واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نگاهي به عملكرد يكساله ساركوزي در زمينه مهاجرت - ۴
پاريس . . . مارياني معتقد است كه روش سنتي درخواست اقامت و پناهندگي مورد سوء استفاده واقع شده و افراد زيادي با جعل اسناد و تقلب در اين كار موفق به ورود به فرانسه ميشوند و اين را همه ميدانند، تنها راه مبارزه با اين راههاي خلاف، اجراي تست ژنتيكي دي. ان. آ. آ. است .
او كه به حساسيت نهادهاي حقوق بشري و انجمنهاي نوعدوستانه واقف شده مي گويد ما نميخواهيم كه نتيجه اين تستها را براي خودمان آرشيو كنيم تا از آن استفادههاي ديگر به عمل آوريم ، ما كار سادهاي ميكنيم و آن گرفتن اين تست براي تشخيص ساده انتساب فرزندان به يكي از اين والدين است ، همين و بس !
از اين مقام نزديك به ساركوزي پرسيده شد كه گرچه شما داوطلبان اقامت در فرانسه را مخير ميكنيد تا اين تست را رد يا انتخاب كنند، ولي آيا كار شما سبب شناسايي ردكنندگان اين پيشنهاد به عنوان عوامل تقلب نميشود؟ مارياني پاسخ داده كه ما اين كار را ابتدا براي كشورهايي عملي ميكنيم كه وضع ثبت احوال و سجلي درست و حسابي ندارند و يا وضع اسناد سجلي آنها مورد ترديد است. يا اين كه نظام اسناد سجلي آنها نابود شده است و نمونه هاي آن عراق امروز و يوگسلاوي سابق است . دوم آن كه همانطور كه شما گفتيد اين كار داوطلبانه است و الزامي در كار نيست. بنابراين كساني كه اين گزينه را اختيار نميكنند ناگزير از سپري كردن همان راه سنتي و عادي هستند و اين كار از يك سال تا يك سال و نيم به درازا خواهد كشيد. چرا كه كنسول فرانسه در هر كشور ناگزير از بررسيهاي تطبيقي احوالات سجلي است تا صحت و سقم آن معلوم شود.
مارياني ميگويد اگر كساني اين راه تازه را انتخاب كنند زمان اعلام پذيرش مهاجرت خانوادگي آنان به فرانسه حدود ۱۵روز طول خواهد كشيد و اين بر عكس آنچه امروز عليه اين طرح گفته ميشود، تسريع در يك كار انساني است و اعضاي يك خانواده در صورت توفيق زودتر ميتوانند در فرانسه به هم برسند.
راديو فرانسه از وي پرسيده بود كه آكسل كان يكي از روان زيست شناسان معروف فرانسه گفته است كه تنها مشخصه خانواده فقط ارتباط و پيوند ژنتيكي دي.ان.آ. نيست. بلكه عشق وپيوندهاي عاطفي نيز از جمله شاخصهاي مهم يك خانواده است، آيا شما اينها را در نظر نميگيريد ؟
مارياني در پاسخ ميگويد: با وجود اين كه تئوري آكسل كان را قبول دارم .
ولي دولت فرانسه نميتواند براي دادن اجازه اقامت به داوطلبان مهاجرت، عشق اعضاي يك خانواده را نسبت به هم ملاك قرار داده و در اجراي يك قانون، پيوند بيولوژيك را به رسميت نشناسد.در اين ميان داشتن يك پيوند خانوادگي كمترين شرط لازم است و قانون نميتواند جز اين را به رسميت بشناسد. هر چند كه اين قانون اندكي سخت به نظر برسد.
او از انتقادهاي به عمل آمده راضي نيست و در پاسخ انتقاد خانم امارا عضو كابينه هم ميگويد كه من دوست دارم مهربان باشم. ولي نميفهمم مهاجرت مهربان يعني چه ! حال آن كه همين نظام مهاجرت را از سالها پيش دانمارك اجرا ميكند و بازدهي مطلوب آن را نيز ميبيند.
راديو ار.اف. اي. به اين مقام مسئول فرانسوي گفته است كه برخي از انجمنهاي نوعدوستانه همچون فرانسه سرزمين تبعيد شعارهايي را طرح مي كننند كه به كار جمع آوري آراي طرفداران احزابي چون جبهه ملي و راستهاي افراطي در انتخابات شهرداريهاي سال ۲۰۰۸ميآيد.
مارياني در برابر همه انتقادها اظهار نظر دست اندركاران دفتر فرانسوي پناهندگان و بيوطنان را در تاييد كار خود شاهد مثال ميآورد و ميگويد آنها از اين طرح پشتيباني كردهاند و ميگويند گاه نميتوانند هويت افراد متقاضي را احراز كنند.
از سويي به گفته او كشور موطن آنها نيز به علت تشويق نكردن مهاجرت و پناهندگي حاضر نيست اين اطلاعات را به فرانسه بدهد، بنا بر اين تنها راهي كه باقي ميماند تست دي.ان.آ. است كه ظرف مدت كوتاهي راه را براي ما باز مي كند.
به علاوه اين مقام در برابر سوالاتي قرار گرفته است كه فراتر از قواعد اخلاقي است و مربوط به حقوق افراد است.
كلود هوريه رييس انستيتو كوري فرانسه، مارياني را متهم كرد كه قوانين مهاجرتي او فراتر از قواعد اخلاقي است و به حقوق خصوصي افراد دست اندازي مي كند.
او معتقد بود كه تست دي.ان.آ. به سبب حساسيت اطلاعاتي كه از يك شخص در بر دارد فقط در رويههاي قضايي و جنايي ميتواند اعمال شود و اين را قانون اخلاق زيستي مصوب سال ۲۰۰۴تعيين كرده است .
مارياني نيز با فراست و زيركي پاسخ داده بود كه آقاي هوريه حق دارد.
چرا كه اشكال او در چارچوب قانون كنوني است و هم اكنون اين كار غير قانوني است، از همين روي است كه من با طرح اصلاحيه قانوني خواسته ام تا پارلمان به آن راي دهد و با قانوني شدن اين مسئله راه براي ما باز شود ! مارياني معتقد است اگر قانون اخلاق زيستي اين را به ما اجازه نميدهد بايد آن را تغيير داد. چرا كه از يك سو قانونو دايمي نيست و از سوي ديگر استفاده از اطلاعات دي.آن.آ. در موارد ويژهاي مجاز شمرده شده است .
او باز هم تكرار ميكند كه ما نميخواهيم با اين تستهاي گرفته شده بازي كنيم و يا آن را براي مقاصدي خاص نگه داريم ، ما اين تستها را درست مثل يك عكس شناسايي از افراد ميگيريم و علم نيز استفاده از اين تست ژنتيكي را متناسب با نيازهاي زمان مجاز ميداند.
مارياني در برابر اين نظر احتمالي كه دفتر پناهندگان در فرانسه كه پيش از اين زير نظر وزارت امور خارجه عمل ميكرد، با انتقال به وزارت مهاجرت و هويت، به قفل كردن امر مهاجرت به فرانسه معروف شود، ابراز اطمينان كرده است كه فرانسه يكي از دو كشور اروپايي بود كه اين دفاتر را زير نظر دستگاه ديپلماسي اداره ميكرد. بنا براين، اين اقدام دليلي بر محدوديت بيشتر پناهندگان نيست.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 215]