واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: رييس بانك مركزي: دولت بايد يارانه عمومي به بخش هاي متقاضي اعطا كند
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: رييس بانك مركزي گفت: دولت بايد يارانه اي را به بخش هاي مدنظر اعطا كند و اين يارانه ها را در منابع محدود هدف صرف كند.
به گزارش روز سه شنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"، طي نشست خبري در سالن همايش خليج فارس طهماست مظاهري رييس بانك مركزي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه رابطه سود و تورم چگونه است گفت: نرخ تورم و سود بانكي مثل بقيه روابط دو طرفه است و مباني علمي دارد همچنين مشخص شده است كه دو رابطه از همديگر تاثير مي پذيرد و در بحث هاي اقتصادي كلان براي تنظيم كارها موضوع را در برابر هم قرار مي دهند تا تاثيرات آن دو را بر هم مقايسه كنند.
وي افزود :تورم و سود هم مي بايست در يك برنامه در مقابل هم بررسي شوند تا نتايج بررسي اعلام و در نظام اقتصادي به كار گرفته شود در كنار تورم و سود موضوع نقدينگي و تورم هم مي بايست مورد بررسي قرار گيرد.
مظاهري درپاسخ به اينكه نظر شما در مورد ادغام بانك ها چيست؟ گفت: تفكيك تشكيل و ادغام در شركت ها فعاليت طبيعي به شمار مي رود و نمي توان گفت كه هر كدام از موضوعات فوق خوب است يا بد در مورد ادغام بانك ها هم مطالبي در روزنامه از زبان كارشناسان چاپ شده بود كه اين موضوعات جعلي است و دولت مصوبه اي براي ادغام بانك ها ندارد.
مظاهري در مورد سود بانكي گفت: بحث سود بانكي مجموعه اي از پارامترهايي است كه رابطه دولت با سيستم بانكي و يارانه ها و از سوي ديگر بانك ها سپرده گذاران و دريافت كنندگان تسهيلات را ايجاد مي كند پس بحث در مورد سود عقود مبادله اي تنها بخش كوچكي از اين موضوع است و بايد به تمام بخش ها با يك ديد كلي نگاه كرد .
وي تصريح كرد :بايد در تعيين ميزان سود دقت ها و نظرات علمي كارشناسان مدنظر قرار گيرد چون تعيين سود بانكي قطعا سود بازار سرمايه گذاري توليد تاثيرگذار خواهد بود.
وي افزود: پس بايد سود به گونه اي تنظيم شود كه نقدينگي 150 هزار ميلياردي جامعه كاهش را دهد.
مظاهري در مورد يارانه ها هم گفت: پارامتر بعدي اين است كه چه مقدار از منابع دولت در اختيار اين بخش باشد و در كجا صرف شود نظرهاي مختلفي در اين موضوع وجود دارد اولا دولت بايد يارانه يكسان و عمومي به همه بخش هاي مدنظر بدهد ثانيا يارانه بايد به منابع محدود هدف صرف شود.
وي با تاكيد بر اينكه نرخ سود بانكي و تورم از يكديگر تاثيرپذيرر است گفت: رابطه اين دو را بايد ويك پوشش كلي تر در نظر گرفت اگر وظيفه نظام بانكي حفظ منافع سپرده گذاران و تسهيلات گيرندگان باشد در اين صورت رابطه نرخ سود و تورم معنادار مي شود ولي در غير اين صورت هر تصميمي در اين خصوص مي توان اتخاذ كرد./144/125
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 325]