تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز دل به باطل بودن حق و به حق بودن باطل يقين نمى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815217303




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

دكتر عليرضا داوري:اشعار خيام از عجايب روزگار است


واضح آرشیو وب فارسی:رسالت: دكتر عليرضا داوري:اشعار خيام از عجايب روزگار است
دكتر عليرضا داورى شاعر و نويسنده در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: در سال 1362 سرودن شعر را شروع كردم و تابه‌كنون 353 مقاله در ارتباط با اسطوره‌هاى ادبى ايران نوشته‌ام و در حال حاضر نگارش فيلمنامه‌اى درخصوص زندگى عمر خيام نيشابورى را آغاز كرده‌ام.

داورى درباره برنامه بزرگداشت استاد عمر خيام نيشابورى كه در حال تدارك آن مى‌باشند گفت:‌به اعتقاد من شعر خيام معماى حيات است. مردم ايران زياد به خيام نزديك نيستند. اين منتقد ادبى عنوان كرد: آن چيزى كه غرب با ترجمه فيتز جرالد از خيام فهميده و منعكس كرده، بيشتر از آنچه ما از خيام مى‌فهميم به واقعيت نزديك‌تر است. چون در ايران خيام بيشتر به‌عنوان رياضى‌دان مشهور است تا به‌عنوان شاعر. آن چيزى كه در رباعيات خيام به چشم مى‌خورد موضوع مهم زندگانى و تفكر درباره حيات است. داورى گفت: خيام همواره به حيات و آخر و عاقبت انسان مى‌انديشد. وقتى به زندگانى انسان نگاه مى‌كند، بيش از آنچه ديگران تصور مى‌كنند، مى‌بيند. انديشه‌هاى انسان مولود تصورات بى‌تحقيق اوست تا تصوراتى مبتنى بر آگاهي. به اعتقاد خيام عمر انسان كوتاه است و پيش از آنكه عرصه زندگى را ترك كند بايد آن را پاس بدارد.

داورى رباعيات خيام را يكى از بهترين مجموعه‌هاى شعر فارسى دانست و از آنها به‌عنوان گرانبهاترين مجموعه‌هاى شعرى جهان ياد كرد و افزود:‌اين اثر نزد غربيان آن‌قدر مهم است كه اگر در كتابخانه‌هاى مردم اروپا دو كتاب باشد يكى كتاب مقدس است و ديگرى كتاب خيام، اما در ايران اين‌طور نيست. وقتى از شاعران بزرگ صحبت مى‌كنيم يا اينكه مردم ايران چنانچه بخواهند شعرى بخوانند بيشتر از سعدي، فردوسي، حافظ و مولانا شعر مى‌خوانند تا خيام.

او همچنين تاكيد كرد:‌خيام به خاطر اينكه شعرش شعر انديشه است و به تعبيرى شعر احساس و عواطف نيست كمتر موردتوجه است. خيام در پيوندى عميق ميان فرم و محتوا به چيزى مى‌رسد كه به عقيده من بر ادبيات پس از خود تاثيرى پنهان مى‌گذارد.
 سه شنبه 7 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: رسالت]
[مشاهده در: www.resalat-news.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 988]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن