واضح آرشیو وب فارسی:مهر: اسكندري اعلام كرد:تدوين برنامه رشد 30 درصدي بازده آبياري در بخش كشاورزي
وزير جهاد كشاورزي از تدوين يك برنامه 3 ساله براي افزايش 30 درصدي بازده آبياري در بخش كشاورزي كشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا اسكندري در حاشيه نشست مشترك با وزير نيرو در جمع خبرنگاران با اشاره به ميزان بازده آبياري در بخش كشاورزي گفت: ميزان بازده آبياري در بخش كشاورزي 40 درصد است كه با اجراي اين برنامه تلاش خواهد شد اين رقم به 70 درصد افزايش يابد؛ اين درحالي است كه بخش كشاورزي با 92 درصد، بيشترين ميزان استفاده از آبهاي استحصالي را به خود اختصاص داده است.
وزير جهادكشاورزي افزود: امروز در دنيا، نزديك به 60 درصد محصولات كشاورزي از طريق كشت ديم توليد مي شود كه اين ميزان در ايران فقط 8 درصد بوده و ساير محصولات از طريق كشت آبي توليد مي شوند.
وي با بيان اينكه بيش از 60 درصد آب استحصالي كشور از دسترس بخش خارج مي شود، گفت: با وجود قوانين مصوب، عدم توجه به افزايش بازده آبياري در بخش كشاورزي كشور مشكلاتي را سبب شده ولي در حال حركت به سمت جبران عقب ماندگي ها هستيم.
اسكندري با اشاره به فراهم شدن مقدمات اين كار در وزارت جهادكشاورزي گفت: براي عملياتي كردن اين تصميم نيازمند هماهنگي با وزارت نيرو نياز هستيم. همچنين يكي از برنامه هاي وزارت جهاد كشاورزي براي افزايش بازده آبياري در بخش كشاورزي، تغيير الگو و شيوه هاي كشت و نيز اجراي برخي برنامه هاي تامين آب شامل آبخيزداري و آبخوانداري است.
به گفته وي، عمليات اجرايي در اين خصوص آغاز شده و براساس برنامه ريزي هاي صورت گرفته مي توان حدود 15 ميليارد مترمكعب آب توليد و صرفه جويي كرد كه تحقق اين امر به حفظ توليد در شرايط سخت كمك مي كند.
وي تغيير شيوه كشت برنج در سطح 650 هزار هكتار شاليزارهاي كشور را ازجمله برنامه هاي وزارت جهاد كشاورزي براي استفاده بهينه از آب اعلام و تصريح كرد: بر اين اساس، كشت برنج از شيوه غرقابي به كشت خشك تبديل مي شود كه اين اقدام به صرفه جويي در مصرف آب و حفظ توليد منجر خواهد شد.
اسكندري گفت: استفاده از ارقام جديد مقاوم به خشكي از ديگر برنامه هاي وزارت جهاد كشاورزي براي صرفه جويي در مصرف آب است كه در يك ماه آينده حدود 18 رقم جديد محصولات مختلف زراعي كه مقاوم به خشكي هستند، معرفي و وارد عرصه كشت خواهند شد.
به گفته وزير جهاد كشاورزي، استفاده از ظرفيتهاي ديگر براي توليد علوفه ازجمله استفاده از جلبكهاي دريايي از ديگر برنامه هايي است كه به حفظ توليد كمك كرده و از نقصان در توليد محصولات كشاورزي جلوگيري مي كند.
چهارشنبه 8 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 277]