تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):زراعت در زمين هموار مى رويد، نه بر سنگ سخت و چنين است كه حكمت، در دل هاى متواضع...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837861112




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شاخصه‌هاي اقتصاد، خطري براي رشد و توسعه


واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: شاخصه‌هاي اقتصاد، خطري براي رشد و توسعه


اقتصاد‌ملي- غلامحسين دواني، يكي از اعضاي انجمن حسابداران خبره ايران است.

وي معتقد است كه براي حمايت از بازار سرمايه بايد سياست‌هاي اقتصادي حمايت از توليدكنندگان داخلي محور برنامه مسئولان و دولتمردان قرار گيرد. به علاوه دولتمردان سياسي- اقتصادي بايد چشم‌انداز تداوم فعلي شاخصه‌هاي اصلي اقتصاد را خطري براي رشد و توسعه كشور دانسته و با تجديدنظر در سياست‌هاي خود راهكارهاي مناسبي جهت اجتناب از آسيب بيشتر را مطالعه كنند.

البته در درجه نخست بايد سياست‌هاي اقتصادي حمايت از توليدكنندگان داخلي محور برنامه قرار گيرد تا با توليد بيشتر چرخه اقتصاد فعال شود و با فعال شدن و تشديد آن پادزهر ويروس تورم ركودي، به پيكر اقتصاد تزريق شود. در چنين شرايطي بازار سرمايه از حالت فعلي خارج خواهد شد وگرنه حتي با فروش همه كارخانجات دولتي در شرايطي كه توليد در نقطه ايستايي قرار دارد تغييري به وجود نخواهد آمد.

* مباحث مربوط به شركت‌هاي سيماني و فولادي و همچنين عرضه اوليه كشتيراني را چگونه ارزيابي مي‌كنيد؟

صنعت فولاد پس از نفت بزرگ‌ترين بازار جهان به شمار مي‌رود، به‌طوري كه حجم سرمايه‌گذاري‌هاي جهاني به عمل آمده در اين صنعت رقمي معادل 450 ميليارد دلار است. بنابراين فولاد، صنعتي زيربنايي است. با وجود آن‌كه متأسفانه بازارهاي جهاني به‌دليل دلال‌بازي دچار نوساناتي مي‌شوند كه چندان هم پايدار نيستند. در مورد صنعت سيمان نيز كه بعد از فولاد صنعت قدرتمندي به شمار مي‌رود، باتوجه به حجم منابع مالي در دسترس كشورهاي صادركننده نفت بازار در اين صنعت همچنان پررونق خواهد بود، اما كشش عرضه و تقاضا و عامل قيمت‌گذاري در حال حاضر از عوامل محدودكننده آن به شمار مي‌روند كه به‌نظر نمي‌رسد اين عامل در بلندمدت پايدار بماند. اما صنعت كشتيراني مشابه اين دو صنعت نيست و ريسك‌پذيري آن بسيار بالاست، زيرا حاشيه سود صنعت كشتيراني ناچيز و جنگ رقابتي در آن وجود دارد. زيرا هر شخصي با خريد يا اجاره يك يا چند فروند كشتي و ثبت آن در يكي از مناطق ثبت مالياتي مي‌تواند وارد اين بازار شود، در حالي كه ورود به بازار سيمان و فولاد به اين آساني امكان‌پذير نيست.

