واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: وزير نيرو: امسال 15 تا 20 سد را آبگيري يا افتتاح ميكنيم اميدواريم لايحه 2هزار ميليارد توماني خشكسالي جزو اولين مصوبات مجلس هشتم باشد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: انرژي
پيشبيني ميكنيم امسال 15 تا 20 سد در كشور آبگيري يا افتتاح شود كه البته شايد بخشي از آن محقق نشود؛ مگر اينكه مجلس و دولت دوباره از محل دو هزار ميليارد تومان به ما كمك كنند كه به اهدافمان برسيم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيد پرويز فتاح - وزير نيرو - پس از جلسه 3 ساعته با محمدرضا اسكندري - وزير جهاد كشاورزي - كه با هدف افزايش تعامل بين دو وزارتخانه جهت بررسي راهكارهاي مقابله با خشكسالي در سال جاري برگزار شد، با بيان مطلب فوق افزود: وزارت جهاد كشاورزي و وزارت نيرو در بحث آب كاملا به يكديگر گره خوردهاند و چون وزن عمده آب كشور در حوزه كشاورزي مصرف ميشود، طبيعي است كه اين دو وزارتخانه بايد با يكديگر تعامل نزديكي داشته باشند؛ هر چند كه در گذشته مشكلات و مسائلي در اين دو حوزه مطرح ميشد.
وي خاطرنشان كرد: بيشتر فضاي بحث اين نشست مربوط به وضعيت خشكسالي و كم آبي و چگونگي عبور از اين مساله بدون كمترين مشكل و همچنين چگونگي استفاده كردن از اين موضوع به عنوان فرصت براي توسعه امور كشاورزي و استفاده بهينه از آب بود.
او يادآور شد: متن لايحه 2 هزار ميليارد توماني خشكسالي توسط وزيران و معاونان جهاد كشاورزي و نيرو تهيه شده كه متن آن در ستاد خشكسالي نهايي شده است. دولت نيز به اين متن صحه گذاشت، اما چون اين متن خيلي در حوصله مجلس هفتم نميگنجيد، بالاخره اين توفيق نصيب مجلس هشتم ميشود كه بتواند در اولين گام يك اقدام موثر را براي مهار و تبعات خشكسالي انجام دهد و اين روحيه در مجلس هشتم و نمايندگان است و اميدواريم اين لايحه جزو اولين مصوبات مجلس هشتم باشد.
وي اضافه كرد: متن لايحه كليات است و عناوين آن براي آب شرب، براي خسارت، كشاورزي و براي محصولات در لايحه آمده است، ولي چگونگي توزيع آن به عهده ستاد خشكسالي است.
فتاح در ادامه با بيان اينكه ميزان مصرف آب سالانه ايران با توجه به منابع آبي (سطحي و زيرزميني) متفاوت بوده و ثابت نيست، افزود: بالاي 90 درصد آب در حوزه كشاورزي، 6درصد براي آب شرب مردم و 1.5 تا 2 درصد نيز براي صنعت و غيره مصرف ميشود كه عمده صرفهجويي ميتواند در حوزه كشاورزي اتفاق افتد.
وي خاطرنشان كرد: از كل آبي كه در دنيا مصرف ميشود، 70 درصد در حوزه كشاورزي، 20 درصد نيز در حوزههاي صنعت و غيره و 10 درصد نيز براي شرب مصرف ميشود كه از اين آمار ميتوان نتيجه گرفت كه آمار ما با آمار جهاني مقداري متفاوت است و هر چه سيستم كشاورزي ما به سمت مكانيزه بودن و بهينه مصرف كردن برود، علاوه بر اينكه در مصرف آب صرفهجويي ميشود، به دليل كنترلهاي بيشتر، توليدات كشاورزي نيز افزايش مييابد.
اين مقام مسوول با اشاره به اينكه براساس برنامه چهارم توسعه دولت موظف است بيلان منفي دشتها را مثبت كند، افزود: در حال حاضر برداشت آب زياد است و به همين دليل بخشي از صرفهجويي صرف ترميم آب، بهبود و بهينه كردن منابع زيرزميني ميشود و بخش ديگري نيز ميتواند در مكانهاي مورد نياز گلخانهها توسعه يابد.
او در ادامه يادآور شد: توافق عمده ما با وزارت جهاد كشاورزي اين است كه از طرحهاي گلخانهاي و كشاورزي مكانيزه حمايت كنيم و ما در وزارت نيرو اين امر را براي خود فرض ميدانيم. جايي كه تقاضايي براي گلخانه است، حتما بايد در اولويت قرار گيرد و اين هماهنگي ما باعث ميشود كه افزايش راندمان آبياري در كشورمان با سرعت بيشتري انجام شود.
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر مطالعه يكپارچه را در حوزه آبريز انجام ميدهيم، گفت: بسياري از اين مطالعات انجام شده و در حال تكميل است. در حال حاضر برخي از تاملهاي ما براي شروع طرحهاي جديد ناشي از اين است كه ميخواهيم با يك نگاه فراگير و يكپارچه همه استانها و حوزه آبريز را لحاظ كنيم؛ البته نگاه يكپارچه در سطح ملي موضوعي است كه قوانين ما گوشزد كرده و از گذشتهها نيز در سيستم كشور بوده است.
انتهاي پيام
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 376]