واضح آرشیو وب فارسی:مهر: برژينسكي تاكيد كرد:تهديد ايران اشتباه است/ ضرورت بازگشت آمريكا به مسير منطقي
مشاور امنيت ملي اسبق آمريكا در مقالهاي به نام "يك مسير منطقي به سوي ايران" از سياستهاي كاخ سفيد در قبال ايران انتقاد كرده و مواضع تهديد آميز واشنگتن بر ضد تهران را اشتباه و بي نتيجه دانست.
به گزارش خبرگزاري مهر، "زبيگنيو برژينسكي" در مقاله اي كه آنرا به كمك "ويليام آدام" از كارشناس مسائل بين الملل به رشته تحرير درآورده و آن را در شماره امروز روزنامه واشنگتن پست به چاپ رسانده، نوشت : سياست كنوني آمريكا در قبال ايران كه تقريبا مربوط به برنامه هسته اي تهران است، تركيب استفاده از سياست "تنبيه" و "تشويق" ( چماق و هويج ) است به گونه اي كه مقامات كاخ سفيد مكررا از مطرح بودن گزينه نظامي سخن مي گويند و همين امر باعث شده تا ايران در پيشبرد برنامه هسته اي خود مصمم تر از قبل باشد و اگر كاخ سفيد از به كار بردن تهديدهاي نظامي و واژه هايي درباره امكان حمله به ايران و تغيير رژيم در اين كشور دست بردارد بدون شك به نتايج بهتري در اين باره خواهد رسيد.
به نوشته برژينسكي، سياستهاي بوش در قبال ايران باعث پيشرفت هسته اي ايران شده است.
اين ديپلمات ارشد سابق آمريكايي در ادامه مطلب خود با اشاره به سياست واشنگتن در گذشته در قبال برنامه هاي هسته اي كشورهايي همچون برزيل، آفريقاي جنوبي و آرژانتين نوشت: آيا آمريكا در برابر برنامه هسته اي اين كشورها نيز تهديد به تغيير حكومتهاي آنها كرد؟ سياست "تشويق" و "تنبيه" در جلوگيري از هند و پاكستان براي دستيابي به فناوري هسته اي موفق نبود و به همين دليل آمريكا سريعا با هر دو كشور كنار آمد و ترجيح داد روابط خوبي با آنها برقرار كند و به نظر شما ايران از اين موضوع چگونه استنباط مي كند؟
به نوشته برژينسكي، روش موفقيت آميز در قبال ايران بايد با منافع ملي اين كشور و آمريكا سازگاري داشته باشد. حمله هوايي از سوي آمريكا يا اسرائيل عليه تاسيسات هسته اي ايران نمي تواند كاري بيشتر از مانع تراشي براي برنامه هسته اي ايران انجام دهند و در هر صورت آمريكا بايد بهاي واكنش ايران به اين حملات را بپردازد و نا آرامي در خاورميانه كه در نتيجه حمله عليه ايران صورت مي گيرد نهايتا به آمريكا و اسرائيل آسيب خواهد زد.
اين مشاور اسبق شوراي امنيت ملي آمريكا معتقد است : آمريكا مي تواند اعلام كند كه آماده مذاكره بدون پيش شرط از سوي هر طرف است يا بر اساس تمايل ايران براي تعليق غني سازي در ازاي تعليق همزمان تحريمهاي اقتصادي و مالي به مذاكره روي آورد.
برژينسكي با تاكيد بر لزوم عدم رويارويي با برنامه هستهاي ايران نوشت: علاوه بر اين هيچ دليل معتبري وجود ندارد كه سياست سنتي بازدارندگي راهبردي واشنگتن كه در روابط اين كشور با اتحاد جماهير شوروي سابق و چين وجود داشت و موثر بود و از سوي ديگر در قبال هند و پاكستان شكست خورد، در قبال ايران نيز موثر و كارآمد باشد.
وي در پايان مطلب خود نوشت: بهترين سودي كه از كاهش تنشهاي ميان آمريكا و ايران نصيب همه مي شود اين مطلب است كه ايران را مجددا به همان نقش قديمي خود يعني همكاري استراتژيك با آمريكا به منظور با ثبات نگاه داشتن خليج (فارس ) باز گرداند. اين اقدام حتي ممكن است منجر به اين مطلب شود كه ايران سياست خود در قبال اسرائيل پيش از انقلاب اسلامي 1979 ( 1357 ) را يعني برقراري روابط استراتژيك با تل اويو در پيش بگيرد!
لازم به ذكر است كه ايران، اسرائيل را به دليل اينكه يك رژيم جعلي و متجاوز است به رسميت نمي شناسد و نامشروع و جعلي بودن رژيم صهيونيستي يك امر اثبات شده در كل خاورميانه و حتي جهان است.
برژينسكي در پايان آورده است: تحريمهاي آمريكا عليه ايران موجب تلاش بيشتر تهران براي افزايش توليدات نفت و گاز خود و همچنين افزايش بهاي انرژي در بازارهاي جهاني شده و از همين رو بهبود روابط آمريكا با ايران به اين نكته منتهي مي شود كه ميزان بيشتري از انرژي توليد شده در ايران به بازارهاي جهاني راه بيابد و همين امر مي تواند بر كاهش بهاي انرژي تاثير گذار باشد و سرانجام آنكه شهروندان آمريكايي ترجيح مي دهند تا پول كمتري را براي پر كردن باك خودروهاي خود بپدازند تا اينكه بخواهند به مراتب پول بيشتري را صرف يك جنگ ديگر در خليج فارس كنند.
سه شنبه 7 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 355]