* خصوصي‌سازي‌ شركت‌هاي دولتي را به شيوه فعلي تا چه حد موفق مي‌دانيد؟

فرآيند خصوصي‌سازي در ايران دچار تصميم‌سازي‌هاي سليقه‌اي شده و اين فرايند مسير طبيعي را طي نمي‌كند. جنجال رسانه‌اي واگذاري با آنچه در عمل اتفاق مي‌افتد تفاوت‌هاي بسيار زيادي دارد و شخصاً چندان خوش‌بين به اين فرايند نيستم. مشكل قضيه آن‌جاست كه ما در مورد جهان و مسائل بيروني جامعه تا دلمان بخواهد اظهارنظر مي‌كنيم و راه‌حل ارائه مي‌دهيم، اما در مورد معضل خاص خودمان كمترين بهايي را نمي‌پردازيم. ورود حجم معتنابهي از سهام شركت‌هاي قابل واگذاري دولتي به بازار سرمايه اگرچه حجم بازار را افزايش مي‌دهد اما از آنجا كه اين حجم فرايند خصوصي‌سازي و مشاركت مردم را به همراه ندارد نمي‌تواند تأثير بسزايي در شاخص بورس به‌وجود آورد و مديران بازار سرمايه با همه كوشش و تلاش هنوز قادر به زدودن آثار تخريبي دوره حباب و مسائل ناشي از سياست‌هاي اقتصادي دولت نشده‌اند.

* فكر مي‌كنيد حضور در مجمع به سود سهام داران باشد يا فروش سهم قبل از برگزاري مجمع؟ وبه‌نظر شما اين روزها بيشترين نگراني سهام داران حول چه مسايلي است؟

سهام‌داران دو گونه هستند، سهام‌داران نهادي و سرمايه‌گذاران انفرادي. سهام‌داران حقيقي يا انفرادي هميشه چشم‌انتظار دريافت نقدي سود هستند. لذا طبيعي‌ترين انتظار آنها تقسيم سود است. علاوه بر آن انتظار دارند در جريان شفاف‌سازي و افشاي اطلاعات دروني شركت قرار گيرند. بنابراين در چنين شرايطي بيشترين نگراني سهام‌داران بلاتكليفي بازار و تداوم فعاليت شركت‌هاست.

* آينده بازارسهام را تا پايان سال 87 چگونه پيش‌بيني مي‌كنيد؟

سازوكار و بستر قوانين بازار سرمايه عملاً تكميل شده، اما ملاحظات سياسي- اقتصادي بازار را تحت‌تأثير خود قرار داده است. بدين تعبير كه متوليان بازار تلاش‌هاي مديريتي خود را در حوزة بازار سرمايه به عمل مي‌آورند، اما عوامل برون‌بازاري چندان هماهنگي نشان نمي‌دهند. براي مثال سازمان خصوصي‌سازي در مقابل سازمان بورس يك سازمان موقتي و گذرا تلقي مي‌شود. لذا اين سازمان موقت كه بايد در خدمت بورس قرار گيرد، راهكاري مگر هماهنگي و تعامل با بازار سرمايه ندارد، به ويژه آن‌كه هر دوي اين سازمان‌ها به نوعي زيرمجموعه وزارت امور اقتصادي و دارايي قرار دارند. باتوجه به شرايط فعلي و فقدان علايم روشن اقتصادي احتمالاً امسال بازار سرمايه دورة سختي را بايد تحمل كند.

* فكر مي‌كنيد براي توسعه بازار چه كاري مي‌توان انجام داد؟

توسعه بازار سرمايه‌ در گروي مشكل‌گشايي اقتصاد كشور و گشودن قفل‌هاست؛ زيرا بازار سرمايه به تنهايي نمي‌تواند مشكل اقتصاد را حل كند. تجربه نشان داده كه با وجود آن‌كه بازار سرمايه آينه اقتصاد به شمار مي‌رود، اما كليت اقتصاد را نشان نمي‌دهد. به ويژه در كشورهايي نظير ايران كه كوچكي بازار و ابعاد آن نمايندگي كليت اقتصاد نيست. علايم موجود در اقتصاد كشورهاي جهان متأسفانه نويد سال خوبي را نمي‌دهند، كه به‌نظر مي‌رسد باتوجه به عوامل داخلي و تأثيرگذاري عوامل خارجي، سال خوبي را تجربه نخواهيم كرد.

تاريخ درج: 7 خرداد 1387 ساعت 14:46 تاريخ تاييد: 7 خرداد 1387 ساعت 15:21 تاريخ به روز رساني: 7 خرداد 1387 ساعت 15:14
 سه شنبه 7 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: همشهری]
[مشاهده در: www.hamshahrionline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 266]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن