درصد بالاي ازدواج با اتباع بيگانه در بالا رفتن ميزان سازگاري زنان و دختران و كاهش وقوع طلاق تاثير زيادي داشته است.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برنا نيوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 342]